Celebrity News

Novak Đoković: Trudimo se da živimo normalnim životom

Novak Đoković: Trudimo se da živimo normalnim životom

U izjavama koje je dao za „Story“ tokom prošlonedeljnog boravka u Beogradu najbolji svetski teniser Novak Đoković rekao je da od svojih naslednika ne očekuje ništa više od toga da pronađu sopstveni put i snove te da ih neće opterećivati imenom koje je izgradio u svetu

Divimo se uspesima Novaka Đokovića (32) na najvećim svetskim sportskim scenama, pratimo njegovo kretanje po svetu i kada mu reket nije u rukama, ali nekako sve nas najviše zanima šta najbolji teniser planete radi kada je kod kuće. Tu ne mislimo na rezidenciju u Monte Karlu, već mesto gde se, kako je više puta ponosno priznao, Novak zaista najviše oseća među svojima. Zato je nedugo po trijumfu na Australijen openu, a potom i boravku u Italiji, prošle sedmice sa suprugom Jelenom (33) i naslednicima Stefanom (5) i Tarom (2) posetio rodni Beograd. Kao što je inače slučaj kada se Nole nađe u srpskoj prestonici, gledao je da aktivno iskoristi skoro svaki trenutak. Novak Đoković ni približno ne provodi vremena u Srbiji koliko bi želeo, pa je nastojao da nadoknadi nešto što propušta.

Jelena Đoković iskreno: Često puknem i izgubim kontrolu!

Javnost se najviše raznežila kad se pojavio snimak na kom Novak prebacuje lopticu s klincima iz beogradskog kraja „West 65“ na Novom Beogradu, gde poseduje stan. Čovek kojeg slava i novac nisu uspeli da promene igrao se kao dete sa onima koji to još uvek jesu i verovatno je nečije uspomene učinio večnim. Jelena se kasnije našalila da je to razlog zbog kojeg je te večeri kasnio na večeru, ali ruku na srce, imao je ovaj par u Beogradu i sopstvenih pet minuta. Bilo je to na mestu gde je malo ko očekivao da ih vidi u ljubavnom zanosu. Naime, par je odgledao pozorišnu predstavu „Brod plovi za Beograd“ u Ateljeu 212, koja je te večeri bila zatvorenog tipa, budući da je Novak to izvođenje komada rezervisao za svoje prijatelje i saradnike, a sve pod pokroviteljstvom Fondacije „Novak Đoković“. Nisu se, međutim, Novak i Jelena zadržali na svojim mestima u prvom redu nakon što su dobili poziv da izađu na scenu, što su uslišili.

Jelena Đoković na udaru kritika što se ne šminka i ne nosi štikle!

Novak Đoković - Nadam se da moje poruke dopiru makar do jednog dela publike na pozitivan način

Jelena je iznenadila svog supruga počevši da mu peva numeru „Čokolada“ grupe „Idoli“ na šta je on odlično reagovao, te joj se pridružio u pevanju, na veliko oduševljenje čitave sale. U veselim tonovima, nastavljen je Novakov boravak kod kuće i narednih dana, ali bilo je tu prostora i za ozbiljan rad. Novak je, naime, vredno trenirao u dorćolskom sportskom centru koji nosi ime po njemu, a na tom istom mestu organizovao je veliko druženje s novinarima, gde je tokom više od dva sata iscrpno odgovarao kako na njihova pitanja, tako i na ono što su za njega spremili naši olimpijci. U nekolicini ekipa koje su dobile priliku da razgovaraju s Noletom, našao se magazin „Story“, a posebno nas je interesovalo u kojoj meri ga opterećuje popularnost za koju se i tokom ove njegove posete Beogradu pokazalo da ga košta privatnosti i predaha.

Jelena Đoković iskreno o roditeljstvu i deci: Pitanje je da li su oni nemogući ili ja?!

