Celebrity News

Goran Bogdan i Jovana Stojiljković ipak zajedno (foto)

Goran Bogdan i Jovana Stojiljković ipak zajedno (foto)

Jedan od najtraženijih glumaca u regionu, Goran Bogdan i njegova devojka i koleginica Jovana Stojiljković zajedno došli na otvaranje Fest-a

Goran Bogdan i Jovana Stojiljković pojavili su se zajedno na sinoćnom svečanom otvaranju 48. FEST-a i time stali na put nedavnim pretpostavkama da su okončali svoju emotivnu vezu.

Na crveni tepih su došli držeći se za ruke, a zatim su strpljivo pozirali pred fotografima.

Jovana nije bila raspoložena za razgovor sa medijima, a Goran je kratko rekao za "Blic":

- Brzo, brzo, imam tremu, ljudi! Imam tremu zbog filma koji predstavljamo, domaća publika, znate kako je. Toliko - i brzo se uputio u veliku salu Sava centra.

Inače, Goran Bogdan i glumica Jovana Stojiljković su se upoznali na snimanju serije “Senke nad Balkanom” u kojoj je Jovana tumačila lik forenzičarke Bojane Antić, dok je Goran igrao lik istorijske ličnosti Mustafe Golubića. Dugo su od javnosti krili svoju ljubavnu vezu i o njoj nikada nisu govorili za medije.

Goran Bogdan je bio najveća zvezda večeri, pošto je film "Otac" u kome tumači glavnu ulogu, otvorio najveći filmski događaj u regionu.

Ostvarenje u režiji Srdana Golubovića "Otac" zasnovano je na istinitoj priči i prati glavnog junaka koji od svog sela na jugu Srbije pešači do Beograda kada mu zbog siromaštva Centar za socijalni rad oduzme decu. To je film o marginalcu i gubitniku koji tokom ovog puta postaje heroj našeg doba.

Fest je otvorio glumac Uliks Fehmiu, sin slavnog glumca Bekima Fehmiua, kome je posvećen ovogodišnji filmski festival. U znak sećanja na velikog glumca, a povodom decenije od njegove smrti, na FEST-u će biti održana retrospektiva njegovih filmova.

Legendarnoj glumici Miri Banjac uručena je nagrada Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Nagrada za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti pripala je i reditelju Kosti Gavrasu i glumcu Džonu Malkoviču, koji narednih dana stižu u Beograd.

Fest traje do 8. marta i predstaviće skoro 100 premijernih naslova.