Celebrity News

Stjepan Hauser: Nepopravljivi sam romantik

Stjepan Hauser: Nepopravljivi sam romantik

Dok sa simfonijskim orkestrom privodi kraju pripreme za svetsku turneju, muzičar Stjepan Hauser otkrio je u intervjuu za magazin "Story" da je senzitivna, romantična duša, ali i kompleksna ličnost koja stalno negde žuri, da trenutno nije zaljubljen niti zainteresovan da pronađe srodnu dušu

Violončelista Stjepan Hauser (33) objavio je nedavno svoj prvi solistički album “Classic”. Sa 16 brižljivo biranih kompozicija uskoro kreće na svetsku turneju, a skoro svi koncerti već su rasprodati. Osim što spada u red najcenjenijih izvođača klasične muzike, Hauser važi i za velikog zavodnika i šaljivdžiju, te mu je i razgovor s nama protekao u tom maniru.

Rado je govorio o svojoj prvoj i najvećoj ljubavi violinčelu, svom temperamentu, rodnoj Puli i roditeljima. Kada je, međutim, bilo reči o devojkama, bio je pomalo tajanstven, ali priznao nam je da svoje srce još uvek nikome nije poklonio.

Teško nam je da poverujemo da niste zaljubljeni, jer vaši performansi sa Italijankom Benedetom Karetom ukazuju na to da među vama postoji nešto više od kolegijalnog odnosa?

- Žene su mi oduvek bile inspiracija, volim da radim s njima, ali to je sve. Nemam devojku, niti je tražim. U fazi sam kada verujem da pripadam svim damama i one meni, stoga ne bih jednoj davao ekskluzivu. Doći će i to na red jednoga dana, za sada je moja supruga čelo. Sa njim stalno vodim ljubav i uvek mi je na prvom mestu (smeh).

Stjepan Hauser zavodi obožavateljke na Instagramu uz preteće upozorenje! 

Mislim da se ova izjava vašim budućim izabranicama neće mnogo dopasti.

- Moraju da prihvate činjenicu da će u mom srcu, naspram čela, uvek biti na drugom mestu. Kada malo bolje razmislim, to i nije loša pozicija (smeh).

Da bi osvojila vaše srce, kazali ste da devojka mora da bude tajanstvena, nežna, ženstvena, tiha, šarmantna i skromna. Mogu li se sve ove osobine naći u jednoj osobi?

- Možemo mi do sutra da nabrajamo šta bismo i kako bismo hteli. Ljubav je jača od naših odluka i ne postavlja mnogo pitanja (smeh). Meni ostaje da se nadam da ću dobiti ono što priželjkujem.

Da li je istina da niste pristalica kompromisa?

- Po mom mišljenju, ukoliko veza ide u dobrom smeru, male kompromise je poželjno praviti, međutim, ne slažem se da na njih treba pristajati da bi se odnos sačuvao. Menjajući se postajemo potpuno druge dve osobe od onih koje su spojile i zavolele, što nije dobro.

Stjepan Hauser: Zbog vernosti prema jednoj ženi, bio bih neveran ostalima

Koju svoju osobinu biste, ipak, voleli da korigujete?

- Nepopravljivi sam romantik i osećajna duša. Takođe sam kompleksna ličnost koja se odlično prilagođava ljudima i situacijama. Mogu da budem spiritualan, profesionalan, zafrkant... S druge strane, vrlo sam nestrpljiv i gotovo nikada se ne odmaram. U poslednje vreme učim to da promenim i budem u miru sa samim sobom. Često meditiram i šetam, a biće vam interesantno da su jednu pešačku stazu u Istri nazvali mojim imenom (smeh).

Stjepan Hauser pohvalio se luksuznim domom u Istri, zanemećete od lepote (foto)

Dosta je stvari po kojima se ističete i po kojima ste specifični, jedna od njih je da vam u vreme materijalizma nije važno da li su vam džepovi puni ili prazni. Kako je to moguće?

- Valjda je to nasleđe od roditelja koji nikada nisu patili zbog malograđanskih gluposti. Tokom studija nisam imao novac i ništa se drugačije nisam osećao niti ponašao nego danas. Upravo zato što me pare nikad nisu zanimale, verujem da sam ih privukao.

Jedan ste od retkih momaka koji u prvi plan ističe zasluge roditelja i ne stidi da na društvenim mrežama objavljuje fotografije s njima.

- Zašto bih se stideo. Svestan sam da će mi jednoga dana mnogo nedostajati, zato svaki slobodan trenutak provodim s njima. Odigrali su važnu ulogu u mom odrastanju i svi kvaliteti koje imam potiču od njih dvoje.

Jelena Rozga i Stjepan Hauser: Kako je protekao susret bivših ljubavnika

Da li je istina da ste muzikom počeli da se bavite zahvaljujući maminoj upornosti?

- Davnih godina imala je želju da približi klasičnu muziku deci. Pronašla je profesora koji će predavati čelo u Puli i prvo je moj, 15 godina stariji, brat počeo time da se bavi, a potom i ja.

Ume li mama da vam dosađuje pitanjima kada ćete pronaći ženu svog života i s njom joj podariti unuke?

- Mnogo je nervira što ne mogu da se skrasim, ali prepostavljam da svi roditelji imaju ista očekivanja od dece.

Stjepan Hauser IMA NOVU DEVOJKU? (foto)

U kom smeru će se kretati vaša karijera?

- Voleo bih da klasičnom muzikom promenim svet nabolje. Čini mi se da se u gomili šunda, kojim smo okruženi, ovih 16 kompozicija sa albuma još dodatno ističu. Uskoro krećemo na turneju, obići ćemo Evropu i Ameriku, a potom i Egipat.