Celebrity News

Stanje je ozbiljno, ali veliki borac Bata je i dalje raspoložen i šali se

Stanje je ozbiljno, ali veliki borac Bata je i dalje raspoložen i šali se


Legenda srpskog filma, Velimir Bata Živojinović, bije još jednu životnu ofanzivu.

Pre nekoliko dana Bati je iznenada pozlilo, zbog čega je hitno prebačen u jednu beogradsku bolnicu. Kako su "Novosti" u ponedeljak uspele da saznaju u medicinskoj ustanovi u kojoj se leči, zdravstveno stanje čuvenog glumca je i dalje ozbiljno.

Smešten je na odeljenje intenzivne nege, a lekari su nam potvrdili da je posredi srčana i bubrežna insuficijencija (slabost), zbog čega se maksimalno trude da mu obezbede najefikasniju terapiju.

Da podsetimo, osamdesetdvogodišnji glumac je pre četiri godine doživeo težak moždani udar od kojeg se oporavio, a kome je prethodio srčani udar 2006.

Bolovao je i od gangrene, koju je u nekoliko navrata lečio na Kubi, gde živi njegova ćerka Jelena. Poslednjih nekoliko meseci proveo je na oporavku kod kuće, uz suprugu Lulu i unuku Dinu.

Upravo je unuka, koja se trenutno nalazi u Parizu, u ponedeljak potvrdila za naš list da porodica Živojinović, kao i uvek u sličnim situacijama, ne gubi optimizam i veruje da će se Bata i ovaj put izvući poput feniksa.

- Raspoložen je i šali se u našim svakodnevnim telefonskim razgovorima - rekla je Dina, ćerka Batinog sina Miljka, za "Novosti".

- On je veliki borac, ali je izuzetno važno što uz sebe ima divne lekare i sestre, koji sa izuzetnom posvećenošću brinu o njegovom zdravstvlju. Tu je naravno i baka Lula, ona sve radi da mu olakša ovu bitku - donosi mu domaću hranu u bolnicu, čak mu i peva.

Komentari (0)

Loading