Celebrity News

Povratak Beovizije: Publika bira predstavnika koji ide na Pesmu Evrovizije

Povratak Beovizije: Publika bira predstavnika koji ide na Pesmu Evrovizije

Ovogodišnja predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije Tijana Bogićević, poslednja je u nizu pevačica koju je izabrao stručni žiri. Od sledeće godine, vi birate!

Kako prenosi "Mondo", izgleda da se vraća Beovizija, muzički festivala na kojem bi odabrani izvođači predstavili svoje numere, koje bi potom publika nagradila glasovima i tako poslala na prestižno evropsko muzičko takmičenje.

Sada je Duška Lučinić Vučić, lice i glas Eurosonga, otkrila da je konkurs za prijavljivanje kompozicija produžen do 10. novembra (umesto 20. oktobra) kao i da će muzički urednici RTS-a potom izabrati najbolje koji će ući u uži izbor i koje će potom publika slušati - uživo u Centru "Sava" ili na Javnom servisu.

Dušku je otkrije i još par detalja o takmičenju:

- Ove godine smo se odučili da raspišemo konkurs za izbor kompozicije koja će nas predstavljati na takmičenju za Pesmu Evrovizije u Lisabonu sledeće godine. Konkurs je produžen za još tri nedelje. Želja nam je da stigne što više kvalitetnih i raznovrsnih kompozicija, da vratimo festivalsku i takmičarsku atmosferu, i na slatke 'muke' stavimo selekcionu komisiju koja će birati kompozicije koje ulaze u takmičenje. Još uvek razmišljamo da li će to biti dve, ili jedno takmičarsko veče, da li će biti u našem studuju u Košutnjaku ili možda Sava Centru, kao što je to nekada bilo - rekla je Duška.

Omiljenu komentatorku Eurosonga prokomentarisala je i da li je za nas bolje da pošaljemo afirmisanog izvođača, neku domaću muzičku zvezdu.

- Za evrovizijsko takmičenje nije presudno da izvođač bude velika zvezda u zemlji koja ga delegira, jer to ne znači da ga ostatak sveta poznaje i da mu to može doneti dodatne glasove... Bitnije je da kompozicija bude kvalitetna, izvedena na vrhunskom nivou, što je sigurno dovodi u centar pažnje i žižu interesovanja šireg evrovizijskog auditorijuma.