Celebrity News

Miloš Timotijević: Svakodnevno se borim sa samim sobom

Miloš Timotijević: Svakodnevno se borim sa samim sobom

Miloš Timotijević jedan je od omiljenih članova postave hit serije “Južni vetar”, koja se nedeljom emituje na RTS-u, uprkos izrazito negativnom liku kojeg igra, a odgovor pronalazimo u činjenici da je već godinama, iako srećno oženjen, miljenik ženske populacije

Na samom početku ove sedmice poznati glumac Miloš Timotijević imao je dobar povod za slavlje, budući da je napunio 45 godina. Premda ne oseća da se zbog tog događaja u njegovom životu bilo šta bitno promenilo, otkrili smo šta sve vidi kao pozitivnu stagnaciju u svom životu, naročito dok s mnogo ljubavi govori o svojim najnovijim poslovnim poduhvatima kojih u poslednje vreme ima napretek. Tu dolazimo do drugog važnog slavlja koje se Milošu nedavno dogodilo, a u pitanju je proslava početka emitovanja novih deset epizoda RTS-ove serije “Južni vetar”, koja je nastala iz istoimenog hit filma, gde ovaj glumac tumači policijskog inspektora Stupara, arhetipskog negativca, ali i lika koji je kao takav zahvalan za demonstriranje suverenog stila glume. Da bi lik izneo što je vernije moguće, pitali smo ga da li svoju mračnu stranu krije negde duboko u sebi i koristi je za ovakve poduhvate i da li je “kopao” po sebi spremajući se za ovu ulogu.

– Ne plašim se toga šta ću da iskopam u sebi, to su ćoškovi neke ličnosti koja bi možda i bila takva da se ne bavim ovim poslom i da se ne bavim samim sobom. Svako od nas ima loše misli, ali dela su ta koja čine čoveka. Trudim se da njih pojačavam a loše stvari svedem na minimum. To je konstantna borba koja se svakodnevno vodi u svakom čoveku i to je normalno, jer svi mi pravimo greške. U redu je da ih ponekad načinimo – iskreno je rekao glumac. “Južni vetar” smešten je u sadašnjicu, ali neodoljivo podseća na dešavanja iz devedesetih godina, pa je Miloš neizbežno povukao paralelu.

Miloš Timotijević otkrio zašto najčešće glumi “opasne momke”

Miloš Timotijević  - Živeo sam devedesete godine i vrlo se dobro sećam svega

Poznati glumac Miloš Timotijević objasnio je razliku između vremena devedesetih godina i modernog današnjeg doba.

– Živeo sam devedesete godine i vrlo se dobro sećam svega, kao što živim i ovo vreme danas. Moram vam reći da nije to isto vreme. Ovo danas je mnogo gore, devedesete su bile daleko naivnije. Ovo danas je jedna metastaza društva i svega ostalog oko nas. Možda je devedesetih nešto počelo, ali danas je uzelo maha i pogoršalo se – pesimističan je glumac, iako nam je rekao da sebe ne vidi kao takvog.

– Nisam ni pesimista ni optimista, samo sam realan. Doduše, ljudi koji su optimistični duže žive, tako je nedavna studija pokazala. Zato uvek nastojim da gledam pozitivno na stvari. Nada uvek mora da postoji, nada za promenom, za bilo čim – rekao je glumac.

Uloge gde igra čoveka u uniformi u znatnoj meri su odredile njegov rad, pa Miloš priželjkuje i da se pokaže u nekom drugačijem izdanju, a mi pouzdano znamo da postoje mnoge dame koje ga vide kao idealnog protagonistu romantične komedije.

“Senke nad Balkanom”: Miloš Timotijević otkrio šta radi kada mora da snimi scene seksa

Miloš TimotijevićKada se ne bavim poslom, odmaram se kod kuće

– Još uvek čekam na ulogu u nekom takvom filmu jer, što da ne, voleo bih da se oprobam u komediji ili romantičnom filmu. U “Vojnoj akademiji”, doduše, imao sam priliku da se pokažem i na tom polju, na toj liniji koju imam s Jelisavetom Orašanin, naročito u ovoj petoj sezoni – konstatovao je Timotijević koji je i pored pomenute serije dosta angažovan te igra u dve predstave.

– Trenutno igram u komadima “Scene iz bračnog života” s Tamarom Krcunović u bioskopu “Balkan”, kao i “Režim ljubavi” u Ateljeu 212. Ipak, imam vremena i za privatni život. Kada se ne bavim poslom, odmaram se kod kuće, kuvam, čitam, učim jezike – rekao nam je glumac koji je dugo u skladnom braku sa umetnicom Dunjom Galić. U dobro potrošeno privatno vreme ubraja i druženje s kolegama i delimično potvrđuje jednu predrasudu koja vlada o tom svetu.

– Sa svim svojim kolegama sam vrlo dobar prijatelj. To što se ne družimo privatno nema nikakve veze, ipak volim da odvojim poslovno i privatno. Ali istina je i da u glumačkom svetu postoji sujeta. Ima je u svim profesijama, ali kod nas je to nešto vidljivije. Ipak, ne mogu da se brinem o tome šta drugi misle o meni, to je gubljenje vremena – zaključio je Miloš.