Celebrity News

Barbara Tatalović: Volela bih da se vrati kodeks manje vulgarnog odevanja

Manekenka otkriva na koji način se odnosi prema ustaljenim mišljenjima o njenoj profesiji

Barbara Tatalović: Volela bih da se vrati kodeks manje vulgarnog odevanja

Pobedom na takmičenju „Elite Model Look“, na koje se, po nagovoru svoje kume, prijavila sa svega 14 godina, manekenka Barbara Tatalović (24) kročila je u glamurozni svet mode.

Radom sa istaknutim domaćim i inostranim dizajnerima, lepa Valjevka stekla je veliko profesionalno iskustvo, što joj je, kako tvrdi, pomoglo i u izgradnji modnog stila. “Manje je više” jedno je od pravila od kojih Barbara gotovo nikada ne odstupa.

Voli udobnost, jednostavne, vanvremenske komade i ravnu obuću, dok su joj fetiš jakne, kaputi i mantili.

Koliko ste zadovoljni dosadašnjim profesionalnim uspehom?

– Smatram da uvek može više i bolje, priroda mi je takva, ali sam suštinski zadovoljna. Nikada nisam uradila nešto šta je izvan mog ukusa.

Da li je to što povremeno od dizajnera dobijate na poklon garderobu najbolji deo vašeg posla?

– Svako radi da bi od svog posla imao neku korist. Od osobe do osobe zavisi šta to znači i šta je cilj. Nisam neko ko je rob skupih krpica, lepo ih je imati, ali nisu mi neophodne. Više volim da dobijem honorar i da njime mogu da raspolažem kako želim. Istini za volju, tokom deset godina rada možda sam dva puta od dizajnera dobila nešto na poklon. Jednom se to dogodilo samo zato što lično poznajem kreatora (smeh).

Dušan Petrović

 

Sastavni deo modelinga su i snimanja po izuzetno hladnom vremenu u oskudnoj garderobi. Koliko puta vam je zbog toga bilo ugroženo zdravlje?

 – Desilo se par puta, ali kad si mlad, sve prođe brže i lakše. Malo me, doduše, plaši mogućnost da će mi sve to stići na naplatu pod stare dane.

 Pridržavate li se specifičnog režima ishrane kako biste ostali fit?

– Ishrana mi je u fokusu zbog disbalansa sa insulinom. Redovni obroci su nešto od čega ne odstupam, dok se istovremeno vodim parolom da sve može, ali dok je u umerenim količinama.

Da li ste redovni i kada je reč o treninzima? 

– Jesam, tri puta nedeljno posećujem teretanu.

Često slušamo o trikovima kojima se manekenke služe kako bi prikrile „narandžinu koru“ kojoj su sklone sve žene nezavisno od kilaže. Otkrijte nam bar jedan?

– Još uvek nemam problem sa celulitom, tako da ne mogu da vas obradujem nijednim trikom. Osim toga, verujem da su u laži kratke noge.

Koja je, po vašem mišljenju, najveća istina, a koja najveća zabluda o manekenkama?

– Istina je da smo lepe i vitke, dok zabluda ima mnogo, ali hajde da kažem da verovatno dobar deo populacije veruje da smo glupe, kao i da modeling nije profesija.

Kako reagujete kada neko ko se vodi predrasudama o manekenkama pokuša da vas potceni?

–  Ignorišem ga jer je površan.

Kada se vaše ime pretražuje na internetu, jedan od naslova koji odmah zapada za oko jeste “Pet razloga zašto morate voleti Barbaru Tatalović”. Među razlozima našao se i vaš odličan stajling. Šta mislite, po čemu ste se izdvojili?

– To ćete morati da pogledate na mom „instagram“ profilu. Šalu na stranu, udobnost mi je ispred svega. Volim da imam dobru jaknu, torbu i cipele.

Ceo intervju s Barbarom Tatalović pročitajte u najnovijem broju magazina "Story", koji je u prodaji do 10. novembra. 

Story.rs

 

 

Komentari (0)

Loading