Celebrity News

Marija Teresa Boraljo: Tajne kraljevske dadilje

Marija Teresa Boraljo: Tajne kraljevske dadilje

Žena u senci kraljevske porodice zapravo je najzaslužnija za kvalitetno odrastanje prinčeva Džordža i Luisa i princeze Šarlot. Zadatak Marije Terese Boraljo su da decu, pored vaspitnih i edukativnih lekcija, nauči i kraljevskom držanju koje će im sutra zatrebati. Saznajte u nastavku tajne kraljevske dadilje...

Do sada ste imali priliku da dobro upoznate gotovo sve članove britanske kraljevske porodice, ali možda se nije dovoljno govorilo o ženi koja zapravo tu kuću drži na nogama – posebno ako se uzme u obzir da u domaćinstvu s troje mališana, koliko trenutno broji Kensingtonska palata, nikada nije lako održati mir.

Marija Teresa Turion Boraljo, za koju se zna da ima „četrdeset i kusur” godina, dadilja je španskog porekla koja više od dvadeset godina živi u Londonu, a pre nego što je postala omiljena žena u kući princa Vilijama (37) i Kejt Midlton (38), radila je kao dadilja kod čuvenog rokera Mika Džegera i njegove supruge Džeri Hol.

NE PROPUSTITE: Kuma malog princa Džordža otkriva: Duhovit je, odvažan, ali i drzak

Tajne kraljevske dadilje - Uticaj koji Marija ima na kraljevske mališane veći je nego što mnogi zamišljaju

Za plemićku porodicu počela je da radi kada je princ Džordž imao osam meseci.

Javnost ju je prvi put upoznala kada su sa svojim prvim sinom Kejt i Vilijam otišli u zvaničnu posetu Australiji i Novom Zelandu.

“Moderna Meri Popins” kako su je prozvali, ima nekih zajedničkih karakteristika s poznatom junakinjom.

Na primer, ne dozvoljava deci da se razmaze, iako čekaju u redu na kraljevski tron.

Mada princ Džordž (6), princeza Šarlot (5) i princ Luis (2) nisu kao ostala deca. Marija Teresa nastoji da od njih napravi čestite i vredne ljude, budući da su joj vojvoda i vojvotkinja od Kembridža osim uloge negovateljice, poverili i edukaciju svojih mališana.

NE PROPUSTITE: Počelo suđenje muškarcu koji je planirao napad na princa Džordža

Stoga, mali prinčevi već od malih nogu znaju da poštuju starije, ali i niz pravila koja je ova dadilja u startu uspostavila.

Sitni nestašluci i izlivi plakanja strogo su zabranjeni, budući da se naslednici često nalaze u zvaničnim prilikama.

Posao Marije Terese, između ostalog, podrazumeva da deca budu nasmejana i mirno drže mamu za ruku kad izlaze iz porodičnog aviona.

Iako ona deluje uglavnom “iza kulisa”, uticaj koji dadilja ima na kraljevske mališane veći je nego što mnogi zamišljaju.

Pravila koja je uspostavila takođe predviđaju da u sedam uveče sva deca moraju na spavanje i oko toga nema pregovaranja. Marija Teresa veruje u značaj svežeg vazduha toliko čvrsto da su svakodnevne aktivnosti napolju obavezne, čak i zimi.

“Superdadilja” kako je zovu, diplomirala je na Norland koledžu, poznatoj školi za dadilje, i iza sebe ima još neke impresivne stavke u biografiji, kakve se verovatno ne očekuju od jedne prosečne dadilje. Trenirala je tekvondo, zna kako da izbegne paparace, išla je na specijalnu obuku protiv terorizma i sposobna je da vozi u opasnim okolnostima.

NE PROPUSTITE: NAJVEĆA TAJNA koju KRIJU Kejt Midlton i princ Vilijam!

Njena glavna briga tokom svog rada jeste da deca ostanu bezbedna od bilo kakvog povređivanja

Naravno, nije baš sve toliko striktno s kraljevskom dadiljom. Najvažnija lekcija koju želi da nauči male kraljeviće jeste da uživaju u tome što su deca.

Marija Teresa deci uvek ponudi nekoliko izbora za igru koju će igrati, jer veruje da će se deca bolje uključiti u aktivnost ako je sama izaberu.

Kada je u pitanju ishrana, nastoji da se deca hrane zdravo, iako im povremeno ugađa u kulinarskim željama. Povrh svega, ova dadilja sa decom ima izgrađen prisan odnos i istakla je da ih umesto pukog naređivanja, vaspitava isključivo sopstvenim primerom.

Prema nekim navodima, plata koju bi kraljevska dadilja mogla da zarađuje iznosi oko 55.000 američkih dolara.

NE PROPUSTITE: Kraljica ne sluti: Bivša vojvotkinja Megan Markl krije drugu trudnoću?

Tajne kraljevske dadilje - Učenje španskog 

Vilijam i Kejt žele da im deca odrastu u svetski odgojene i obrazovane ljude. Iz tog razloga dadilji su poverili da ih već od malih nogu nauči španskom jeziku.

Princ Džordž već sada ume da i na tom jeziku izbroji do deset.  Takođe, trenutno pomaže i vojvodama koji nastoje da savladaju osnove ovog svetskog jezika.

NE PROPUSTITE: Princeza Šarlot slavi peti rođendan: Kejt Midlton objavila seriju fotografija koje su oduševile svet! (foto)

Komentari (0)

Loading