Celebrity News

Vesna Dedić nikad ogorčenija: Trpim uvrede i prozivke

Vesna Dedić nikad ogorčenija: Trpim uvrede i prozivke

Novinarka i autorka emisije "Balkasnom ulicom"  Vesna Dedić ogorčena je ponašanjem svoje matične kuće RTS i ističe da je javni servis godinama ponižava.

Naime, Vesna se već neko vreme javno izjašnjava kako se njena emisija uklanja iz programske šeme, te da se deli na dve, kao i da joj je minutaža skraćena, prenose domaći mediji.

ŠOK U EMISIJI UŽIVO: Vesna Dedić rekla Jovani Joksimović da je ne voli pa je isterala iz kadra!

Na sve ovo RTS je odgovorio da emisija traje kao i uvek - 40 minuta, a Vesna se tim povodom još jednom oglasila.

- Kolegijum RTS-a ponižavao me je kao novinara i sprečavana sam da 'Balkanskom ulicom' realizujem shodno svom znanju. Imam zabranu pozivanja velikog broja uglednih gostiju uz obrazloženje da nisam dovoljno dobar novinar da bih takve ljude intervjuisala. Imala sam zabranu emitovanja nekih emisija sa meni čudnim objašnjenjem. Često nemam na raspolaganju dovoljan broj kamera i ostalih kapaciteta. Trpim uvrede i prozivke tipa 'gde si ti učila novinarstvo?!', kao i odbijanje da se prihvati novi koncept emisije koji iziskuje malo bolju scenografiju i produkciju. Trpim ucene da ako ne prestanem da pišem romane, moram da dam otkaz na RTS-u - rekla je Vesna Dedić za list "Alo" i dodala da ovo nije prvi put da njena emisija, koja se emituje skoro dve decenije, ostane bez termina.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Vesna Dedić (@dedicvesna) дана 5. Јан 2020. у 5:35 PST

- Nepravilnosti i nelogičnosti vezane za emisiju 'Balkanskom ulicom' dešavaju se već četiri godine, od kada je urednička struktura javnog servisa izmenjena. Ne znam zbog čega Olivera Kovačević izbacuje, skraćuje i menja termin mojoj emisiji, ali je činjenica da je to njeno pravo koje koristi u skladu s ovlašćenjima koje ima kao glavni i odgovorni urednik zabavno-sportskog programa. Druga je stvar što vrhunski ispovedni intervjui ne mogu da se urade na pola sata jer je to osnovni udar na kvalitet emisije. O zabrani i sprečavanju da neki ljudi gostuju u mojoj emisiji da i ne govorimo - istakla je Vesna i dodala da je Olivera njena dugogodišnja koleginica i odličan novinar, ali da ne vidi zašto bi postojao animozitet bilo koje vrste.

Vesna Dedić: Žalim što nisam rodila još dvoje dece

Naime, kako je Vesna rekla niko joj sa RTS-a još nije objasnio zbog čega je umesto specijalne emisije povodom 18. rođendana koja je trebalo da se emituje 5. januara prikazana emisija SAT. Takođe, mnoge njene emisije nisu emitovane u planiranom terminu ili uopšte, prenosi spomenuti list.

Inače, Vesna je pratioce na Instagramu u nedelju obavestila da emisija „povodom punoletstva“ u kojoj je trebalo da se zahvali gostima na „poverenju i iskrenosti“ i gledaocima nekoliko generacija na „ljubav i pažnji“ nije snimljena.

- Emisija Balkanskom ulicom je zahvaljujući iskrenim gostima i armiji vernih gledalaca ipak živa i čeka ‘zlatni dan’ - napisala je novinarka.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Vesna Dedić (@dedicvesna) дана 2. Јул 2019. у 11:58 PDT