Celebrity News

Bono Voks posvetio pesmu Italijanima u izolaciji i svim medicinskim radnicima koji se bore protiv koronavirusa (video)

Bono Voks posvetio pesmu Italijanima u izolaciji i svim medicinskim radnicima koji se bore protiv koronavirusa (video)

Frontmen grupe U2, Bono Voks, inspirisan Italijanima koji tokom samoizlacije zajedno pevaju preko balkona, objavio na društvenim mrežama pesmu koju je snimio u svom domu na Dan svetog Patrika

Pošto je njegova rodna zemlja Irska otkazala sve svečanosti na Dan svetog Patrika (17.03.) zbog pandemije koronavirusa, frontmen grupe U2 Bono Voks napisao je novu pesmu i posvetio je onima koji pomažu ljudima pogođenim bolešću.

"Neka se zna za vašu ljubav", prva je pesma frontmena benda U2 od 2017. godine, a kako je popularni pevač napisao na Instagramu,  inspirisali su je Italijani koji su u karantinu pevali jedni sa drugima preko balkona.

- Za Italijane koji su je inspirisali... za Irce... za SVAKOGA kome je ovaj Dan Svetog Patrika važan i ko još uvek peva.

- Za lekare, medicinske sestre, negovatelje na prvoj liniji fronta, vama pevamo - istakao je Bono.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by U2 Official (@u2) on Mar 17, 2020 at 2:28pm PDT

- Mala razglednica iz Dablina - rekao je Bono pre nego što je na klaviru odsvirao ovu baladu iz svog doma u Irskoj.

- Na Dan svetog Patrika, pre sat vremena nastala je ova melodija. Mislim da se zove "‘Let Your Love Be Known - napisao je Bono, a kroz stihove govori o tome kako hoda praznim ulicama Dablina, o izolaciji i strahu usled pandemije koronavirusa.

„Šetam ulicama Dublina i nikoga nema u blizini“ / „Da, ne poznajem vas / Ne, nisam mislio da me nije briga / živite tako daleko / samo preko trga / ne možete da dodirnete, ali možete da pevate preko krovova / pevajte preko telefona / pevajte i obećajte mi da se nećete zaustaviti / pevajte i neka se zna za vašu ljubav... "

Korona virus: Nataša zabrinuta, Slavica spremna a Jelena šokirala ovim eksperimentom (foto/video)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by U2 Official (@u2) on Nov 27, 2019 at 6:08am PST

Stihovi su inspirisani Italijanima koji su se svojim glasom pridružili u zajedničkoj pesmi obraćajući se jedni drugima preko balkona, iz kuća gde su u samoizolaciji zbog koronavirusa.

Inače, Republika Irska je trenutno u vanrednom stanju kako bi usporila  širenje koronavirusa. Upravljanje situacijom je na snazi od petka, 13. marta i trebalo bi da traje do 29. marta.

Prirodom protiv korona virusa: Novakovih 10 pravila za jačanje imuniteta

 

View this post on Instagram

 

A post shared by U2 Official (@u2) on Nov 13, 2019 at 3:03am PST

Grupa U2 je bila relativno tiha na muzičkoj sceni s obzirom na to da je njihov posledji album "Song of Experience" objavljen 2017.

Prošle godine su izdali novu pesmu sa A.R.Rahmanom i završili godišnju turneju "The Joshua Tree", koja je uključivala zaustavljanja u Australiji, Indiji i Singapuru.