Celebrity News

Vojska slavnih lepotica okupirala crveni tepih: Dodela Zlatnih globusa okupila velika imena filmskog holivudskog džet-seta (foto)

Vojska slavnih lepotica okupirala crveni tepih: Dodela Zlatnih globusa okupila velika imena filmskog holivudskog džet-seta (foto)

Dodela Zlatnih globusa okupila je velika imena filmskog i holivudskog džet-seta

Sinoć je održana svečana ceremonija dodele prestižnih nagrada “Zlatni globus”, a drama o Prvom svetskom ratu “1917” i film “Bilo jednom u Hollywoodu” pobednici su ove večeri.

Nagrada za životno delo dodeljena je Tomu Henksu za velika dostignuća u svetu filma, a svečanu dodelu nagrada rekordni peti put vodio je britanski komičar Riki Gervas.

Kao što to obično i biva sa događajima ovog tipa, poznate dame su na crvenom tepihu zablistale u raskošnim toaletama a najvežu pažnju privukla je Dženifer Lopez zbog svoje ekstravagantne haljine, kao i Salma Hajek koja je oduvala sve izgledom svog dekoltea u skoro šetoj deceniji života.

Pored toga, briljirale su i Mišel Vilijams, nevenčana supruga neprežaljenog Hita Ledžera, verila se za Tomasa Kaila. Njih dvoje, kako pišu inostrani mediji čekaju svoju prvu bebu.

Pogledajte kako su izgledale ostale dame:

Sa druge strane, pored lepote kojom su plenile poznate dame, veče je proteklo i u znaku suza, drame, ali ipak pozitivnih vibracija.

Film reditelja Sama Mendesa je u kategoriji najbolje drame pobedio favorite "Irca" i "Bračne priče".

Film koji je naišao na sjajne ovacije tokom prikazivanja "Bilo jednom u Hollivudu" osvojio je nagradu kao najbolja komedija, kao i Zlatne globuse za najbolji scenario Kventin Tarantino i za najboljeg sporednog glumca, Bred Pit.

 

Najbolja glumica u drami je Rene Zelveger kao Džudi Garland u istoimenom filmu, dok je Hoakin Feniks najbolji glumac u “Džokeru”.

Prvi put u istoriji korejski film "Parazit" osvoji je titulu najboljeg filmskog ostvarenja.

Zlatni globus je otišao i seriji HBO o nuklearnoj katastrofi "Černobil".

"Irac" Martina Skorsezea je najveći gubitnik, jer od pet nominacija nije osvojio ni jedan Zlatni globus.