Celebrity News

Sandra Perović: Ni Oskar mi nije daleko

Autor: | 23/09/2017

Sandra Perović: Ni Oskar mi nije daleko

Sandra Perović, autorka i voditeljka "Velike iluzije" na RTS, nakon letnje pauze, ponovo nas je povela kroz svet filma i to kroz nedavno završen Filmski festival u Veneciji.

Sandra je izveštavala sa gotovo svih važnijih filmskih festivala u svetu. A na pitanje novinara koliko je blizu ostvarenju želje da se uključi i sa dodele Oskara, autorka i voditeljka za Novosti kaže:

- Ne vidim je više kao prepreku.

Sandra otkriva šta nam značajno donosi bioskopska sezona, kao i koliko smo u trci sa svetskim bioskopskim repertoarima.

- Pre svega kvalitetna autorska ostvarenja koja će se naći na predstojećim filmskim festivalima u Beogradu, poput najnovijeg, snažnog i izazovnog dela reditelja i scenariste Pola Šredera "Prva reformisana", sa briljantnim Itanom Houkom ili noar trilera "Trkačica i zatvorenik", sa Matijasom Šunartsom i Adel Eksarčopulos. Tu su i naslovi sa Mostre koji su već ušli u distribuciju naših bioskopa, poput filma "Viktorija i Abdul". Upravo to ostvarenje Stivena Frirsa, sa Džudi Denč u naslovnoj ulozi, dokazuje da idemo u korak sa svetom. Nije retkost da pojedini filmovi kod nas ranije stignu nego u svetske bioskope. Sukcesivno će pristizati i holivudska ostvarenja koja su na Lidu otpočela oskarovsku trku - rekla je za Novosti Sandra i otkrila kako bi predstavila sebe nekome ko nikada nije čuo za nju:

- Filmofil čiji je izazov ekskluziva.