Celebrity News

Dve godine od smrti Nebojše Glogovca tuga ne jenjava: Njegova udovica oglasila se potresnom porukom!

Dve godine od smrti Nebojše Glogovca tuga ne jenjava: Njegova udovica oglasila se potresnom porukom!

Danas se navršilo dve godine od smrti Nebojše Glogovca a na sam pomen njegovog imena i dalje vlada bolna tišina!

Nebojša Glogovac koji je preminuo 9. februara 2018. godine nakon teške bolesti, za sobom ostavio je ćerku Sunčicu, koju je dobio u braku sa Milicom, i sinove Gavrila i Miloša, koje je dobio u braku sa bivšom suprugom Minom.

Nebojša Glogovac – Ostao je isti dečak koji veruje u pravdu i ljubav i nije se stideo da to i kaže

Njegova udovica Milica Glogovac danas se na dvogodišnji pomen oglasila emotivnom pesmom na svom Fejsbuku. U opisu linka stavila je i poruku na španskom jeziku koja u prevodu znači:

- Takođe se peva i bol. Kad plačeš, ne možeš - napisala je Milica Glogovac na svom profilu.

Nebojša Glogovac bio je miran, tih i povučen čovek a tako glasnog srca!

Dve godine nakon smrti Nebojše Glogovca javnost je i dalje u neverici.  Legendarni glumac koji je za sobom ostavio veliki trag bio je “čovek koji se nije gordio” a kako njegove kolege i dalje ističu "bio je običan a tako neobičan".

Svojevremno za naš magazin "Story" Nebojša Glogovac isticao je svoju skromnost kao i najveću titulu koju je posedovao - titulu dobrog čoveka!

Jelisaveta Orašanin o savetu koji joj je dao Nebojša Glogovac: Kad ti je smešno, uvek se smej!

- Ne znam, svašta je u meni. Sišao sam s brda, a živim u gradu. Ko na brdu malo stoji, bolje vidi od onoga koji je dole. Osim toga, na planini su ljudi upućeniji jedni na druge iz čega proizilazi njihova saradnja, kao i iz njihove psihologije i filozofije života. Ti odnosi su oprani od sebičnih pobuda jer da bi preživeo moraš da sarađuješ s drugima i da pre svega budeš čovek. Ako nisi, lako te odbacuju, a tada ne možeš da preživiš. Rođen sam u Trebinju, ali planina je vrlo blizu tog grada. Odatle sam se preselio u malo veće Pančevo gde sam se školovao i ostao sve do dvadeset i neke godine. Verovatno su mi te selidbe i promene pomogle da kasnije lakše predstavim različite karaktere – pričao je Glogovac za magazin “Story”.

Nebojša Glogovac otišao je dostojanstveno a gromoglasan aplauz iz Aleje zaslužnih građana i danas odzvanja u srcima najbližih 

Glumac Nebojša Glogovac sahranjen je u ponedeljak, 12. februara 2019. godine, u Aleji zaslužnih gradjana na Novom groblju u Beogradu.

Sećanje na legendarnog Nebojšu Glogovca

Komemorativni skup održan je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu kom su prisustvovale brojne kolege, prijatelji i članovi porodiceGlumci Jugoslovenskog dramskog pozorišta u kome je Glogovac igrao od 1996. godine izašli su na scenu i gromoglasnim aplauzom oprostili se od jednog od najtalentovanijih glumaca na ovim prostorima i to nakon scene iz predstave “Hamlet” u kojoj Glogovac izgovara “Umreti, spavati, možda sanjati…”,

Pogledajte: