Celebrity News

Danica Karađorđević donela odluku o sinu Stefanu koja se nikako ne očekuje od kraljevske porodice! Ovo su detalji!

Danica Karađorđević ne prestaje da bude u centru pažnje naše javnosti

Danica Karađorđević donela odluku o sinu Stefanu koja se nikako ne očekuje od kraljevske porodice! Ovo su detalji!

Danica Karađorđević ističe da joj je važno da svojim aktivnostima utiče na rodnu ravnopravnost, otkriva kako će s porodicom provesti leto i da joj je najvažnije da sin Stefan odrasta kao pravo dete, uživajući u igri

Otkako se 2017. udala za princa Filipa Karađorđevića, princeza Danica (34) ne prestaje da bude u centru pažnje naše javnosti. Otmena i ljubazna, osvojila je srca naših ljudi i pre nego što se sa suprugom i sinom Stefanom preselila u Beograd, nakon četiri godine života u Londonu. Ćerka čuvenog slikara Milana Cileta Marinkovića, koja je vrhunsko obrazovanje dobila u Parizu, za naš magazin govori o tome kako provodi s porodicom leto, koja su njena stremljenja i planovi vezani za fondaciju koja nosi njeno i suprugovo ime i koje vrednosti namerava da prenese sinu, čijem je odrastanju potpuno posvećena.

Kup "Kraljica Marija" u Vrnjačkoj Banji održan je pod vašim pokroviteljstvom. Koliko vam je važna ovakva vrsta angažmana?

- Pokroviteljstvo nad ŽFK “Kraljica Marija” posebno mi je važno. Smatram da je od velikog značaja da postoji ženski fudbal, podržavam devojke da se bave sportovima koji su poznati kao “muški”. Na taj način utičem na smanjenje nejednakosti kroz jedan od meni važnih ciljeva koje naše društvo treba da dostigne, a to je rodna ravnopravnost. Moramo deci da omogućimo izbor da se bave bilo kojim sportom, da se ne dele na ženski i muški i u tom kontekstu želim da radim na smanjenju predrasuda. Takođe, time šaljem podršku i podsticaj mladima da se bave sportom. Smatram da je fizička aktivnost veoma značajna za razvijanje dece i njihovo zdravo odrastanje.

Pročitajte: I mi imamo našu Kejt Midlton - Princeza Danica Karađorđević oduševila ležernom letnjom kombinacijom

Duško Despotović / Point de Vue

 

Zbog zanimljive odevne kombinacije, koja je bila u skladu s prilikom, mnogi mediji nazvali su vas ponovo “srpskom Kejt Midlton”. Koliko vam prijaju takva poređenja i koje je vaše mišljenje o njoj i njenom stilu?

- Princ Vilijam i njegova supruga Kejt, vojvotkinja od Kembridža, predstavljaju modernu britansku kraljevsku porodicu kako u aktivnostima, tako i svojim nastupom. Zadovoljstvo mi je što nas vezuju za prinčevski par koji predstavlja tradicionalne vrednosti monarhije na savremen način i dostupan je svim generacijama. To Filipu i meni daje još veći motiv da verujemo u značaj i budućnost naše dinastije, i zato ćemo se potruditi da damo svoj doprinos očuvanju korena i tradicije kraljevske porodice Karađorđević.

Danica Karađorđević - Porodica je osnov, usidrenje, blago i ljubav koju mi negujemo

Da li je teško obavljati sve dužnosti koje su vam udajom pripale, budući da ste rekli da suprug i vi imate veliku odgovornost prema tituli koju s ponosom nosite?

- Nasleđe i tradicionalne vrednosti stavljamo u korist modernih ideja koje zastupamo. Odgovornost je vrednost koja se stiče rođenjem i vaspitanjem i to je slučaj i kod Filipa i kod mene. Od detinjstva pa sve do danas išla sam putem etike, odgovornosti i profesionalizma koju sam spoznala kroz veliki rad mojih roditelja. Naša dužnost je da budemo sa svojim narodom i da zajedno prolazimo kroz sve izazove koji su pred našim društvom. Istorijski značaj dinastije je kolektivno nasleđe koje smo svi u obavezi da čuvamo, a posebno mi koji smo direktni naslednici loze Karađorđevića. Danas naša dinastija treba da neguje vrednosti koje nas vezuju za naše slavne pretke, kulturu i tradiciju, ali u novom i modernom obliku, što Filip i ja poštujemo i predstavljamo kroz svakodnevne aktivnosti.

Živite život prosečne srpske porodice, sin vam pohađa državni vrtić u koji ste sami išli, nemate dadilje... Da li je ljudima u vrtiću, u parku simpatično kada vas prepoznaju  i da li ste ponosni zbog takvih vaših izbora? 

Pročitajte: Princ Filip i princeza Danica Karađorđević za STORY - Na usluzi smo svom narodu

Duško Despotović / Point de Vue

 

- Porodica je osnov, usidrenje, blago i ljubav koju mi negujemo. Ne postoji ništa značajnije od porodice, što će naš sin Stefan prirodno naučiti. Živimo u skladu s vrednostima koje zastupamo, vodimo svakodnevni život s našim trogodišnjim sinom koji ide u vrtić i na sve dečje aktivnosti u kojima uživa, a mi roditelji često razgovaramo i razmenjujemo iskustva. Filip i ja pratimo Stefana u svim koracima i tu smo uz njega dok spoznaje svet oko sebe.

Koliko je Stefan vezan za mališane u vrtiću, da li je društven?

- Stefan je aktivan trogodišnjak velike energije. Veoma je društven i ima dobre drugare s kojima se skoro svakodnevno druži. Otvoren je i velikodušan, inventivan i svaki dan je velika igra, čemu se mi radujemo. Dajemo mu vetar u leđa da bude hrabar i da razvija radoznalost, kreativnost i maštu.

Na kojim postulatima se zasniva vaš odnos i da li je vašu ljubav još više učvrstilo rođenje sina?

Snaga, istrajnost, odlučnost, iskrenost i velika ljubav samo su neke od karakteristika koje odlikuju naš brak i našu viziju. Poštujemo jedno drugo i vredno i dosledno radimo na svakom planu. Stefanovo rođenje je za nas blagoslov. Ujedinjeni smo i zahvalni na svakom novom danu koji provodimo zajedno.

Ceo intervju sa Danicom Karađorđević pronađite u najnovijem broju magazina STORY koji je u prodaji od 21. jula!

Story

 

 

Komentari (1)

Loading
Aleksandar

10:23 26.07.2021

Kraljevina Srbija je nešto na šta Srbija mora da se vrati , jer sve uspešno i vredno što je Srbija ostvarivala bilo je dok smo bili Kraljevina.