Celebrity News

Narednik Siniša ponovo onaj stari: Bolest me je naučila stpljenju!

Narednik Siniša ponovo onaj stari: Bolest me je naučila stpljenju!

Bivši fudbaler Siniša Mihajlović danas jedan od najpopularnijih fudbalskih trenera. Otkrio je kroz šta je sve prošao od momenta kada mu je dijagnostikovana leukemija, kako se borio sa strahovima, ali i u kojoj meri ga je bolest promenila. 

Tokom duge i uspešne fudbalske karijere Siniša Mihajlović (51) važio je za sportistu koji je imao sposobnost da u par minuta promeni tok utakmice. Čovek od hiljadu bitaka, kako ga italijanski mediji nazivaju, talenat da se iz gotovo bezizlazne situacije izvuče kao pobednik, nedavno je primenio i u životu. Snaga, borbenost, odsustvo straha sve je to doprinelo da porazi još jednog neprijatelja – leukemiju i počne ponovo da uživa u sportu koji ga je proslavio.

NE PROPUSTITE: Senzacionalno telo: Mihina supruga skinula se u bikini i raspametila sve!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arianna Rapaccioni Mihajlovic (@ariannamihajlovic) on Jun 14, 2020 at 6:21am PDT

Narednik Siniša - Svestan sam da rizik može da dovede do poraza

Svega deset meseci od početka borbe sa opakom bolešću čuveni Miha vratio se na trenersku klupu fudbalskog kluba "Bolonja", a prvo što je mogao da primeti jeste to da je njegovo odsustvo uticalo na slabljenje timskog duha i kvalitet igre. Nezadovoljan tokom i ishodom meča protiv "Juventusa", koji je pobedio s dva gola razlike, Mihajlović je na konferenciji za štampu svim prisutnima, pa i svojim igračima, održao lekciju iz hrabrosti.

– Svestan sam da rizik može da dovede do poraza, ali češće vodi do pobede, stoga bih voleo da su mu moji igrači skloniji – kazao je on i dodao da je zahvaljujući tom stavu, ali i unutrašnjoj snazi, koja mu nijednog trenutka nije dozvoljavala da poklekne i prepusti se strahu, pobedio surovu bolest.

– Tek kada čovek dobro upozna sebe, može da pogleda propasti u lice i da bude spreman da, i kad padne, opet ustane na svoje noge. Strah je prirodna stvar. Ali važno je da ga nadjačate i nastavite da koračate hrabro. Snažan mentalitet je nešto što je, pored odličnog rada lekara, meni pomoglo da leukemiju ostavim iza sebe. U međuvremenu, naučio sam se strpljenju, što mi nije bila jača strana. Takođe, postale su mi važne one male, obične normalne stvari koje radim svakog dana, a ranije ih nisam primećivao. Sada sve osećam jačim intenzitetom – rekao je Miha.

 

View this post on Instagram

 

💛 Auguri ragazza magica 💛

A post shared by Arianna Rapaccioni Mihajlovic (@ariannamihajlovic) on Feb 19, 2020 at 12:15am PST

Narednik Siniša - "Narednik" Siniša postavio je tačno utvrđena pravila kako se ponaša za stolom i u školi, a svako odstupanje završavalo se kaznom!

Da li ga je i u kojoj meri bolest zaista preobratila, u romanu "Siniša, moj otac" podrobnije je objasnila njegova najstarija ćerka, influenserka Viktorija.

– Po povratku iz bolnice primetili smo da se tata više ne trudi da sakrije slabosti. Da pokazuje više empatije, osetljiviji je i fleksibilniji. Ranije nije bilo jasno kada je tužan, kada srećan. Imao je štit koji verovatno potiče od njegovog srpskog porekla. Moja baka bila je ista takva. Tokom našeg odrastanja "narednik" Siniša postavio je tačno utvrđena pravila kako se ponaša za stolom i u školi, a svako odstupanje završavalo se kaznom. Sećam se da mi je zbog lošeg uspeha tokom čitavog jednog leta branio izlaske i nije postojala mogućnost da popusti. S druge strane, bio je tata koji se zbog naših osmeha oblačio u klovnovsko odelo i zbijao šale.

NE PROPUSTITE: Novi izgled Siniše Mihajlovića, a tek da vidite suprugu Arijanu (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arianna Rapaccioni Mihajlovic (@ariannamihajlovic) on Feb 20, 2020 at 1:16am PST

- Mislim da mu je taj čist odnos prema svemu, pa i poslu, pomogao da postane fudbalski šampion i neko koga u tom svetu veoma cene – napisala je ona i dodala da se Siniša brže od očekivanog latio poslovnih obaveza, ali da to nije učinio iz hira, kako su to mnogi pomislili, već iz ljubavi prema fudbalu i zato što se zaista oseća odlično. Vratio je staru kilažu i mnogo više vremena provodi s porodicom, koju je zapostavljao godinama zbog sportskih obaveza.

– Znam koliko je želeo da počne da trenira i zato sam srećna. Pokazao je kakav je borac i da nikada ne odustaje. Kad sam ga videla kako trči, prisetila sam se svega kroz što je prošao. Izdržao je tri ciklusa hemoterapije, pronašao kompatibilnu koštanu srž i podneo transplantaciju. Dok je čitav taj proces trajao, nije imao snage da me zagrli, noge i ruke su mu se osušile, izgubio je kosu... Sada je odlično, ali još uvek nije van opasnosti i leukemiju zove „izdajničkom” bolešću – otkrila je u knjizi Viktorija.

NE PROPUSTITE: Viktorija Mihajlović teško je prihvatila tatinu bolest: Bila sam luda od bola, vrištala sam!

 

View this post on Instagram

 

💛 Auguri ragazza magica 💛

A post shared by Arianna Rapaccioni Mihajlovic (@ariannamihajlovic) on Feb 19, 2020 at 12:15am PST

Komentari (0)

Loading