Celebrity News

Preminuo sin Feđe Stojanovića - reditelj filma “Čarlston za Ognjenku”

Preminuo sin Feđe Stojanovića - reditelj filma “Čarlston za Ognjenku”

Reditelj Uroš Stojanović (44), autor filma "Čarlston za Ognjenku", preminuo je prošle noći u Los Anđelesu gde je živeo poslednjih godina.

Uroš je sin našeg slavnog glumca Feđe Stojanovića, a nakon uspešnog filmskog prvenca "Čarlston za Ognjenku" (2008), odlučio je da živi u Americi. Prema nezvaničnim saznanjima, Stojanović je najverovatnije preminuo od posledica infarkta.

Uroš je bio reditelj. Njegovo najveće delo makar kada je reč o srpskoj kinematografiji je film "Čarlston za Ognjenku" koji je režirao 2008. godine. Nakon velikog uspeha ukazala se prilika da svoje znanje prikaže i van granica Srbije. Dobio je ponudu da otputuje u Holivud i tamo nastavi karijeru.

Potpisao je uloge sa tamošnjom producentskom kućom i radio na filmu El indio. Njegov uspeh je prepoznat u Americi i već nekoliko godina je radio na filmskim ostvarenjima u toj zemlji. Često su ga nazivali i umetnikom bez granica jer je to svojim radom i pokazao. Ipak, smrt ga je sprečila u daljoj nameri i usavršavanju karijere.

Feđa Stojanović nedavno je ispričao je kako je izgledala njihova saradnja na filmu “Vešala za dvoje“.

– Sa Urošem, mojim sinom, sarađivao sam u filmu `Vešala za dvoje`. Eto, opet protekcija. Ali kada sednemo da radimo nas troje zaboravljamo da smo rod. Volim da čujem njihovo mišljenje, mada je Uroš moj najstroži kritičar. Kad smo snimali `Čarlston za Ognjenku`, preko megafona je vikao: `Stop, stop! Tata, nemoj da šmiraš`, što je s grohotom dočekivano. Sada je u Americi i baš mi nedostaje. Nije odgledao ni moje filmove `Ljubav i drugi zločini` i `Tamo i ovde`. Ostao je u Americi da se izbori do poslednje kapi krvi. Ima realne šanse da uspe, mada ja ne verujem ljudima koji žive u Holivudu. Ali on je odlučio, pa neka mu je bog u pomoći – rekao je Feđa u aprilu ove godine.

Uroš je rođen 1973. godine, a poslednje vreme je živeo u Los Anđelesu