Celebrity News

Stigla presuda: Kejt i Vilijam će dobi odštetu od magazina koji je objavio fotografije vojvotkinje u toplesu

Stigla presuda: Kejt i Vilijam će dobi odštetu od magazina koji je objavio fotografije vojvotkinje u toplesu

Kejt Midlton i princ Vilijam tražili su golemu odštetu zbog onoga što je izazvala objava fotografije vojvotkinje u toplesu.

Sud je odlučio. Kate i Vilijam dobiće 100. 000 evra odštete od magazina koji je 2012. objavio fotografije vojvotkinje.

Sud je rekao da je to bilo uznemiravanje njihove privatnosti. Kejt i Vilijam su tako dobili svaki po 50.000 evra, što je znatno manje od onoga što su tražili, ali ipak ovo je njihova pobeda, prenosi Bi-Bi-Si.

Advokat Džin Veil, još na početku ove afere, rekao je da su fotografije Kejt na kojima pokazuje svoje gole grudi na hotelskoj terasi izazvale veliku štetu celoj kraljevskoj porodici.

Besni princ i vojvotkinja od Kembridža tražili su 1,3 miliona funti odštete za snimanje i prodaju fotografija na kojima je Kejt u toplesu na odmoru u Francuskoj. Njihov advokat, podneo je zahtev za ogromnu svotu novca za kaznenu naknadu u pariskom predgrađu Nanterrea - gde se sudi šestorici optuženika.

Gospodin Veil izjavio je na popravnom sudu grada da su i Vilijam i Kejt masovno patili od posledica tih fotografija. Kazao je kako zaslužuju naknadu u iznosu od 1,3 milijuna funti - pored "značajnih novčanih kazni".

Princ Vilijam je bio veoma ljut zbog načina na koji je njegova supruga tretirana.

Par je bio na odmoru u dvorcu u vlasništvu Dejvida Linlija, sina pokojne princeze Margaret, kada su fotografije snimljene, u septembru 2012. godine.

Slučaj je pomeran  mesecima kako bi advokat fotografa agencije dobio više vremena za pripremu obrane.

Nedelju  dana pre nego što je Closer objavio fotografije, druge fotografije para bile su u lokalnom listu La Provence, ali nisu uključivale Kejt u toplesu.

Sve fotografije izazivale su besnu reakciju u Velikoj Britaniji, pri čemu su medijske organizacije rekle da ih neće objavljivati.

Francuske vlasti podržale su Kraljevsku porodicu tako što su zabranile dalju reprodukciju slika pre pokretanja istrage o tome kako su slike dobijene.

A post shared by Micky (@princesself013) on Sep 4, 2017 at 11:53pm PDT