Celebrity News

Sin Megan i Hari tek se rodio, a već je jedini čovek na svetu koji ima OVO PRAVO

Sin Megan i Hari tek se rodio, a već je jedini čovek na svetu koji ima OVO PRAVO

Sin princa Harija i Megan Markl jedina je osoba na svetu koja istovremeno ima pravo da postane i britanski monarh i američki predsednik.

Beba kraljevskog para automatski je postala britanski državljanin na osnovu državljanstva statusa princa Harija, kao i zbog toga što je rođen u Velikoj Britaniji. Pod pretpostavkom da Megan nije dobrovoljno odustala od svog američkog državljanstva kada se udala za britanskog princa (što nije bilo obavezno po zakonu), beba će takođe dobiti i američko državljanstvo.

To znači da bi naslednik britanske kraljevske porodice mogao jednog dana da se kandiduje za predsednika Sjedinjenih američkih država.

Ukoliko bi dečak to poželeo jednog dana, morao bi da bude stariji od 35 godina u trenutku ulaska u predsedničku trku, ali i da ima najmanje 14 godina života teritoriji SAD.

Što se tiče, britanskog trona na koji takođe ima pravo, beba Megan Markl i princa Harija ima nekoliko konkurenata, tačnije najmanje šest.

Nedavno rođenom dečaku daju se male šanse da jednog dana postane monarh, ali istoričari kažu da nije neobičan slučaj u britanskoj istoriji da se red preskoči, piše “Dejli mejl”.

Podsećamo, vojvotkinja od Saseksa Megan Markl i princ Hari postali su roditelji po prvi put u ponedeljak ujutru. Na svet je došao dečak čije ime još nije poznato.

- Zadovoljstvo nam je da objavimo da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa rano jutros, u 5.26, dobili svoje prvo dete. Sin kraljevskog para težak je 3,26 kilograma. I mama i beba su zdravo i dobro - navedeno je.