Celebrity News

Harijeva ODLUKA DA TUŽI TABLOIDE RAZBESNELA princa Čarlsa, oglasila se i britanska redakcija "The Sun"

Harijeva ODLUKA DA TUŽI TABLOIDE RAZBESNELA princa Čarlsa, oglasila se i britanska redakcija "The Sun"

Princ Hari i njegova supruga Megan pre nekoliko dana podneli su tužbu protiv britanskih tabloida, ali prema izveštajima Ričarda Palmera koji se oglasio na svom Twiter profilu rekao je kako niko u kraljevskoj porodici nije zadovoljan odlukom Vojvoda od Saseksa da tuže tabloide.

– Trenutno u kraljevskoj porodici niko ne podržava Megan i Harija, pa čak ni zaposlenici mladog bračnog para, a sve zbog njihovih postupaka – napisao je i dodao kako su brat i otac princa Harija besni zbog ove odluke dodavši:

– Princ Čarls distancirao se od njih. Pored svega ovoga Hari nije obavestio svoju porodicu o ovakvim izjavama kao ni o pokretanju tužbe protiv novinara – napisao je.

Naime, Hari je podeno tužbe protiv vlasnika tri najpopularnija tabloida; „The Sun“, „Daily Mirror“ i nedodirljivog „News of the World“, zbog navodnog prisluškivanja njegovog telefona, što je potvrdila i kraljevska palata, pisao je Bi-Bi-Si. Tužba princa Harija odnosi se na navodno presretanje glasovnih poruka.

Bi-Bi-S-jev kraljevski dopisnik Džoni Dajmond tvrdi da se tužba odnosi na slučaj iz ranih 2000-ih.

Mnogi se sada pitaju da li pravne akcije znače i rat. „Forbes“ naglašava da je ovde reč o pravnoj borbi kao i da su jedina mesta gde se vode otvoreni ratovi - društvene mreže.

Pored ovoga, podneta je i tužba koju je Megan, odnosno njen pravni tim podneo dok je sa suprugom i sinom bila na turneji po Africi  i to protiv „Mail on Sunday“, zbog nedozvoljenog objavljivanja privatnog pisma koji je poslala svom ocu Tomasu Marklu.

– Hari je već ranije upozoravao da neće dozvoliti da se Megan maltretira kao njegova majka Dajana – piše „Le Point“.

Nažalost, moja supruga je postala poslednja žrtva naših medija. Oni vode propagandu protiv pojedinaca pritom ne misleći na posledice – sve je eskaliralo tokom ovih godina, posebno tokom njene trudnoće i sada dok odgajamo svog sina. Ova okrutna propaganda sa sobom nosi ljudske žrtve, posebno kad znamo da je lažna i zlonamerna i uprkos tome što pokušavamo da ostanemo hrabri, ne mogu da opišem koliko je bilo bolno – bio je iskren princ Hari.

The Sun“ njihove kritike naziva prinčevom razdražljivošću i samosažaljenjem.

– Hari i Megan su dovoljno bogati  da komotno mogu da žive i bez kraljevskih titula. Slobodno mogu živeti u bilo kojem delu sveta i Arči u tom slučaju može odrastati bez budnog oka medija.  Ako ih nije briga za slavu i činjenicu da su “slavne ličnosti”, onda im to sigurno ne bi bio problem – kažu u „The Sunu“.