Celebrity News

Ispovest Ognjena Amidžića za "Story": Mogao bih da budem bolji otac

Uspešan televizijski novinar, voditelj i muzičar otkriva da li je svom sinu baš najbolji uzor

Ispovest Ognjena Amidžića za "Story": Mogao bih da budem bolji otac

Legitimitet statusa televizijske zvezde koji pripada Ognjenu Amidžiću (45) ne dovode u pitanje ni oni koji ne propuštaju njegove emisije, ni njegovi najveći kritičari, iako oni najčešće ujedno spadaju i u prvopomenutu kategoriju.

Poznati voditelj zato je prava adresa na koju treba otići u potrazi za receptom za takav uspeh, ali iznenađenje nastupa kada shvatimo da se s tom konstatacijom jedino ne slaže on. Trinaest sezona najgledanije emisije “Amidži šou”, koliko proslavlja ove jeseni, donelo je Ognjenu pre svega mnogo rada i ne previše vremena da se za takvim rezultatom osvrne.

Zvezdanom statusu koji nesporno uživa najviše je doprinelo što je tokom turbulentnih previranja u šou-biznisu prethodnih godina umeo najbolje da pliva i prilagodi se svakoj promeni. O onima koje su obeležile njegov rad razgovaramo jednako iskreno kao kada uviđamo da je vrlo sličnu osobinu morao da primeni u očuvanju braka sa suprugom Danijelom (33).

mirko tabašević

 

 

Nekada se tip emisije koju vodite mahom oslanjao na intervju, a danas obično gledamo goste kako se snalaze u raznim igricama. Da li vam je sada teže ili lakše da se pripremite?

- Uželeo sam se intervjua, ali moram da pratim nove trendove. Danas intervju ima smisla kad pričate s nekim ko ima šta da kaže ili ko se dugo nije pojavljivao, kao i kada postoji neka goruća tema. Međutim, u ovo vreme društvenih mreža već znamo sve o svakome. Posmatram prilike u inostranstvu i uočavam da je taj standardni ekskluzivitet nestao. Jedino još kroz te igrice i situacije u koje stavljamo poznate imate priliku da ih upoznate iz drugačijeg ugla.

Ako se poslednjih nekoliko sezona donekle promenio profil vaših gostiju, mislite li da se s njima promenila i vaša publika?

- Danas imate stotinu kablovskih kanala koji su profilisani ka raznim ciljnim grupama. Pomalo je i tužno što sam svedok toga, ali sećam se kada su moje emisije u prvoj i drugoj sezoni imale “šer” preko četrdeset. Danas je to apsolutno nemoguće, za bilo koga na televiziji. Sigurno se smanjenjem tog broja promenila i struktura auditorijuma.

story

 

 

Šta mislite o komentarima da ste upravo vi proslavili ličnosti poput Bake Praseta i nekih rijaliti zvezda, dajući im legitimitet pojavljivanjem u “mejnstrim” programu?

- Čim sam ih pozvao, znači da su nečim već uspeli da osvoje pažnju javnosti. To o čemu govorite mnogo više sam mogao da uradim tokom prve tri sezone moje emisije iz već pomenutih razloga, iako verovatno mogu i danas. Ne mogu ja da toliko utičem na tokove i ukuse, jer su ogromno parče toga preuzele društvene mreže i portali. Možda je za tog Baku Praseta tek kod mene čuo neki sasvim drugi svet, ali to ne znači da on kao medijska ličnost već nije postojao. Takođe, ako silni portali pišu o “rijaliti” zvezdama, meni je samo ostalo da ih pozovem kao neporecivo jedan fenomen ovog društva. Zaboravite na promovisanje nekih vrednosti i ranijih vremena, to je jednostavno prevaziđeno, zbogom, doviđenja. Ko još uvek živi u starim vremenima, danas sigurno ne ume da funkcioniše.

Ceo intervju sa Ognjenom Amidžićem pročitajte u najnovijem broju magazina "STORY", koji je u prodaji do 17. novembra! 

story

 

 

Komentari (0)

Loading