Celebrity News

Petar Benčina: Sve se promenilo kada sam dobio sina

Petar Benčina: Sve se promenilo kada sam dobio sina

Sa suprugom Tamarom Dragičević popularni glumac Petar Benčina danas ima dvoje dece, a u otvorenom razgovoru za Story otkriva na koji način se nosi sa odgovornom ulogom roditelja, te da je svestan da svojoj porodici mora biti najveći oslonac

Nije danas lako biti roditelj iako bi oni koji su tu dužnost obavljali u nekim ranijim vremenima verovatno rekli da jednostavno nije bilo nikada. Glumac Petar Benčina (36) u to se najpre uverio kada je pre nešto više od tri godine sa suprugom i glumicom Tamarom Dragičević (30) dobio ćerkicu Stašu i kako je u nekoliko navrata tvrdio, više nije bio isti čovek.

Te iste godine venčao se s talentovanom glumicom na Adi Bojani, na bajkovitoj ceremoniji na koju je glumica stigla barkom. Već tada Benčina je shvatio da će se njegov život promeniti iz korena, a idealnoj porodičnoj slici u avgustu prošle godine priključio se i sin Lazar. Upravo ovaj sastav glumcu danas ne može da zameni niko, ali dok s nama razgovara o obavezama i odgovornostima koje sa sobom nosi roditeljstvo, priznaje da uloga srećnog supruga i oca funkcioniše tek uz veliko zalaganje.

Ponosni tata Petar Benčina napravio slavlje povodom ROĐENJA SINA (foto)

O toj temi razgovarali smo na promociji RTS-ove serije “Južni vetar”, ostvarenja u kojem Petar ne igra, ali koje je došao zdušno da podrži, najviše zbog dragih kolega koji u njemu glume.

– Ne žalim što ne igram u nekoj određenoj seriji jer smatram da svi imamo taman toliko posla da nekako možemo da stignemo da se posvetimo i privatnom životu. Sada snimam drugu sezonu serije “Državni službenik” i novu sezonu serije “Žigosani u reketu”. To je veoma voljena i gledana serija. Takođe, igram i u pozorištu i nekako nastojim da imam vremena za sve, u poslu i van njega. Kombinujem se, nije lako, ali nalazim rešenja – rekao nam je Petar o tome kako naporan radni tempo usklađuje s porodičnim životom. Inspirisala nas je tema pomenute serije, pa smo proverili da li je Benčini teško da bude roditelj u svetu kriminala koji ova serija prikazuje, a za koju svi kažu da je verna slika društva.

Petar je ipak umereni optimista i odbija da povuče paralelu između ovog vremena i devedesetih godina prošlog veka.

Tamara Dragičević: Stil starog Holivuda nikada neće iščeznuti (foto)

– Danas živimo u boljem vremenu nego što su bile devedesete, jer ljudi ipak zaboravljaju da smo kupovali benzin na ulici, da su ubijani taksisti, da nije moglo da se uđe u gradski prevoz... Kriminala ima i danas, ali čini mi se da je u samom gradu bezbednije – konstatuje Petar i kaže da je u tom smislu danas lakše podizati decu.

Ako je već lakše biti roditelj u načelu, pitali smo Benčinu da li mu je nešto teže otkako nije tata samo jedne ćerke, već dvoje dece. Ipak, glumac ima stav da se s vremenom snalazi sve bolje.

– Odlično nam ide s Lazarom, mada je sve potpuno drugačije u odnosu na period kada smo dobili Stašu. Nekako se snalazimo, nije loše za sada, odgovara nam avantura – priznao nam je Petar, koji ne želi da razmišlja o tome koliko će različiti izazovi sutra za njega biti kada bude trebalo da vaspita dečaka i devojčicu.

Šarmantna porodica Benčina: Sestre bliznakinje poznatog glumca ostaviće vas bez daha

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petar Benčina (@petarbencina) on Mar 7, 2020 at 3:01pm PST

– Ne razmišljam preterano o daljoj budućnosti, niti projektujem šta bih želeo da budu ili kakva očekivanja treba da imam od njih. Zato ne znam ni da li će mi biti teže sa sinom ili sa ćerkom. Za sada jednostavno uživam u njihovoj blizini i svakom trenutku koji s njima provodim, te se fokusiram na sadašnjost – poručio je glumac.

Svestan je životnih promena koje mu je porodični život doneo i zato veruje svom osećaju koji će ga voditi u pravom smeru ka uspešnom roditeljstvu. Naravno, sve je lakše udvoje, a njegova supruga Tamara pokazala se kao veoma požrtvovana majka.

– Odgovornost je uvek velika u porodičnom životu, osećam da moram da budem velika podrška Tamari i našoj deci. Sada ću morati da uskladim sve obaveze i sve podredim njima kako bih bio uz njih u svakom trenutku – zaključio je Petar.