Celebrity News

Top 4 životne lekcije koje morate primeniti u 2020. godini

Top 4 životne lekcije koje morate primeniti u 2020. godini

story

Nova godina je pravo vreme da sebi postavite nove navike, ciljeve, životne lekcije, ali i da prema sebi i drugima budete još bolji nego što ste bili u prošloj 2019.

U nastavku, donosimo vam nekoliko saveta kako možete svoj odraz u ogledalu gledati sa zadovoljstvom...

Ispunite zadate ciljeve

Nikada nemojte odustajati od svog cilja, ma koliko on nerealno izgledao.Uvek je lakše napraviti više malih koraka koji vode do cilja nego jedan ogroman.

Nazdravite ulasku u novu godinu bez griže savesti: Ova alkoholna pića smete da pijete ako ste na dijeti

Pažljivo birajte reči!

Reč je materijalizovani oblik misli a one nas vode kroz život. To su znali i raznorazni mudraci sa istoka pa su osmislili mantre, čijim ponavljanjem dozivali su određeno božanstvo. Reč ima jednaku oštricu kao i vrh noža te bi, ukoliko imate "brži jezik od pameti" trebalo da povedete računa i da presaberete u glavi da li su reči u prošloj godini koje ste izgovorili više povredile nego usrećile vašebliske prijatelje. Pomerajte mikrogranice u svom ponašanju i budite pre svega najbolja verzija sebe, sebi.

Praštanjem drugima pomažemo sebi!

Dobro se izblamirajte!

Sram je najniža moguća emocija koja postoji. Jedino tada kada osetite sram poželite da propadnete kroz zemlju, stoga bi redovno trebalo vežbati blamiranje, kažu neki psiholozi. Kada se čovek oslobodi takve „pretnje“ po njegovu ličnost, tada je zadovoljstvo čak i kada mu se ne otvori kesa u prodavnici pored enormne gužve na kasi.

Sagorevanje na poslu: Prepoznajte na vreme SVE SIMPTOME “burnout” sindroma!

Lekcije se obnavljaju!

Ono što ste naučili juče niste osvojili za sva vremena, juče je otišlo zajedno sa onim vas od juče. Danas vas čeka novi svet sa novim prigodama a sutra neki sasvim novi. Učimo dok smo živi, što je odlična vest jer znači da stalno rastemo, a ako bi smo svaki put lekciju iz straha shvatili kao osvojeno, onda bi i oni planinari koji su se popeli na Mont Everest tamo i ostali do kraja života. Posmatrajte to na taj način.

Psihologija: KAKO IZGRADITI SAMOPOUZDANJE?