Celebrity News

Nada Šargin: O ženama koje ostanu potpuno same u borbi za pronalazak ukradene dece

Nada Šargin: O ženama koje ostanu potpuno same u borbi za pronalazak ukradene dece

Poznatu glumicu Nadu Šargin gledaćemo u novoj seriji "Kalup" koja se bavi temom nestalih beba

Glumicu raskošnog talenta, Nadu Šargin tokom proteklih godina najčešće smo gledali u ulogama potlačenih, tragično nastradalih žena, žrtava nasilja. Neke od ovih uloga donele su joj najznačajnija glumačka priznanja uključujući nagradu "Raša Plaović", "Zoran Radmilović", "Miloš Žutić", kao i dve Sterijinog pozorja. Nasuprot tome, glumica se, što se televizije tiče, oprobala u i nešto drugačijim žanrovima. Tako smo je gledali u mini-serijama "Grudi" i "Delirijum tremens" u kojima tumači likove lucidnih junakinja, a takođe je zablistala i u projektu "Dug moru".

Gledaćemo je u narednom periodu i u mini-seriji "Kalup"  koja će se emituje od 21. marta na Radio-televiziji serije. Reč je o socijalnoj drami koja govori o nestalim bebama. Prema rečima scenariste i reditelja ovog ostvarenja, Vuka Ršumovića, priču ćemo pratiti iz ugla majke koja je pripadnica jednog od udruženja koja se bave pronalaženjem dece.

- Trudili smo se da priča bude što verodostojnija. Da koristimo što više činjenica u igranoj seriji, iako je u pitanju program sa dramskim zapletom koji mora biti zanimljiv - rekao je Vuk Ršumović gostujući u "Beogradskoj hornici" i istakao da je bilo teško baviti se ovim slučajevima zato što su stari po 20, 30, 40 godina.

Srpska glumica priznala da ide na psihoterapiju: Psiholog me je suočio sa problemom kog nisam bila svesna

Pred gledaocima će se naći jedna bolna tema, a u intervjuu za "Večernje novosti" o tome kako je ona doživela ovu priču o oticama novorođenčadi, Nada Šargin je rekla:

- Naravno, ne mogu da shvatim da je neko u stanju da tako nešto radi. Sledim se svaki put kada zamislim situaciju da neko nekome u porodilištu pokaže nečije bebe i kaže: "Biraj". Takve priče se pričaju, postoje jake sumnje, ali nažalost, i koliko sam sama obaveštena, ne postoji i nekakva sudska presuda u korist onih koji duboko sumnjaju. Ova serija postavlja mnoga pitanja.

Govoreći o svojoj ulozi u mini-seriji "Kalup" otkrila je da je reč o ženi koja se dugo borila, ali je vremenom ostala usamljena u toj borbi.

- Igram Nataliju, ženu kojoj su pre dvadeset godina ispred zgrade oteli bebu, sledom nekih događaja njen slučaj počinje da se povezuje sa porodilištem. Ona je neko ko se davno borio, dugo i snažno, a ko je vremenom u tome ostao potpuno sam. Trenutno je u stanju utrnulosti dok je neke informacije opet ne pokrenu.

Nada Šargin: Ne mogu da ostanem samo u svom svetu uspeha, jer bih na taj način postala bahata

Nada Šargin svoju privatnost ljubomorno čuva od medija i nastoji da svoju karijeru gradi isključivo na glumačkim uspesima, a ne na senzacionalističkim pričama o svom životu.

Tome je umnogome doprinelo kućno vaspitanje i saveti roditelja.

- Dobro sam zapamtila i ponela sa sobom tri česte mamine rečenice: Ko zna zašto je to dobro; Pazi sa kim praviš decu i Ne razmeći se sobom i ne hvališi se, pusti da te drugi hvale ako imaju zbog čega. Nju je ispunjavalo da se drugim ljudima nađe tu kad im je potrebna i pomogne im - rekla je glumica u jednom intervjuu i dodala:

- A otac me raduje svojom vitalnošću i vrednoćom, stabilnošću i zadovoljstvom zbog onoga što ima ne gledajući u druge. Često me je vodio na sportske događaje i podsticao sportski duh u meni.

- Ja ću sigurno svojoj ćerki govoriti: Pazi sa kim praviš decu. Probaću da naučim svoje dete šta je to ljudska priroda pa će mu to možda pomoći da shvati kako treba da ide kroz život - zaključila je Nada.

Udata je za dizajnera i reditelja Lazara Bodrožu i imaju ćerku Evu.

Nada Šargin: Moja ćerka više ne veruje u Deda Mraza!

Svestranog umetnika, Lazara Bodrožu, pamtimo po radu na sjajnom filmskom ostvarenju "Ederlezi Rising". Iako ni on ne govori u medijima o privatnom životu, ipak, u jednom kraćem razgovoru za časopis "Gloria", o supruzi je rekao - Moram priznati da sam imao sreće. Za ćerku Evu je rekao da je ona "jedan od retkih autoriteta u mom životu".

U jednom od retkih intervjua u kome je govorila o porodici, Nada Šargin je rekla da se dosta promenila otkako je postala majka i da ju je majčinstvo oslobodilo svih stega.

- Na ljubav gledam lepše, dublje, više. Ona je u meni porasla i otkrila sam dubinu i veličinu koju može da dostigne, shvatila sam koliko daleko mogu da idu najnežnije emocije. Shvatila sam, takođe, koliko mi zapravo sebi ne dozvoljavamo da osećamo lepe stvari, koliko nismo ni svesni kakve emocije postoje u nama dok se one jednom ne probude - rekla je za magazin "Story".

Nada Šargin: Majčinstvo me je oslobodilo svih stega

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nada Sargin (@nada_sargin) on Nov 26, 2019 at 7:09am PST

- Kao da nas koče nekakve stege okoline, način vaspitanja ali i samo okruženje, zemlja u kojoj živimo, koja je uvek na nekim mukama. Ipak, ljubav prema detetu i porodici ne kupuje se, ne prodaje, isključivo je do nas samih u kojoj meri ćemo je osećati i prepustiti joj se – tvrdi glumica i otkrila šta je u roditeljstvu naučila.

- Spoznala sam da se ljubav, zagrljaj, nežnost, energija, ne mogu porediti ni sa čim materijalnim, ni sa kakvom karijerom, slavom, spoljnim faktorima. Nažalost, ima porodica u kojima nema toliko ljubavi, ali uverena sam da to kod svakoga uvek može da se popravi. Otkako sam majka, u sebi sam pronašla novu snagu, inspiraciju, volju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nada Sargin (@nada_sargin) on Oct 11, 2018 at 1:03am PDT

- Postojale su stvari koje su me ranije ponižavale, vređale, oduzimale mi energiju, a onda sam shvatila koliko su besmislene u poređenju s mojom novom životnom ulogom i počela sam da im posvećujem sve manje pažnje - zaključila je Nada sa osmehom.