Celebrity News

Jelena Đoković: Žene su neplodne zbog problema sa zubima (video)

Jelena Đoković: Žene su neplodne zbog problema sa zubima (video)

U razgovoru sa autorkom knjige o holističkoj brizi za zdravlje zuba, Jelena Đoković je otkrila na koji način su povezani neplodnost i problemi sa zubima, te svojim tvrdnjama izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama

 

Žene su neplodne zbog problema sa zubima, tvrdi Jelena Đoković.

Iako nije ni lekar niti stomatolog, Jelena Đoković je nastavila da putem uključenja ’uživo’ na Instagramu deli zdravstvene savete.

Direktorka Fondacije Novak Đoković ovog puta govorila je o povezanosti između plodnosti i oralne higijene.

Inače, ona se pozvala na knjigu Nadin Artemis koja je napisala knjigu o holističkoj brizi za zdravlje zuba.

- Zdravlje iz usta, takođe, utiče na žensku plodnost i danas žene imaju mnogo problema da zatrudne. Na to dosta utiču problemi sa zubima, karijes, nagomilane naslage i bolesti desni - rekla je Jelena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on May 5, 2020 at 2:20pm PDT

Jelena je zatim podelila savet pratiocima kako da neguju usta.

- Koristite uvek slanu vodu i sodu bikarbonu da isperete usta. Počnite da čistite jezik i desni sa posebnim četkicama. Ujutru i uveče se koristi konac za zube. Uvedite i esencijalna ulja u rutine jer su antibakterijska, antifungalna, antiviralna i antiinflamatorna. Mućkanje u ustima je sjajno za upale desni.

- Nežno perite zube, uvek sa mekanim četkicama, jer kada grubo peremo, to povlači desni. Pokret je “kiša pada, trava raste” kako kažu naši zubari klincima.

NE PROPUSTITE DA PROČITATE:
Jelena Đoković na udaru kritika što se ne šminka i ne nosi štikle!

Saveti za zaštitu od sunca

Takođe, Jelena Đoković je iz razgovora sa Nadin Artemis izvukla još nekoliko važnih poruka koje se tiču zdravlja, te i njih podelila sa svojim pratiocima.

- Izbegavajte korišćenje SPF faktora i krema za sunčanje jer je sunčanje korisno (umereno) i neophodno za zdravlje našeg tela i proizvodnju D vitamina. Koristite prirodna biljna ulja pre/za vreme i posle sunčanja poput: kokosovog, jojoba, maslinovog, ulje od semena maline, kantarion.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on May 5, 2020 at 1:26pm PDT

- Jedite sunčevu hranu: zeleniš, paradajz, lubenicu, turmeric, borovnice... Jer ono što jedemo utiče na to kako će naša koža da reaguje na sunce.  UVB zraci izazivaju opekotine i njih blokiraju kreme sa SPF faktorom (sintetičkim), međutim crvenilo je naš prirodni način odbrane. Naše telo nam govori da se sklonimo sa sunca, a kreme za sunčanje blokiraju te zrake i taj proces, ali ne i UVA štetne zrake i plus sprečavaju proizvodnju D vitamina.

- Najbolje je da koristite šešire i odeću koja vam pomaže u uslovima kada ste previše izloženi, kao i zink koji prosto odbija sunčeve zrake.

NE PROPUSTITE DA PROČITATE:
Jelena Đoković: U životu, da biste hrabro poleteli ka vrhu, prvo morate da uhvatite dobar zalet

Komentari (0)

Loading