Celebrity News

Marija Šarapova šokirala javnost odlukom o penzionisanju!

Marija Šarapova šokirala javnost odlukom o penzionisanju!

Ruska teniserka Marija Šarapova donela je odluku da se penzioniše, a svoje dalje planove usmeriće ka formiranju teniske akademije za decu u Sočiju

Svojevremeno najbolje rangirana teniserka sveta, Marija Šarapova (32), poznata po aferi sa doping testom, prodajom nelegalnih nekretnina i televizijskom gostovanju bez donjeg veša, odlučila je da okonča sportsku karijeru. Javnost je o tome obavestila prvo u intervjuu za modni magazin "Vogue", a potom i emotivnim postom koji je protekle srede objavila na svom "Instagram" profilu.

– Tenis mi je pokazao svet, ali i od čega sam satkana. Kroz njega sam se proveravala i merila svoj rast. I šta god dalje preduzela, kakvo god bilo naredno poglavlje, odnosno moja sledeća planina – guraću. I dalje ću se peti i rasti. Tenise, tebi kažem zbogom – napisala je ona ispod fotografije s početka karijere.

Kao mala devojčica: Marija Šarapova se postidela od Nadala (video)

 

Prvi reket čuvena Maša uzela je u ruke sa samo pet godina, a nakon što ju je Martina Navratilova videla kako igra, sa ocem Jurijem seli se na Floridu. U 18. godini postaje prva teniserka sveta, a danas može da se pohvali time da je osvojila pet grand slemova, 36 trofeja sa WTA turnira, srebrnom medaljom sa Olimpijskih igara i više od 40 miliona na bankovnom računu. Brojni svetski brendovi „Canon“, „Tiffany“, „Nike“, „Land Rover“… u jeku njene popularnosti, utrkivali su se ko će joj ponuditi više novca kako bi pristala da bude njihovo zaštitno lice, a kada su je svojevremeno pitali s kim bi najradije igrala u miks-dublu, u šali je kazala da su u konkurenciji princ Vilijam, Kristijano Ronaldo i Vladimir Putin.

Marija Šarapova šokirala javnost odlukom o penzionisanju!

Odluka o pezionisanju jedne od najlepših sportistkinja sveta šokirala je javnost, ali ne i one koji su bili upućeni u probleme s kojima se poslednjih godina suočavala. Zbog pauze koju je bila prinuđena da napravi nakon pada na doping testu, nikako nije uspevala da se vrati u formu, a proteklih 18 meseci borila se da prevaziđe bol u ramenu i ruci. Podvrgla se raznim medicinskim intervencijama koje nisu urodile plodom, a u istoriji će ostati zabeleženo da je i poslednji meč protiv Hrvatice Done Vekić izgubila.

Teniserka otkopčala kupaći, dečko je pred svima LJUBIO na “nezgodnom” mestu (foto)

Marija Šarapova dobila podršku od Nadala i Đokovića

Na odluku Šarapove nisu ostale imune ni njene kolege i prijatelji, a poruku podrške poslali su joj i teniseri Rafael Nadal i Novak Đoković.

– Neverovatna karijera. Neverovatan lider i čovek. Hvala ti za sve što si uradila za tenis, Marija. Ne mogu da dočekam da vidim kako ćeš nastaviti putovanje van terena – rekao je Srbin, dok je Španac dodao:

– Marija je radila mnogo kako bi postigla svoje ciljeve. Ovo je tužan dan za nas, jer jedna ikona odlazi. Pružila je mnogo tenisu i, ono što je najvažnije, dala primer kako izgleda kada se strastveno boriš za svaki poen na terenu.

Spekuliše se da će Marija Šarapova u Sočiju osnovati tenisku akademiju za decu

Ako bude istrajala u svojim ranijim planovima, Marija će se potruditi da linju slatkiša “Šugarpova”, u okviru kompanije “Hadson”, unapredi, a spekuliše se da će u Sočiju osnovati tenisku akademiju za decu. Budući da je od 2018. godine u vezi s britanskim milionerom Aleksandrom Gilksom, ništa je ne sprečava da konačno i sama dobije dete i stane na "ludi kamen".

Sa biznismenom, koji je pre par godina uvršten u 100 najmoćnijih ljudi na svetu, upoznala se 2017, a naredne godine, pošto je okončao brak s modnom dizajnerkom Mišom Nono, otpočela i romansu. Pre njega zabavljala se prvo s muzičarem Adamom Levinom, potom se zaljubila u kolegu Endija Rodika, da bi 2008. njeno srce ukrao televizijski producent Čarli Ebersol. Godinu dana kasnije uplovila je u vezu s košarkašem Sašom Vujačićem, a od 2013. do 2015. volela je tenisera Grigora Dimitrova.

Bez obzira na to što je još kao vrlo mala otišla iz Rusije i gotovo čitav život provela van njenih granica, Šarapova nikada ne zaboravlja da spomene odakle potiče.

– Može da priča ko šta hoće, ali o tome ko sam ja najtačnije govore moji turniri i moj karakter. Mogu da se do kraja života ne pomerim iz Amerike, to neće promeniti činjenicu da u meni kuca slovensko, rusko srce – govorila je teniserka.

Šarapovoj preti sedam godina zatvora?