Celebrity News

Zbog korone kraljica Elizabeta Druga 94. rođendan slavi u tišini (foto)

Zbog korone kraljica Elizabeta Druga 94. rođendan slavi u tišini (foto)

Prvi put u 68 godina, rođendan kraljice Elizabete Druge neće pratiti veliko slavlje. Tradicionalnu počasnu paljbu ona je smatrala ’neprikladnom’ usred pandemije opasnog virusa

 

Najdugovečnija britanska vladarka, kraljica Elizabeta II, danas slavi 94. rođendan.

Zbog pandemije koronavirusa, izostaće tradicionalna godišnja parada sa konjima i kočijama oko Bakingemske palate i topovske salve.

Elizabeta se trenutno nalazi u svom dvorcu Vindzor, zajedno sa suprugom Filipom (98) i njih dvoje proslaviće kraljičin rođendan na intimnoj ceremoniji.

Pošto je ove godine izostalo veliko slavlje, to nije sprečilo brojne političare, poznate ličnosti i ostale članove kraljevske porodice da kraljici upute čestitke.

- Njenom veličanstvu kraljici želimo srećan 94. rođendan - stoji na zvaničnom profilu Elizabetinog unuka Vilijama i njegove supruge Kejt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Apr 21, 2020 at 1:00am PDT

Čestitku svojoj majci uputio je i princ Čarls, koji je nalazi sa suprugom Kamilom u njihovom domu i Irskoj.

Nakon što se oporavio od virusa COVID-19 Čarls se dobro oseća i vratio se svim svojim redovnim aktivnostima u domu. Kako ni on ove godine nije uz svoju majku, odlučio je da joj putem zvaničnog Instagram profila uputi lepe reči.

- Želim njenom visočanstvu veoma srećan 94. rođendan - napisano je uz fotografiju na kojoj su kraljica iz mlađih dana i princ Filip kao beba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse) on Apr 21, 2020 at 1:02am PDT

Nacija joj priprema posebno iznenađenje za rođendan

Koliko je cenjena i voljena govori i činjenica da će joj Britanci za njen 94. rođendan prirediti do sada neviđeno iznenađenje.

Kako piše britanski “Hello”, u čast rođendana kraljice Elizabete osvanuo je poziv čitavoj državi da večeras, 21. aprila, tačno u 21h svi urade jednu stvar.

Britanski TV voditelj, pisac i avanturista Ben Fogl putem društvenih mreža pozvao je čitavu naciju da se ujedine i prirede kraljici nezaboravnu rođendansku čestitku.

 - Na dan njenog rođendana, 21. aprila, tačno u 21h, pozivamo čitavu državu da zapeva pesmu “Danas nam je divan dan”! Učinimo to sa prozora svojih domova ili ispred kuća na stepenicama. Hajde da naša pesma donese dobru zdravicu ne samo njenom visočanstvu, već i čitavoj naciji - napisao je Ben na svom Tviter nalogu.

Videćemo da li će to zaista i dogoditi večeras...

Podsetimo se, kraljica je rođena je u Londonu 21. aprila 1926, a na tron je stupila 1952. godine kada je imala 27 godina. Odavno je nadmašila šestodecenijsku vladavinu čuvene kraljice Viktorije koja je vladala od 1837. do 1901. godine.

PROČITAJTE I: Kosmička smirenost zadivila svet: Kraljica Elizabeta se ovako obratila naciji!

Mesec slavlja u britanskoj kraljevskoj porodici

April je svakako mesec slavlja za britansku kraljevsku porodicu. Osim kraljice Elizabete, i maleni princ Luis za koji dan, 23. aprila, proslaviće svoj drugi rođendan.

A pre nekoliko dana princ Čarls i njegova supruga Kamila obeležili su 15. godišnjicu braka.

Takođe, za nekoliko dana, početkom maja, i sin princa Harija i Megan Markl – Arči, proslaviće svoj prvi rođendan.

PROČITAJTE I: Nestao Arči? Nema ga već četiri dana a za sve su krivi Megan i Hari!

Komentari (0)

Loading