Celebrity News

Goran Bogdan i Jovana Stojiljković: Neko želi da uništi našu ljubav!

Goran Bogdan i Jovana Stojiljković: Neko želi da uništi našu ljubav!

story

Hrvatski glumac Goran Bogdan dospeo je u žižu javnosti zbog spekulacija da je stavio tačku na romansu s koleginicom u koju se zaljubio početkom proteklog leta, tokom snimanja serije "Senke nad Balkanom".

Zahvaljujući svom raskošnom talentu, hrvatski glumac Goran Bogdan (39) privlači veliku pažnju domaće publike. Kritika mu je takođe veoma naklonjena te su komentari poput onog da je ulogom Mustafe Golubića u seriji "Senke nad Balkanom" pomerio granice, sve češći. Budući da važi za jednog od najpoželjnijih muškaraca na Balkanu, javnost se u poslednje vreme sve više zanima i za njegov emotivni život. Tako se ovih dana, osim zbog glavne role u filmu "Otac" reditelja Srdana Golubovića, njegovo ime u medijima pojavljuje i zbog spekulacija da je vezu sa 12 godina mlađom koleginicom Jovanom Stojiljković okončao. Pomenuta nagađanja, glumac i njegova izabranica nedavno su zajedničkim pojavljivanjem na Filmskom festivalu u Berlinu demantovali, a budući da gotovo nikada ne komentariše intimu, Goran Bogdan je u svojim izlaganjima bio vrlo koncizan.

– Uopšte ne obraćam pažnju na to kada pišu o Jovani i meni. Možda sam takve teme teže prihvatao na početku karijere, ali danas sam potpuno iznad toga. Srećnim me čine male stvari, kad rano ustanem ili pročitam dobro štivo. Uradim nešto što sam dugo odlagao, pojedem ukusan obrok, u dobrom društvu popijem fino vino ili kad se zaljubim – kazao je on i dodao da mu je, za razliku od mnogih kolega, popularnost uvek smetala.

Goran Bogdan i Jovana Stojiljković ipak zajedno (foto)

– Popularnost treba da bude nagrada za dobro obavljen posao, a ne uspeh sam po sebi. U tom slučaju najčešće se javlja površnost od koje strahujem. Opasnost od površnosti leži u tome da gubite dušu, srce, zbilju. Mislim da smo kao društvo tu zapeli. Već dugo reteriramo. Dovedeni smo do stanja apatije koje, hteli – ne hteli, vodi dalje do ubijanja želje za dobrim. Postali smo čudna sprega takozvanog seljačkog poštenja, a istovremeno seljačke lukavosti i zlobe, i to se u svakome od nas bori non-stop. Kad tražiš čašu vode, svako će ti je dati, s druge strane, prevarićete čim se okreneš. Zašto je to tako, ne znam. Valjda se nismo svarili, ušli smo u nezdravu kolotečinu i postali politički nezdravi svi skupa. Volimo da galamimo, ali karavani nose, a mi ostajemo u mulju – iskren je Goran Bogdan.

Goran Bogdan i Jovana Stojiljković umesto da stanu pred oltar, raskinuli vezu?

 

Goran Bogdan - Nebojša Glogovac mi je bio prijatelj i uzor

Mada stalni član Zagrebačkog kazališta mladih, Goran Bogdan zbog posla i svoje izabranice dosta vremena provodi u Beogradu. Ako ne odsedne kod nje, prija mu gostoprimstvo kolege Marka Janketića s kojim voli da odlazi u noćni provod.

– Poslednjih šest godina stalno sam na relaciji Beograd–Zagreb. Odomaćio sam se, stoga volim da naglasim da Beograd doživljavam kao neki veseli vašar, srčan, otvoren, za mene je on kao neki dobar i glasan domaćin. Svuda se krećem i dobro se osećam, ali mi se najviše dopada Vračar. Zapravo, grad čine ljudi i to je ono što me najviše ovde raduje. Prijatelji koje sam tu stekao – ispričao je on.

Jedan od projekata na kojima je proteklih godina u srpskoj predstonici radio, film "Otac", nedavno je otvorio Fest, a budući da je glavna muška uloga prvobitno pisana za pokojnog Nebojšu Glogovca, Goran Bogdan otkriva da je dugo razmišljao da li da je prihvati.

Goran Bogdan: Beograd je moj novi dom

– Osećao sam veliko strahopoštovanje. Morao sam da preuzmem baklju od jednog takvog velikog trkača. Nebojša mi je bio prijatelj i uzor. Težim da budem čist i jednostavan kao što je on bio na sceni. Jednostavno, bio je najbolji i kao čovek i kao umetnik. Kada se sve to uzme u obzir, smatrao sam da je uloga preteška za mene, da ću možda lagati u portretisanju tog problema. Fizički aspekt uloge bio je takođe težak, jer je bilo potrebno da smršam 20 kilograma za kratko vreme – kazao je on u nadi da će njegov trud prepoznati svi slojevi društva, polovi i generacije.

– Kada je film kvalitetan, a priča snažna, verujem da lako dolazi do srca mnogih. Ovo je priča o borbi i pobuni pojedinca koju razume i oseća bilo koji čovek na planeti, odakle god da dolazi – zaključio je Goran Bogdan.

Goran Bogdan zaprosio Jovanu?