Celebrity News

Tamara Dragičević: Stil starog Holivuda nikada neće iščeznuti (foto)

Tamara Dragičević: Stil starog Holivuda nikada neće iščeznuti (foto)

Tamara Dragičević u editorijalu za naš magazin "Story" svojim kreacijama podseća na vremena kada je glamur bio imperativ

Kada smo prvi put realizovali editorijal u kome je modni kreator odlučio ko će biti njegov model, našao prostor koji se najbolje uklapa u njegovu zamisao, kao i saradnike, zaključili smo da je takav iskorak veoma zanimljiv, pa smo poželeli da ga ponovimo. Stefan Đoković, koji nije samo dizajner, već i operski pevač i doktor klavira, pokazao nam je svoje modno viđenje glumice Tamare Dragičević (30), a poveo nas je u hotel “Square Nine”. Dok se Tamara šminkala, Stefan nam je ispričao da je njihova saradnja počela pred njegovu prvu reviju, a da je ona bila i u njegovom prvom editorijalu. Od tada Tamara prati sve što Stefan uradi, a on ne propušta nijednu njenu predstavu.

Budući da je Tamara sredinom septembra rodila sina Lazara, posle konstatacije da izgleda kao da ga je dobila na poklon, pitali smo je kako je to uspela.

– Nekad se i meni čini da sam bebu dobila, jer je s Lazarom sve bilo lako – i pre i posle porođaja. Ni na koji način se nisam bavila svojom figurom. Svaki dan mi je pun aktivnosti, pa nekad ne stignem da jedem. Nikad to ne činim namerno, već se tako desi, kao sada (smeh). To je neminovno kad se trudiš da obaviš sve što od tebe očekuje porodica, ponešto poslovno, a i da se vidiš s nekim dragim ljudima.

Da li ste, ove jeseni, sebe obradovali nekom kupovinom?

- Za tu vrstu radovanja ne moram kući da donesem novi komad odeće. Razveseliću se i ako kupim nešto od šminke ili knjigu, ali ako sam se baš nameračila da to kupim.

BRAVO TAMARA: Naša glumica pred svima doji bebu u avionu (foto)

Tamara Dragičević priseća se kako je sa sestrom dok su živele zajedno delile svaki komad garderobe

Šta ste najbrže kupili?

- Uvek kupujem brzo. Kad mi se nešto dopadne, nikada neću otići u još pet prodavnica da proverim da li će mi se i tamo nešto svideti, niti ću nekoliko puta ulaziti i izlaziti iz radnje, pitajući se da li je to pravi izbor.

Da li vam stvari brzo dosade?

- Pojedine komade možeš da kupiš sada i da budu nosivi sledećih dvadeset godina. Volim da obnovim odeću, ali ne i da je gomilam u ormaru. Ne dopada mi se prizor izgužvanih, zbijenih stvari, a da bih ga izbegla, čim nešto prestanem da nosim, poklonim sestri. To je obostrano jer i ona meni da ono što njoj više nije interesantno, pa obema to bude zanimljivo kao da je tek kupljeno.

Pretpostavljam da ste, dok ste živele u istoj kući, stalno menjale odeću?

- Budući da smo nosile isti broj, sve smo delile. Jednom se čak desilo da sam u školu otišla u patikama koje je ona nameravala da obuje. Toliko se iznervirala da je došla u školu u drugim patikama, a ja sam te morala da izujem. Kasnije se često dešavalo da poželimo da istog dana obučemo određenu stvar.

Srećom, treće dete u vašoj porodici nije bila još jedna devojčica, već brat, koji je danas cenjen mladi glumac. Koliko ste vas dve uticale na Miodragovo odevanje?

- On je svoj stil gradio toliko sigurno da niko nije pokušavao da utiče na njega. Oblačio se u rep fazonu, a dok je bio u osnovnoj školi, prošla je Eminem faza... Nosio je šljampave pantalone i dukseve. Super je kad neko zna šta hoće.

Tamara Dragičević i Petar Benčina u šetnji sa sinom samo četiri dana nakon porođaja! (foto)

Da li ste vi imali neku “ludu” fazu?

- Ne, a ni Marija. Nas dve nismo imale takve modne izlete.

U velikoj želji da ona i sestra rade nešto zajedno, Tamara Dragičevič i sestra pokrenule su brend odeće za decu

- Prvo smo želele da nešto radimo zajedno, zatim da stvorimo odeću kakvu bismo volele da naša deca nose, ali nema gde da se kupi. Tako sam došla na ideju da svaka naša stvar ima tregere, pa se tako zove i sam brend. Kad sam Mariji ispričala šta mi je palo na pamet, samo što nije rekla – i ja sam baš to zamislila. Sestrinska veza, koju je teško objasniti, došla je do punog izražaja. Brzo smo se dogovorile, a brzo odlučujemo i o dezenima, materijalima, modelima...

Odeća koju pravite za decu pomalo je retro. Da li i u svom odevanju volite takav prizvuk?

- Nedavno smo bili kod Petrovih nane i dede. U jednom trenutku je nana iz svog ormara izvadila nešto između košuljice i sakoa, s divnim detaljima sa strane, što je izgledalo neverovatno moderno. Bila je to najbolja potvrda teorije da moda ide u krug, pa ono što je, u suštini, retro postaje aktuelno. Videvši koliko sam oduševljena, rekla je “nosi to”, ali sam odgovorila da ne bi imalo smisla da ja uzmem nešto tako lepo kad ona ima tri unuke. Eto, ostaviću to Anđeli Jovanović, koja joj je takođe unuka, jer su Petar i Anđela brat i sestra od tetke. Njoj će se, sigurno, dopasti koliko i meni.

Iznenadila OVIM IZDANJEM: Tamara Dragičević POZIRALA sa muškarcem koji nije NJEN MUŽ! (video)

U kojoj predstavi su vam se kostimi najviše dopali?

- Sviđa mi se kako su se oblačili sedamdesetih, ali i dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka. Imamo divne kostimografe, tako da sam mnogo puta bila oduševljena.

Kako se osećate kada u pozorištu oblačite kostim koji je neko drugi već nosio?

- Nikada o tome nisam razmišljala, jer ga uvek prisvojim kao da je moj, jer je meni dat za tu ulogu. Ovog trenutka se sećam kostima iz fundusa Ateljea 212, koje sam ponekad nosila, mada se sve češće prave za svaku novu predstavu.