Celebrity News

Opra Vinfri: Nisam želela da imam decu!

Opra Vinfri: Nisam želela da imam decu!

Širom sveta cenjena i obožavana voditeljka donela je odluku da se vrati na male ekrane emisijom o rasizmu, a podršku je, kao i u svemu što je do sada radila, pronašla u svom izabraniku, autoru i osnivaču neprofitnih organizacija, za kojeg tvrdi da je jedini muškarac koji nikada od nje ništa nije tražio niti je ikada poželeo da je promeni

Slavu i bogatstvo procenjeno na 2,9 milijardi dolara voditeljka, filmska producentkinja i glumica Opra Vinfri (66) stekla je zahvaljujući televizijskoj emisiji s njenim imenom u naslovu. Više od 30 godina gostila je i intervjuisala svetski poznate ličnosti i time sama postala vrlo popularna i uticajna.

U živom programu glumci, muzičari, političari i sportisti otkrivali su joj najintimnije tajne, a u par navrata s publikom je i lično podelila detalje iz prošlosti. Tom prilikom saznali smo da je rođena u državi Misisipi, da je detinjstvo provela u siromaštvu, da je u 14. godini ostala u drugom stanju, ali i da je posle smrti dvomesečnog sina Kanana odlučila da više nikada ne rađa.

Ni njen emotivni život nije ostao u tajnosti. U profesora, pisca, biznismena i osnivača neprofitne organizacije “Sportisti protiv droge” Grejama Stedmana (69) zaljubila se 1986, a mada je već na početku zabavljanja shvatila da je on njena srodna duša, srce mu je poklonila dosta kasnije. Kako je tvrdila, plašila se da mu se u potpunosti prepusti, jer je pre njega imala samo ružna iskustva s muškarcima.

U prvoj ozbiljnoj vezi postala sam zavisna od kreka i kokaina, a potom sam četiri godine provela pokraj osobe bez koje sam verovala da sam bezvredna. Što me je taj muškarac više odbacivao, više sam ga htela. Osećala sam se jadno i nemoćno. Ne želeći da mi se tako nešto ikada više ponovi, postala sam emotivno zatvorena, samim tim čitavih šest godina Grejamu nisam dozvolila da kod mene ostavi ni četkicu za zube – ispričala je svojevremeno Opra i otkrila da se razlog takvog njenog ophođenja krio i u tome što su je još kao devojčicu muškarci fizički i psihički povređivali. Naime, kao devetogodišnjakinju seksualno ju je zlostavljao stric.

Sećam se da me je, dok mi je još uvek krv curila niz noge, odveo na sladoled. Niko od članova porodice mi nije poverovao da se to dogodilo. Dugo sam krivila sebe, a tek sa svojih 36 godina, u razgovoru sa ženom koja je takođe bila zlostavljana, zaključila sam da tu uopšte nije bilo moje krivice – iskrena je bila Vinfrijeva.

Opra Vinfri - Stedi, ti si najdivniji muškarac

Jedini muškarac koji od nje nikada ništa nije tražio niti je poželeo da je menja bio je Stedman, na čemu mu je prilikom preuzimanja nagrade "Emi" za životno delo 1998. godine i zahvalila.

Stedi dušo, hvala ti što sam uz tebe postala sve ono što jesam i ono što ću tek biti. Ti si najdivniji muškarac – poručila je voditeljka svom izabraniku, koji je potom u šali priznao da nije uvek bilo lako živeti sa Oprom.

– U početku mi je bilo fascinantno što sam u društvu osobe koja svakoga dana nabolje menja živote ljudi, dok je uporedo s tim vrlo spretna u kuhinji i na posao nosi samo ono što je lično skuvala. Kasnije sam nastojao da joj budem vetar u leđa, ali verujte da nije uvek bilo jednostavno nositi se s njenom jačinom i uspehom – duhovit je bio biznismen, koji u poslovnim krugovima važi za hrabru osobu od integriteta.

Oni koji su imali prilike s njim da rade opisuju ga kao vrednog, lojalnog čoveka, koji se lako prilagođava različitim situacijama i neumoran je u svom radu i idejama.

