Celebrity News

Biljana Obradović: Prepoznajem lažove, najgori su oni u "jagnjećoj koži"!

Biljana Obradović: Prepoznajem lažove, najgori su oni u "jagnjećoj koži"!

Popularno TV lice, Biljana Obradović otkriva zbog čega je sazrela u ljubavi i šta misli o ulogama majke i supruge.

TV autorka i portparolka Fudbalskog kluba "Partizan" Biljana Obradović ponosna je na dve decenije dugu karijeru.

Atraktivna i visprena Beograđanka posebno je ponosna na urađenih 700 intervjua, od kojih je zavidan broj sa svetskim zvezdama u njenoj autorskoj emisiji "Biljana za vas".

- Danas je najteže trajati i imati integritet u svom poslu, da vas kolege poštuju, a da ne izgubite sebe i dostojanstvo. Imam svoju produkcijsku kuću već 12 godina, emisiju koju samostalno radim.

- Napravila sam ime radeći svetske reportaže i intervjue i to je nešto što mi niko ne može oduzeti.

- Sadržaj koji emitujemo u emisiji sinonim je za kvalitetan program, s gostima koji se retko pojavljuju na drugim mestima -  na početku iskrenog razgovora kaže nekadašnja voditeljka kultne emisije "City".

Biljana nam je otkrila mnoge poglede o muško- ženskim odnosima i svom privatnom žiovtu, o kom se malo zna.

Da li je posao PR-a “Partizana” naporniji od vaše primarne profesije, novinarstva?

- Posao portparola je lak samo ako gledate “Instagram” slike i konferencije za medije. Kada sam dolazila u “Partizan”, rekli su mi da su konferencije samo 0,1 odsto posla u odnosu na sve drugo. Nisam verovala.

- Ovo je posao ‘iza kulisa’ gde vam je telefon uvek uključen. Retko kad imate slobodan vikend, u svakom trenu i na svakom mestu morate da budete spremni da baš tada nešto napišete, prosledite, osmislite.

- To je posao u kome nema: "Izvini, radim nešto drugo". Uz to kompletne PR akcije, osmišljavanje, realizacija i ceo prvi tim, u mojoj su ingerenciji na dnevnom nivou kako bi bili dostupni medijima.

- To je ozbiljan i težak posao koji je, kao i svaki javni posao, izložen kritici, a drugu stranu javnost ne vidi.

Svedoci smo česte mizoginije, naročito prema javnim ličnostima. Da li ste vi imali sličnih problema i kako ste se s njima nosili?

- Smatra se i dalje da su neka zanimanja samo za muškarce, i koliko god žena bila obrazovana, profesionalna i vredna, nikada nije poštovana kao muškarac. Ako uz to još lepo izgleda, kulturna je i lepo obučena, to je problem "na kub".

- Za sebe tvrdim da sam sposobnija i vrednija od mnogih muškaraca i da mogu da držim sve pod kontrolom,. Ali će se uvek naći neko da to ospori.

- Sada me sve manje to vređa jer sam "u materiji", ali se dešava da se to što sam ljubazna, vaspitana i profesionalna shvati kao slabost, a ne vrlina.

NE PROPUSTITE: Biljana Obradović OPISALA ŽIVOTNU DRAMU KROZ KOJU JE PROŠLA: Sve loše je iza mene

Mislite li da se muškarci danas, više nego ikad, plaše jakih žena i zašto?

- Uvek sam fatalistički ulazila u veze. Volela sam retko, ali strasno. To su bile duge romanse i jake ljubavi. Radila sam mnogo puta na svoju štetu, da ne bih nekog uplašila ili da se ne bi osetio manje vrednim. Ni to nije dobro.

- Jer, što je pravo pravo je, što nije – neće ni biti. Sada više konsultujem um nego srce, ali je to i dalje ozbiljna borba. Ipak, sazrela sam u ljubavi.

Da li biste ikad vi preuzeli inicijativu i prvi se udvarali nekom?

- Nikada nisam bila od onih žena koje su birali, već sam birala. Naravno, ne direktno, već namestim situaciju da to ispadne obrnuto. Ako mi je stalo uvek prepustim muškarcu barem prividnu inicijativu.

- Ako mi se neko svidi – to je to, ako ne, kod mene nema šanse koliko god se trudio. Samo čista emocija.

Kakav stav imate o muškarcima koji lažu da bi došli do cilja? Umete li da ih prepoznate?

- Uglavnom ih prepoznam, ali su najgori oni u ‘jagnjećoj koži’. Oni vas ubeđuju i pričaju nedeljama baš ono što vi želite da čujete, a onda samo nestanu.

- Nije problem što su nestali, već što sam ja mislila da su veći nego što jesu, što sam možda prešla preko svojih principa, spustila kriterijum, a oni su bili samo dobri glumci.

- Zato slušajte instinkt i ne pravite analize. Volim otvorene, jasne, stabilne muškarce.

Da li trpite pritisak okoline zbog toga što niste supruga i majka?

- Divno je imati skladnu porodicu. I sama sam odrasla u harmoničnoj porodici za koju sam i danas vezana. Ali nisam neko ko mora da radi stvari na silu da bi zadovoljio roditelje ili ispunio ono što traži javnost.

- Svako od nas ima svoj par i ne treba praviti kompromise u želji da zadovoljite druge ili zbog straha od otkucaja biološkog sata.

- Muškarac koji neće samostalnu ženu, koja je uz to verna, a svoj posao ostavi kod kuće, koliko god on bio važan,nije muškarac za vas.

- Ja sam beogradsko dete, imam sve što mi treba, vredna sam, a samo bog zna gde je moja sreća.

- "Želudac" mi ne da da uđem u vezu ili brak samo da bi se reklo da jesam, a da mi srce žudi za drugim ili da bih se obezbedila.

- Neko bi rekao da sam emotivno neinteligentna, ali ja ne mogu protiv svoje prirode. Probala sam jednom, priznajem, i bilo je destruktivno...

- Bog mi nepogrešivo pokazuje put i zato čekam njegov znak!

Komentari (0)

Loading