Celebrity News

Nada Šargin: Moja ćerka više ne veruje u Deda Mraza!

Nada Šargin: Moja ćerka više ne veruje u Deda Mraza!

Talentovana glumica otkriva da je na nagovor ćerke Eve već okitila porodični dom, u kom će zajedno sa suprugom, rediteljem Lazarom Bodrožom, i prijateljima proslaviti dolazak Nove godine

Prvakinju Narodnog pozorišta Nadu Šargin (42) proteklih godina najčešće smo gledali u ulogama potlačenih, tragično nastradalih žena, žrtava nasilja. Neke od njih donele su joj i nagrade, računajući priznanja "Raša Plaović","Zoran Radmilović", "Miloš Žutić", kao i dve Sterijinog pozorja. Nasuprot tome, umetnica tamnih, prodornoh očiju i raskošnog talenta odlučila je da se neko vreme, bar što se televizije tiče, odmori od "mračnih" karaktera i oproba se u nešto drugačijim žanrovima. Ponudu da u mini-serijama "Grudi" i "Delirijum tremens" tumači lucidne junakinje, odmah je prihvatila, a potom je pristala da zaigra i u projektu "Dug moru", koji se svakog ponedeljka emituje na Javnom servisu. O tom ostvarenju i ulozi koja je privukla veliku pažnju publike popričali smo nedavno s glumicom, koja se nakratko osvrnula i na predstojeće praznike i otkrila nam da li je s nevenčanim suprugom, rediteljem Lazarom Bodrožom (35), već prirpemila novogodišnje poklone za petogodišnju ćerku Evu.

– Crnogorka Mariška, koju tumačim u pomenutoj seriji, čvrsta je, odlučna, mistična, samo naizgled hladna, ali vrlo brižna žena s divnim ukusom za modu. Kostimografkinja Gordana Angelovski ju je napravila baš po mom ukusu. Beskrajno sam joj zahvalna na tome, budući da glumci u Srbiji retko kada imaju priliku da igraju likovno zanimljive junake – započinje priču Nada i nastavlja:

– Uloga je, koliko čujem, ostavila utisak. Ne možete da zamislite koliko mi je drago zbog toga, stoga nastavljam u istom maniru. Uskoro ću početi da radim na seriji Olega Novkovića "Močvara", koja će se takođe emitovati na RTS-u, dok me 13. novembra očekuje premijera predstave "Livada puna tame" mlade rediteljke Jovane Tomić.

Budući da je decembar mesec u kom se sumiraju utisci iz protekle godine, razgovor s glumicom nastavili smo pitanjem da li se bavi sličnim kalkulacijama i kako bi opisala godinu za nama.

– Nemam običaj to da radim, ali kada ste me već pitali, moram da naglasim da mi je 2019. bila divna. Profesionalno sam bila vrlo angažovana. Učestvovala sam u dosta projekata koje će publika tek imati prilike da pogleda, a jedan od njih je i serija "Nestale bebe" Vuka Ršumovića. Takođe, zadovoljna sam i što se privatnog aspekta tiče. Sve je stabilno, pa se neću buniti da se i u narednoj isto ponovi, samo da ne bude gore – govori Nada, a potom otkriva da li se s mezimicom već upustila u kićenje porodičnog doma.

Nada Šargin: Majčinstvo me je oslobodilo svih stega

– Još pre dve nedelje okitili smo jelku i malo stan. Znam da je prerano, ali Eva je to zahtevala pa smo odlučili da joj udovoljimo. Već je napisala i spisak poklona koje bi volela da dobije. Na svu sreću, vrlo je skroman, kao što je uostalom i ona sama (smeh). Fokus joj je na haljinama, šminki, friziranju, voli da crta i stalno nešto secka. Iz ovog ugla, čini se da će se baviti modom. Uporedo s tim, u vrtiću ide na folklor, a zanima je i ples. Velika radost mi je poklonjena njenim rođenjem. Svojim zagrljajima me leči kada ranim sebe budalaštinama i likovima koje tumačim. Dovoljna su mi tri njena poljupca dnevno i odmah se bolje osećam. Veoma je promućurna i inteligentna te je prošle godine konstatovala da joj, zapravo, suprug i ja kupujemo poklone, a ne Deda Mraz – s ponosom tvrdi dramska umetnica koju smo za sam kraj zamolili da nam otkrije na koji način i u čijem društvu će ispratiti staru i dočakati novu godinu.

– Ostaću u Beogradu s porodicom. Najverovatnije će nam se pridružiti prijatelji koji takođe imaju decu. Suprug i ja smo odavno prevazišli žurke do sitnih sati – završava Nada.

EVU UČIM DA POŠTUJE SEBE

Bezgranična ljubav, zagrljaj, poljubac i podstrek, po mišljenju glumice, osnova su vaspitanja.

– Smatram da decu treba pohvaliti i nagraditi kada urade nešto lepo, ali isto tako nametnuti im granice da znaju razliku između dobrog i lošeg. Evu učim da poštuje sebe i verujem da će s tako postavljenim temeljima umeti ubuduće da donosi ispravne odluke – kaže Nada.