– Popularnost ima svojih prednosti, kao i mana. To je neminovno i verujem da isto važi za svakoga. Smatram da ipak mnogo zavisi od toga kako je vi posmatrate i šta želite od javnog života. Kao porodica, a tu ubrajam kako suprugu i našu decu, tako i širu familiju, trudimo se da živimo normalnim životom koliko je to moguće, gledamo da budemo skromni, svesni prilika oko nas i da znamo šta se sve događa u svetu u kojem živimo. Znam da život kakav mi možemo da priuštimo vodi jedna velika manjina i u tom smislu cenim što smo vrlo privilegovani. Ta svest mnogo pomaže da svemu pristupimo skromno i pošteno – rekao nam je Novak i dodao:

– Prednosti toga što sam poznat kriju se, na primer, u tome što mi ovakvi događaji i druženje s novinarima omogućavaju da prenesem važne poruke, da pomognem da do mlađe publike dopre ono za šta smatram da treba da im bude poznato. Nadam se da moje poruke dopiru makar do jednog dela publike na pozitivan način – kazao nam je veliki as.

Snažna poruka Jelene Đoković oduševila sve: Ovo su reči koje će Srbija dugo pamtiti!

Novak Đoković - Važno mi je da su moja deca budu srećna i potpuno samostalna 

Zanimalo nas je takođe i misli li da će ta popularnost i pritisak koji trpe i njegovi bližnji, sutra opterećivati njegovu decu.

– Kada su u pitanju moja deca i privatni život, možda se tu ponekad pokazuju i mane te popularnosti. Ipak, takve su životne okolnosti i to je realnost s kojom svi iz mog okruženja moraju da žive.  To je tako i to svi prihvataju. Deca su još mala i kako budu rasli i razvijali se, učiće kako da se nose sa svim tim. Kao otac, naravno da želim da se izraze i ostvare sebe na nezavisan, svojstven način, koje god zanimanje da odaberu. Samo mi je važno da budu srećni i potpuno samostalni – rekao je Novak u izjavi za naš magazin.

Ostatak boravka u Srbiji proveo je s porodicom, ali već ove sedmice morao je da se vrati obavezama, budući da igra na turniru u Dubaiju.

Novak Đoković će ovu posetu svom gradu sigurno pamtiti po velikom iznenađenju koje mu je priredila porodica povodom osvojene titule u Australiji. Ispred njegovog restorana na Novom Beogradu otac Srđan i majka Dijana spremili su Noletu spektakularan doček uz vatromet, nakon čega se slavlje nastavilo unutra i trajalo je do kasnih večernjih sati.

Jelena podelila ljubavni trenutak sa Novakom, a zbog ovog prizora krenula je lavina komentara (foto)

Posle Dubaija Jelena i Novak Đoković osvajaju vrhove Rtnja

Poznata supruga Novaka Đokovića, Jelena, juče je na Instagram nalogu objavila fotografiju koja po milioniti put dokazuje koliko njih dvoje kao par savršeno funkcionišu. Jelena i Novak dokazali su već mnogo puta da za njihovu ljubav i pobede nema prepreka, a sada je svoju ljubav prema najboljem tenisreu sveta iskazala emotivnim rečima.

Jelena je naime uživala u planini Rtanj sa svojim suprugom Novakom i tom prilikom svojim pratiocima pohvalila se na pobedničkom vrhu koji su zajedno osvojili.

– Uvek pogled ka vrhu, a put strm, blatnjav, klizav ali beskrajno zanimljiv i izazovan. Nekada mogu samo da te gledam i navijam dok se penjes (jer na te vrhove moras sam, al uz podršku) a nekada te pratim i s tobom uživam u pogledu i lepoti visine. Najlepše od svega je naše zajedničko vreme i te uspomene koje nas uvek zbližavaju zahvalna na još jednom osvojenom vrhu s tobom i uz tebe – napisala je Jelena.

Jelena Đoković: U životu, da biste hrabro poleteli ka vrhu, prvo morate da uhvatite dobar zalet

 

View this post on Instagram

 

Uvek pogled ka vrhu, a put strm, blatnjav, klizav ali beskrajno zanimljiv i izazovan. Nekada mogu samo da te gledam i navijam dok se penjes (jer na te vrhove moras sam, al uz podršku) a nekada te pratim i s tobom uživam u pogledu i lepoti visine. Najlepše od svega je naše zajedničko vreme i te uspomene koje nas uvek zbližavaju ? zahvalna na još jednom osvojenom vrhu s tobom i uz tebe! @djokernole We climbed another mountain top together!! Yeeeeyyy!! ?There is nothing I would rather do than climb the peaks with you ? some of your “climbs” I observe as a cheerleader, and in some of them I actively participate... i am so grateful and excited to have such strong partner in you. Love the challenge you bring to me, thank you for another amazing adventure amore!

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Mar 3, 2020 at 7:14am PST