Celebrity News

Zbogom Profesore: Preminuo Ivan Bekjarev!

Legendarni glumac preminuo je danas u Beogradu.

Zbogom Profesore: Preminuo Ivan Bekjarev!

Ata Images

Poznati glumac Ivan Bekjarev preminuno je danas u Beogradu u 74. godini saznaje "Blic".

Ivan Bekjarev pre nekoliko nedelja zarazio se koronavirosom, a kako su prenosili domaći mediji stanje Bekjareva naglo se pogoršalo pre nekoliko dana. 

Poslednjih nedelja bio je na Infektivnoj klinici u Beogradu, a da je pozitivan na Covid-19 saznao je dok je snimao film.

Nakon toga, odmah je napustio set.

Od njega prvi se oprostio Saša Joksimović potresnim rečima: 

- Svemu si me naučio, moj si drugi otac bio. Sećam se kada sam te upoznao dragi profesore 1999. na Akademiji u 5tici. Onaj vrisak ti se dopao, sećam se. A trebalo je da radimo sad i predstavu. Trebalo je... Mnogo sam tužan. Hvala ti za sve.... Profesore! 

Osim Saše, tu je i mlada glumica i voditeljka Marijana Mićić koja takođe na ovu vest nije ostala ravnodušna. 

- Zbogom Profesore. Za mene ste prvo bili glumac, poznati glumac. Onda ste mi postali Profesor. I prijatelj. Na kraju smo bili i kolege i partneri. Ali i tada ste ostali prijatelj, drug. Duhom mlad i uvek sa željom za ljudima i druženjem. Pamtiću vas zauvek Profesore i hvala za sve.

I glumica Iva Štljić pogođena je ovom tragičnom vešću...

- Dragi moj profesore, hvala za sve. Zauvek će mi nedostajati naši razgovori, tvoja podrška, ključni savet u svakom teškom trenutku, to što si uvek umeo da budeš pre svega prijatelj i pre svega ČOVEK. Hvala što si verovao u svoju klasu, učio nas i bodrio. Ne postoji tako velika i snažna reč kojom mogu da opišem ovaj nedostatak. Zauvek tužna što više neću moći da popijem kafu sa tobom i zauvek srećna sto si mi baš ti Beki, bio profesor i drug. Nisi nas napustio. Uvek ćeš biti tu. 

Ivana Bekjareva svi će pamtiti po izuzetnoj harizmi i lirskom izražavanju, a mnogima je bio vetar u leđa i izuzetan mentor. 

Svoju prvu ulogu odigrao je davne 1967. godine, a imao je više od 150 uloga u pozorištu, te preko 50 na filmu. Najpoznatije serije u kojima je igrao su "Bolji život", "Srećni ljudi", "Otpisani", "Gorki plodovi".

Komentari (0)

Loading