Opra Vinfri - Stedi i ja smo odnos definisali na svoj način, svako za sebe

Osnivač je nekoliko konsalting i marketing firmi i autor 11 knjiga za samopomoć. Stedman je i odličan predavač, a u predavanjima koja su uglavnom motivacionog karaktera voli da naglasi da je do uspeha došao nasuprot brojnim predrasudama i izazovima s kojima je morao da se uhvati u koštac.

Naime, osim njega roditelji su imali još petoro dece, od kojih je dvoje bilo s posebnim potrebama, zbog čega je bio prinuđen da ranije odraste i brine o njima.

Smatram da je srž u vođstvu. Pre nego što preuzmete ulogu lidera morate da naučite kako da vodite sebe – ispričao je pisac, koji sa omiljenom voditeljkom ove godine obeležava 34 godine veze. U njihovom domu u Indijani 1992. godine ju je i zaprosio, a taj simpatični momenat Opra je opisala u jednoj od svojih emisija.

– Rekao mi je: “Želim da se udaš za mene. Mislim da je zaista vreme za to”. Na šta sam mu ja odgovorila da je to stvarno super ideja. Međutim, s vremenom smo shvatili da nam život u vanbračnoj zajednici potpuno odgovara. Posle toga smo samo još jednom spomenuli venčanje. Na pitanje šta bi se dogodilo da smo se venčali Stedman mi je odgovorio da najverovatnije ne bismo više bili zajedno, jer brak zahteva da se menjamo. Njegova interpretacija toga šta znači suprug i kakva bi ja supruga trebalo da budem poprilično je tradicionalna. U to nikako ne bih mogla da se uklopim.

- Naime, do sada me nikada nije pitao gde su ručak, večera ili ispeglana košulja, dok bi se u braku to podrazumevalo. Razlog što je ova veza i dalje uspešna krije se u tome što smo Stedi i ja odnos definisali na svoj način, svako za sebe.

Opra Vinfri - Nisam želela da imam decu

- Ništa u našoj vezi nije tradicionalno. Nisam od onih što se udaju – rekla je Vinfrijeva, koja je u međuvremenu donela još jednu vrlo važnu odluku – da više nikada ne rodi dete.

Budući da iz prvog braka s voditeljkom informativnog programa Robin Robinson ima ćerku Vendi, Grejam se s tim složio, a Opra se zbog svoje odluke nikada nije pokajala.

– Nisam želela da imam decu zbog izuzetno lošeg odnosa koji sam imala s roditeljima. Majka me je prvo ostavila baki na čuvanje, zatim poslala kod oca, koji nikako nije mogao da prihvati da sam ostala u drugom stanju. Govorio je da bi me pre video kako mrtva plutam po reci nego da nevenčana u kuću donesem dete. Kada je moj sin preminuo, imala sam utisak kao da mi je život dao drugu šansu. Kasnije sam shvatila da bi, da je preživeo, nešto u mom životu trpelo. Verovatno on.

- Mrzeo bi me i na kraju o meni pričao u nekoj od emisija sličnih onoj koju sam ja nekada vodila – kazala je jedna od trenutno najbogatijih i najuticajnijih Afroamerikanki, koja je nakon povlačenja s malih ekrana osnovala TV mrežu, produkcijsku kuću i na taj način imovinu, koja će posle njene smrti otići u dobrotvorne svrhe, drastično uvećala. Priča se da je nedavno kupila imanje tik do svog i da je za njega dala više od sedam miliona dolara, ali i da će se emisijom o rasizmu uskoro vratiti na male ekrane.

Grejem Stedman i Opra Vinfri - Razdvojeni zbog koronavirusa

Tokom godina provedenih pod zajedničkim krovom Opra i Grejam trudili su se da se razdvajaju samo u specijalnim prilikama i ukoliko im poslovne obaveze tako nalažu. Koronavirus, međutim, to je promenio. S obzirom na to da je Vinfrijeva nedavno imala upalu pluća, a da je Stedman bio u kontaktu s velikim brojem ljudi, dogovorili su se da tokom perioda izolacije on neko vreme boravi u gostinskoj kući. Opra se šalila da će ga teško posle ovoga primiti ponovo u svoj krevet.

Komentari (0)

Loading