Celebrity News

Otišao je i Ljubiša Samardžić, ostala je nestvarna priča o ljubavi sa Mirjanom

Otišao je i Ljubiša Samardžić, ostala je nestvarna priča o ljubavi sa Mirjanom

Ljubiša Samardžić preminuo je juče u 81. u Beogradu posle duge i teške bolesti. U braku je duže od pola veka bio sa Mirjanom, njegovom vernom pratiljom i saradnicom.

Mirjana i Ljubiša bili su u braku tačno 51 godinu. Voleli su se 53, a godišnjicu braka slavili su 5. avgusta.

- Kao što je ljubav presudna u životu junaka `Miris kiše na Balkanu`, tako je i za mene ljubav bila presudna u izboru životnog saputnika, iako je moja majka `zagovarala` drugu. Zavoleo sam prelepu, šarmantu, pametnu i premladu Miru iz čestite građanske porodice. Vodio sam računa s kim počinjem zajednički život. Osećao sam da je ona žena mog života. I nisam se prevario. Mira je rasla u porodici koja poštuje dom, knjigu, muziku, pozorište, ali ponajmanje film. Venčanjem je u moj razbarušeni život unela unutrašnji red i mir, neophodan za mirnu karijeru glumca. Divio sam se njenom odnosu prema deci, meni, prijateljima, smislu za lepotu, a posebno komunikaciji s ljudima. Bila je i ostala ponosna. Ćutala je i kada jesmo i kada nismo imali, znala je da drugima podari radost i pomoć, i sve je uvek činila srcem, iskrenošću. I sve ove vrline unela je i u naš zajednički posao - rekao je ranije Samardžić za Novosti.

U jednom od razgovora za "Blic" Ljubiša je pričao i šta je potrebno za uspešan brak:

A sad adio...#ljubisasamardzic

A post shared by Iva Bago (@croinmade13) on Sep 8, 2017 at 3:54pm PDT

- Pa, zar ljubav nije neophodna za trajanje. I trajaće - rekao je tada glumac, a njegova supruga dodala.

- Bila sam veoma mlada kada sam ga upoznala. U kasnijim godinama čovek mnogo teže ostvari neku vezu, jer racio uvek nadvlada emocije. Tako da je naša ljubav rezultat moje mladosti i neiskustva. Bio je udaren! Skroz udaren - ispričala je Mirjana.

sa porodicom. Ljubiša Samardžić with the family. #ljubisineporodicneslike #ljubisasamardzic #mirjanasamardzic #dragansamardzic

A post shared by Ljubiša Samardžić (@ljubisa.samardzic) on Apr 23, 2017 at 3:37am PDT

- Nisam se opametio. I dan-danas sam udaren! Kad god kažem Miri o čemu sanjam i šta planiram, ona odgovara: `Pa ti nisi normalan`- govorio je.

- Znate li zašto kažem da nije normalan? On mašta o stvarima koje su irealne. Želi da snimi jedno kapitalno filmsko delo, a to podrazumeva ogromnu materijalnu podlogu i natčovečanski napor. Ja, naravno, ne sumnjam u njegov kreativni rad, ali tačka o koju se spotičemo jeste taj prokleti novac, bez kojeg se ništa ne može - objasnila je Mira.

Ljubiša je na to odgovorio:

- Miki, meni snovi produžavaju život. Ne znam kome da se obratim, a plan mi je da snimim film po najlepšem romanu Ive Andrića `Travnička hronika` -planirao je Smoki, ali se to nikada nije ostvarilo.

Mirjana je izvršni producent, a njih dvoje su počeli da sarađuju posle tragične smrti sina Dragana.

- Kad je Gaga odlazio, mislio sam da neću izdržati i da će mi uskoro doći kraj. Mira me prenula i trgnula, jer je bila svesna da sam moralno pao, smršao, izgubio volju za bilo čime. Govorila mi je: `Čoveče, život je smrt, upamti to! Nastavi da radiš jer ćeš u tome naći smisao opstanka`. Bila je u pravu. Šteta što nije završila psihologiju - ispričao je Ljubiša za Novosti.