Celebrity News

Gvinet Paltrou pod istragom: Slavnu glumicu prijavili zbog prodaje jaja od žada za vaginu

Gvinet Paltrou pod istragom:  Slavnu glumicu prijavili zbog prodaje jaja od žada za vaginu

Neprofitna organizacija koja se bori protiv lažnog oglašavanja prijavila je holivudsku glumicu Gvinet Paltrou kalifornijskom državnom sudu zbog više od 50 lažnih i ilegalnih tvrdnji koje pripisuje proizvodima na njenoj online prodavnici i lifestyle portalu Goop, piše iflscience.com.

Organizacija Truth in Advertising (Istina u oglašavanju) sprovela je temeljnu analizu proizvoda, za koje portal tvrdi kako imaju brojne zdravstvene i duhovne učinke, od kojih ni jedan nije dokazan.

Veliku pažnju su izazvala jaja od žada za vaginalnu upotrebu, za koja Gvinet tvrdi kako "povećavaju orgazme, hormonalnu ravnotežu i ženstvenu energiju". Jaja se prodaju po ceni od oko 66 dolara za komad, a više ginekologa upozorilo je kako se radi o praksi koja može da dovede do bakterijske zaraze intimnih organa.

A post shared by goop (@goop) on Jun 10, 2017 at 8:04am PDT

U proteklih nekoliko meseci, Goop se našao u medijima nakon što je NASA demantovala njegove tvrdnje da su proizveli nalepnice od "materijala svemirskih odijela" koje "podstiču izlečenje".

Truth in Advertising je dostavila dokumentaciju sa više od 50 primera u kojima kompanija tvrdi, posredno ili neposredno, da njeni proizvodi mogu izlečiti, sprečiti ili ublažiti simptome brojnih bolesti, od depresije i nesanice do neplodnosti, vaginalne prolapse i artritisa.

Dokumentaciju su dostavili u dva okružna biroa državnog suda koji su povezani sa kalifornijskom Agencijom za hranu, lekove i zdravstvo, koja ima moć da pokrene i kazneni postupak.

Podetimo, Paltrou je u junu ove godine izavila je kako razmišlja da se u potpunosti povuče iz glumačkog posla, kako bi mogla da se posveti svom portalu.