Celebrity News

Srebro za Srbiju: Ovako je Beograd dočekao naše sjajne košarkaše

Autor: | 19/09/2017

Srebro za Srbiju: Ovako je Beograd dočekao naše sjajne košarkaše

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u košarci, a sinoć je u Brogradu ispred gradske skupštine priređen spektakularan doček.

Ogroman broj raširenih zastava i fanova ofarbanih lica i odeće, dočekao je "orlove" posle povratka iz Istanbula, gde su u nedelju osvojili evropsko srebro.

Spektakl u centru glavnog grada počeo je izlaskom članova stručnog štaba, koji su jedan po jedan pozdravljali navijače. Brzo posle njih, red je došao i na igrače, a prvi među njima izašao je Bogdan Bogdanović.

Kada se lider ovog tima pojavio na balkonu, nastao je delirijum. Skandiranjem "MVP, MVP" okupljeni su nekoliko puta prekinuli sjajnog srpskog beka, koji je bio vidno oduševljen pogledom sa čuvenog mesta.

- Hvala vam... Ne znam šta bih rekao osim da vam se zahvalim. Volim vas puno, neverovatni ste, uvek nas motivišete. Zbog vas smo spremni da uvek potrošimo zadnji atom snage... Hvala vam - rekao je Bogdan Bogdanović.

Najveći aplauz i najglasnije skandiranje dočekalo je selektora - Aleksandra Sašu Đorđevića.

- Hvala vam na podršci, vetar u leđa nam je preko potreban da dođemo do medalja. Hvala ovim momcima, ovo je 12 predivnih igrača, predivnih momaka. 12 legendi srpske košarke! 12 legendi svetske košarke! Medalje oko vrata sve govore. Njih su zaslužili i zaradili uz pomoć svih ljudi koje vidite. Uz igrače i njima neizmerno hvala. Neizmerno hvala i svima vama. Najponosniji sam Srbin na svetu u ovom trenutku, jer me ovi momci čine ponosnim i presrećnim. Hvala im za sve - rekao je Sale i dodao:

Kao što smo obećali da ćemo se vratiti sa medaljom sa Evropskog prvenstva, tako obećavam da ćemo se i za četiri godine posle Evropskog prvenstva videti na ovom balkonu. Budite sigurni u to.

Posle zajednički otpevane himne "Bože pravde", pred sve većim brojem navijača, mikrofon je preuzeo i Vladimir Štimac.

- Hvala vam što ste bili sa nama. Nije bilo lako, mislili smo da je zlato naše. Bila je čast biti pored ovih momaka i trenera. Siguran sam da će vam Bogdan doneti još dosta zlata... A, pogotovo Sale! - rekao je centar, ljubimac navijača.

Popularni "Štime" prozvao je i Bobana Marjanovića, koji se prvi put popeo na čuveni balkon.

- Ovo je moj san i jedan od mojih najvećih snova. Neverovatno je biti ovde. Skroz sam se naježio - priznao je srpski div.

Poput njega, Vladimir Lučić takođe je prvi put pozdravio navijače sa gradske skupštine.

- Neverovatan je osećaj... Odrasli smo na uspesima generacije koja je devedesetih godina izlazila ovde. Još nismo svesni rezultata koji smo napravili. Ostaje žal što nismo otišli do kraja, ali kao što je Sale rekao, biće godina da uzmemo i zlato - rekao je Lučić.

Grupa THC otpevala je himnu košarkaša "Igraj i pobedi", slavlju se pridružio i Amadeus bend i sa sobom odneo gitare, na žalost Stefana Jovića, koji je hteo da zasvira.

- Samo nam još fali da Jovke zapeva... - nasmejao se Đorđević.

Timski pozdrav košarkaša na balkonu uz poklič "Srbija" bio je i kraj ovog susreta, kakvih će bez dileme biti još mnogo i to u skoroj budućnosti!

A post shared by Vladimir Lucic (@luccalucce) on Sep 18, 2017 at 1:26pm PDT