Celebrity News

Lazar Ristovski: Naučio sam da praštam

Lazar Ristovski: Naučio sam da praštam

U produkciji “Telekoma Srbija” i “Zilion filma” glumac Lazar Ristovski (67) počeo je snimanje nove serije pod nazivom “Dream tim” koju će publika moći da gleda od narednog proleća na kanalu “Superstar”. Dok slušamo detalje okosnice ovog humorističkog projekta, neke sličnosti s Lazinim privatnim životom ne mogu se zaobići.

Dok će u seriji igrati Iku Srdića, koji je sa svojih 11 sinova formirao fudbalski klub i od mlade ekipe stvorio pobednički tim, slično se može reći za porodicu koju je izgradio sa suprugom Danicom (64), s kojom ove godine proslavlja punih 40 godina braka. Svi se drže zajedno i to će se pokazati u ovom projektu.

Javnost i dalje pamti vašu izjavu da ste s kraljem Petrom završili glumačku karijeru. Na nagovor sina Petra odluku ste ipak promenili, čime vas je ubedio?

– Posle kralja Petra stvarno sam bio kosmički iscrpljen. Iskreno sam mislio da mi je dosta glume. Ali moj sin Petar je, kao reditelj, veoma racionalan u donošenju odluka pa me je savetovao da ovo ne smem da propustim. Ova uloga je za mene izazov. Znate, lako je igrati u teškim dramama i kriminalnim serijama. Malo se namrštiš, progovoriš opasno i to je to. Ovde mi se čini da mogu da vratim duh igre i improvizacije. Zasmejati publiku nije lako.

Gde ste bili kada je svet i Srbiju zadesila korona i hvata li vas strah zbog novog naleta virusa?

– Kao neko ko ima više od 65 godina, bio sam u strogoj izolaciji. Srećom, imamo porodičnu kuću na moru u Crnoj Gori pa sam tamo sadio paradajz i krastavac u maloj bašti. Gajio sam i ruže. Straha nemam. Ne dozvoljavam sebi da me globalna histerija ni po koju cenu obuzme i savlada. Verujem u svoj duhovni i fizički imunitet i nadam se najboljem.

Rekli ste ranije da u ovoj životnoj fazi drugačije usklađujete prioritete. Šta vas najviše okupira kad se ne bavite poslom?

– Da, tako sada razmišljam. Nekada mi je, kao mlađem čoveku, bilo značajno da budem i poznat i uspešan. Sad sam pozavršavao sve stvari koje se tiču zadovoljenja umetničke sujete i zato sam okrenut poslu na jedan mirniji način. Kada ne radim, a radim skoro stalno, pišem. Napisao sam dva kratka romana i izdao dve zbirke priča, koje su prošle veoma dobro kod čitalačke publike. Pokušaću ponovo da pišem kada završim rad na ovoj seriji.

Može li se reći da je Danica vaša amajlija na setu?

– Mi smo prekaljeni borci. I ona i moja dva sina, Petar i Jovan. A sada i naše snaje Ljiljana i Teodora, koja će takođe igrati u seriji. Svi smo jedan kreativni tim i svi smo na istom zadatku.

Pročitajte: Lazar Ristovski oženio mlađeg sina za lepu Ljiljanu! (video/foto)

Ove godine slavite neverovatnih 40 godina braka, šta je vaš recept za takvu dugotrajnost?

– Ne znam odgovore na ta pitanja i nisam bračni savetnik. Ne ljutite se na mom odgovoru.

Nakon velikog uspeha „Kralja Petra Prvog“ u kom pravcu se dalje kreće karijera vašeg sina Petra i da li ste zadovoljni perspektivom koja je pred njim?

– Petar je pokazao kako mlad reditelj sa čvrstom vizijom i sjajnim zanatom, koji on neosporno poseduje, može da bude perspektivni pobednik. Sada priprema svoj drugi igrani film, ali ne u našoj produkciji, što mi je posebno drago, da ne kažu: „Evo, gura ga tata“. Njega je za taj posao preporučio kvalitet i uspeh filma „Kralj Petar Prvi“.

Vaš mlađi sin Jovan uskoro će postati otac, što će vas učiniti dedom. Kakve emocije osećate pred taj događaj i na koji način mislite da će vas to iskustvo promeniti?

Pročitajte: Lazar Ristovski iznenadio odlukom- Opraštam se od glume

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gloria Magazin Srbija (@gloriamagazinsrbija) дана 22. Дец 2018. у 2:17 PST

–  Jovan je takođe s nama u ovom projektu. Na koji način, videćete. Još uvek nemam iskustvo dede i ne pripremam se za to jer želim da me to osećanje lepo iznenadi.

Osećate li da s godinama emocije sve češće i sve jače ovladavaju vama?

– To je tačno. Ali različite od onih koje su me nosile ranije. Sada sam tolerantniji. Praštam mnoge stvari koje ranije nisam. Imam razumevanja za mnoge stvari za koje ranije nisam imao. Sve u svemu, pokušavam da uživam u svetu koji nam je neko ostavio na upravljanje. Život je dar i prema njemu se treba tako i ponašati. Život treba lagano raspakivati.

 

Komentari (0)

Loading