Celebrity News

Mirjana Bobić Mojsilović: Priželjkujem opuštenu ljubav!

Mirjana Bobić Mojsilović: Priželjkujem opuštenu ljubav!

Autorka brojnih bestselera Mirjana Bobić Mojsilović, koja smatra da je stvaranje čini detetom, ovih dana piše novi roman i vredno slika, a nama je otkrila da je lepše voleti nego biti voljen i da nije umela drugačije da odgaja ćerku Milu, osim uz nežnost i pohvalu...

Vanredne mere koje su na snagu stupile 14. marta kao preventiva protiv širenja koronavirusa sprečile su izvođenje 200. predstave kultne predstave "Suze su ok" u beogradskom Zvezdara teatru.

Književnica Mirjana Bobić Mojsilović (60), čija je melodrama prvi put izvedena pre 21 godinu u Narodnom pozorištu, neumorno stvara i dalje, pa nam je u intervjuu otkrila da piše novi roman ali i da radi na novoj izložbi slika. Kreativna, kakva jeste, autorka brojnih bestselera neumorno stvara, te one koji vole njen rad gotovo svakodnevno ume da obraduje objavama na društvenim mrežama, ali i kolumnama i blogom koji piše. Najviše vremena provodi sa ćerkom Milom (31), arhitektom, koju je dobila u braku s lekarom Ljubomirom Mojsilovićem.

PROČITAJTE I: Mirjana Bobić Mojsilović o ovome nikad nije pričala: Evo zbog čega se NIJE PONOVO UDALA

Mirjana Bobić Mojsilović - Stvaranje me čini detetom

Pored svih poslovnih obaveza, stižete li da imate vreme za slikanje i šta je ono što vam prija ovih dana?

- Ovih dana pišem moj novi roman. A izložba slika će, nadam se, biti na jesen.

Da li ste u svemu što radite i čime se bavite pronašli sebe ili ta potraga i dalje traje?

- Potraga traje, i to je najlepše. Mislim da me radoznalost nikada neće napustiti. Stvaranje me čini detetom. Uostalom, toliko ima stvari koje želim da naučim o sebi i svetu.

U vašim brojnim delima, ostvarenje snova kao da je postalo lajtmotiv. Kada pogledate svoj životni put, u kojoj meri smatrate da ste ostvarili snove? Da li je lepo i dalje biti sanjar?

- Najlepše je biti sanjar. Ničega mi nije dosta. Moj novi moto glasi – “Stvarnost nije dovoljna”. I spremna sam da učim, da istražujem, da se zabavim.

PROČITAJTE I: Nije pristalica estetske hirurgije, ali je ovo MORALA DA URADI: Ovako sada izgleda Mirjana Bobić Mojsilović

Mirjana Bobić Mojsilović - Ne držim dugo u sebi ni ljutnju ni gorčinu

Dešavale su vam se velike izdaje i razočaranja, kao i svakom. Šta ste posle tih lomova radili? Kako ste se prema tim ljudima odnosili, a kako prema sebi, da biste se osećali okej?

- Ne držim dugo u sebi ni ljutnju ni gorčinu. Problem je što i oprostim, a često i zaboravim, pa mi se neka razočaranja ponove, ali dobro je što svaki sledeći put sve to lakše primam.

Kako se boriti protiv usamljenosti, boljke modernog doba?

- Jedina borba protiv osećanja usamljenosti jeste rad. Uposliti ruke, ili hodati i uposliti um. Dosada je đavolja baštica.

Imate li veru u ljubav i kakvu ljubav danas priželjkujete?

- Priželjkujem duhovitu, opuštenu ljubav, s mnogo smeha.

Ljubavnu pesmu koju ste pre tri godine objavili, a izazvala je mnogo komentara među vašim pratiocima i fanovima, posvetili ste čoveku koji vas nije dovoljno voleo.

- Nijedna moja pesma nije faktografska, ali su sva osećanja i lična, i svačija. Otuda dobra poezija dodiruje toliko mnogo ljudi.

PROČITAJTE I: Mirjana Bobić Mojsilović: Trudim se da mi život ne prođe uludo

Mirjana Bobić Mojsilović za naš magazin "Story" istakla je da jedino lepše od biti voljen - voleti. Svoju emotivnu i nežnu stranu stavlja na tron svojih osobina i jedino sud svoje ćerke uvažava...

Ako moramo da biramo jedno, da li je lepše voleti ili biti voljen? Imate li vi dilemu u vezi s tim?

- Ipak je lepše voleti.

Rekli ste da ste ćerku mazili i hvalili iako vi niste na taj način podizani. Zašto je važno da deci stalno pokazujemo nežnost?

- Ja ne umem drugačije. Nežnost i bliskost danas su proterani iz stvarnosti, a deca ne rastu dobro bez ljubavi i nežnosti.

Nikome ne govorite šta trenutno pišete, osim ćerki Mili. Da li je nekada kritična prema vama?

- Uvek je kritična, i uvek je u pravu. Ima ukusa i njen sud uvažavam.

Da li imate porodične rituale sa sestrama i kako najčešće izgledaju vaša okupljanja?

- Svake nedelje kod mame na ručku. Smeh, kritika, radost, svađa, sve to zajedno, divno i stvarno.

Vaša linija zadivljuje sve. Da li bi trebalo da vas pitamo imate li neku dobru dijetu ili se odgovor krije u savetu vaše majke: "Nikad se ne prejedaj i jedi ono što imaš, sa zahvalnošću"?

- Slušam majku. Šalim se. Gurman sam, ali nisam žderonja. I mnogo hodam, to je dobro ne samo za telo nego i za um.

Nastavite da čitate Story. Svake nedelje dajemo vam stručne savete iz najširih društvenih oblasti. Za vas donosimo uvek sveže i aktuelne vesti iz sveta poznatih. Vaše poverenje nas čini jačim i boljim.

Komentari (0)

Loading