Celebrity News

Pevačica Britni Spirs surovo zloupotrebljena? Oslobodite zarobljenu zvezdu

Pevačica Britni Spirs surovo zloupotrebljena? Oslobodite zarobljenu zvezdu

Premda je starateljstvo nad psihički izazvanom pevačicom trebalo da bude okončano početkom ove godine, sud je prethodne sedmice produžio odluku. Njen otac Džejmi brine o svim aspektima njenog života. Mnogi misle da je pevačica Britni Spirs ovaj način surovo zloupotrebljena...

Pevačica Britni Spirs princezu pop muzike, naivna tinejdžerku koja simbolizuje začetak novog doba u popularnoj kulturi. Mladu zvezdu koja se iz školske klupe lakim notama obraća drugim tinejdžerkama koje i same maštaju o danu kada će postati princeze.

I to je sasvim u redu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on May 1, 2020 at 10:15am PDT

Pevačica je svojim primerom utabala stazu mnogim tinejdžerkama koje su u njenom maniru idoli savremenih devojčica. Pitanje je, međutim, postoji li nešto užasno pogrešno u tome što Britni kao adolescentkinju danas tretiraju i američke vlasti sa njenih punih 38 godina?

Otkako je pre više od dvadeset leta pevala “Baby One More Time”, Spirsova je ipak prevalila dugačak put.

Iza sebe ima devet studijskih albuma, nanizane rekordne posete koncertima, ali i dvoje dece, dva razvoda, jedan nervni slom, dva boravka u psihijatrijskim institucijama i ustanovljen bipolarni poremećaj.

NE PROPUSTITE:
Britni Spirs niže muzičke uspehe, ali ko upravlja njenim životom i novcem?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on Aug 25, 2020 at 12:45pm PDT

Kada se sve zajedno sakupi, sve ovo pruža nejasnu sliku o tome koliko je pevačica zapravo odmakla od pomenutog perioda i koliko puta je na svojim životnim raskrsnicama birala pogrešan smer.

Cenu plaća i danas, trinaest godina nakon što je u nervnom napadu 2007, kada je pred paparacima obrijala glavu, izgubila sve ono o čemu je sanjala da će kao prava princeza moći da uživa. Izgubila je slobodu.

Od tada, potpunu kontrolu nad pevačicinim životom ima njen otac Džejmi Spirs, po odluci suda da pop zvezda zbog mentalnog rastrojstva ne može da se stara sama o sebi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on May 4, 2020 at 6:10pm PDT

Prema toj odluci, Britni ne može da vozi automobil, ne može da glasa, ne sme da se uda niti da rodi dete, ne sme da troši sopstveni novac, iako se njeno bogatstvo procenjuje na preko dvesta miliona dolara.

Umesto toga ima “džeparac” od hiljadu i po dolara nedeljno. Takođe, ne sme da sama napušta kuću, a sve intervjue mora da odobri njen staratelj, odnosno otac Džejmi lično. Navodno, pevačici je strogo zabranjeno da sama kontaktira bilo koga bez očevog znanja, a spisak zabrana ide toliko daleko da ne sme sama ni da kupi kafu.

NE PROPUSTITE:
Britni Spirs u hitno prebačena u bolnicu, dečko se ne odvaja od nje! (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on Aug 17, 2020 at 2:56pm PDT

Ukratko, Džejmi je prošle godine ulogu staratelja prepustio Britninoj menadžerki Džodi Montgomeri zbog svog lošeg zdravstvenog stanja, ali se kasnije vratio na “funkciju” koja mu, čisto da se spomene, donosi zaradu od stotinu hiljada dolara. Britni je tokom očevog lošeg zdravstvenog perioda ponovo smeštena u psihijatrijsku bolnicu, a izdato je saopštenje da je razlog to što nikako nije mogla da prevaziđe tugu zbog svega što se događa Džejmiju.

Neki, međutim, sumnjaju u takvu verziju, navodeći da pod ograničenjima koja su pevačici nametnuta stoji i to da se sve njene objave na društvenim mrežama strogo kontrolišu, kao i saopštenja koja se u njeno ime izdaju. Sve se češće čuje da Britni zapravo ne podnosi svog oca zbog svega što joj je priredio, a dokaz je i njen prošlonedeljni postupak. Naime, nakon objave da se on vraća za zvaničnog staratelja, Britni se prenerazila od straha.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on Aug 14, 2020 at 4:33pm PDT

Odmah je zatražila od suda da Džejmiju to ne bude dozvoljeno, te da njen staratelj ostane Montgomerijeva. Nažalost, njen zahtev nije uslišen i otac ostaje njen staratelj do daljeg. Ono što ohrabruje Britnine fanove jeste informacija da je pevačica uspela da angažuje sopstvenog advokata, koji radi na tome da Džejmi Spirs izgubi sva ovlašćenja, pa iako do toga za sada nije došlo, prikuplja se sva neophodna dokumentacija koju je sud zatražio kako bi Britnina želja bila uslišena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on Jul 27, 2020 at 4:12pm PDT

Pevačicin odnos sa ocem dodatno je pogoršan kada je on, navodno, bio fizički nasilan prema jednom od njenih sinova nad kojima je tada takođe imao starateljstvo, ali je kasnije uspela da decu prebaci kod oca Kevina Federlajna, kao i da sama povrati 30 odsto starateljstva nad njima.

Zbog kontroverznog aranžmana po kojem jedna punoletna osoba ne može da obavlja gotovo ništa bez nečije supervizije, digli su se ne samo fanovi pevačice već i dobar deo američkog džet-seta. Pokret pod nazivom “Oslobodite Britni” mesecima protestuje ispred suda na kojem se odvija borba za njena prava, ali i na drugim mestima širom Amerike i sveta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on May 5, 2020 at 1:11pm PDT

Onlajn peticija za ukidanje nehumanog tretmana prema pevačici prikupila je više od stotinu hiljada potpisa, a sve je više teoretičara koji veruju da ništa od onoga što Britni objavljuje na svojim društvenim mrežama nije autentično, već da je sve propaganda njenog tima, u pokušaju da ubedi javnost kako je pevačica zapravo srećna. U poslednje vreme, međutim, fanovi primećuju nešto čudno. Pevačica objavljuje snimke na mreži “tik-tok”, a mnogi su ubeđeni da tim putem šalje skrivene poruke javnosti u kojima poziva upomoć.

NE PROPUSTITE: Britni Spirs htela da se javi fanovima, pa ih još više zabrinula: Ovaj video jasno prikazuje njeno psihičko stanje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on Jun 15, 2020 at 12:43pm PDT

Uloga partnera u izbavljenju

Mnogi se pitaju šta čini pevačicin partner Sem Asgari (26), s kojim je u vezi četiri godine otkako je glumio u njenom spotu, kako bi pomogao svojoj devojci. Izvori bliski zvezdi navode da je on vrlo zaštitnički nastrojen prema Britni, te da mu je isključivo stalo do njene sreće. Kažu da je on bio glavni faktor u Britninoj odluci da sakupi hrabrost i angažuje advokata protiv svog oca, a ona bi veoma volela da se jednog dana uda za ovog trenera. Zasad joj je to zabranjeno.

NE PROPUSTITE: PONOVNO POSRNUĆE TINEJDŽ ZVEZDE: Britni Spirs hospitalizovana na klinici za MENTALNO ZDRAVLJE!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on May 13, 2020 at 4:47pm PDT

Komentari (0)

Loading