Celebrity News

Veliki dan je tu: Princ Filip Karađorđević i Danica Marinković - ovako je počela njihova ljubavna priča

Veliki dan je tu: Princ Filip Karađorđević i Danica Marinković - ovako je počela njihova ljubavna priča

Veliki dan je tu, princ Filip Karađorđević i njegova izabranica Danica Marinković samo što nisu izgovorili sudbonosno "da".

Ispred Saborne crkve u centru Beograda stižu i neke od prvih zvanica. Među njima je i princeza Jelisaveta Karađorđević.

Venčanje Danice i princa Filipa je prvo kraljevsko venčanje posle skoro jednog veka u Sabornoj crkvi. U ovom hramu je poslednje obavljeno 1922. godine. Za ovu priliku je i unutrašnjost porte posebno ukrašena.

Ispred hrama pored zvanica je i veliki broj građana koji željno iščekuju da vide mladence, a sve goste ispred crkve dočekuju i dece u narodnoj nošnji što još jednom govori da ova ceremonija neće odstupati od narodnih običaja. Kuma na venčanju će biti prestolonaslednica Švedske.

U ime ovog divnog dana lepa ćerka našeg čuvenog slikara Cileta Marinkovića, otkrila je za zena.blic.rs kako su se ona i princ Filip upoznali.

- Filip i ja smo se upoznali jedne divne jesenje večeri, prilikom večere na Kraljevskom dvoru u Beogradu. Nije nam bilo potrebno mnogo vremena da shvatimo da imamo mnogo toga zajedničkog. Jedina prepreka našoj želji da budemo zajedno bila je udaljenost između gradova u kojima smo živeli – ispričala je Danica i dodala da su se među njima svakodnevnom komunikacijom otvarale nove teme o kojima su razgovarali. Tako su povezivali svoja interesovanja u oblasti umetnosti, istorije, tradicije, književnosti.

– Razgovor bi trajao dugo i tu se sasvim prirodno rodila želja za ponovnim susretom. Kasnije se dogodilo to da smo se sretali u evropskim gradovima poput Venecije i Pariza, a ostatak naše ljubavne priče je tu pred nama - rekla je buduća princeza.

Pogledajte kako je buduća srpska princeza izgledala na svojoj devojačkoj večeri:

A post shared by Dasha (@dasharunic) on Oct 6, 2017 at 3:23pm PDT