Celebrity News

Lav Pajkić ne krije tugu: Kad vidim neku maminu stvar, pritisnu me sećanja

Lav o Isidori priča setno, ne skrivajući bol, ali i zrelo – prihvatajući realnost

Lav Pajkić ne krije tugu:  Kad vidim neku maminu stvar, pritisnu me sećanja

Televizijski producent i narodni poslanik Lav Pajkić (25) nije mladi čovek koji krije svoja osećanja. Naprotiv, pokazuje ogromnu emotivnu zrelost i psihičku snagu dok govori o majci, umetnici Isidori Bjelici, koja je pre četiri meseca izgubila dugogodišnju bitku s kancerom jajnika. Hrabra književnica, posle stravičnih prognoza zbog svog stadijuma bolesti, čitavih osam godina provela je u ringu s bolešću, ne posustajući čak ni kada su joj najbolji evropski lekari davali još maksimalno dva meseca života.

Lav o Isidori priča setno, ne skrivajući bol, ali i zrelo – prihvatajući realnost. Ambiciozan i uspešan, uz to i emotivno ostvaren, priznaje da ima osećaj da Isidora i dalje motri na njega. Razgovor s njim započeli smo osvrtom na trenutnu situaciju zbog pandemije virusa Covid-19.

 Kako vaša porodica i vi odolevate svim izazovima trećeg i, čini se, najgoreg talasa pandemije?

– Trudimo se da se pazimo koliko možemo. Ja radim u parlamentu, pa imam dosta kontakata s ljudima. Trudim se da se izolujem od Vile i Nebojše na nekoliko dana, kada imam dosta kontakata s drugima, zbog prirode posla.

 

 

Vi ste ponovo sada u roditeljskom domu, zar ne?

– Posle majčine smrti vratio sam se u porodični stan. Dokle će tako biti, videćemo. Izolovan sam od njih često, preventivno. Nebojšu moramo da pazimo, u rizičnoj je grupi zbog godina ali i zato što je dijabetičar, svaki dan prima insulin, a osim toga, on je i pušač.

Zašto ste odlučili da se vratite u porodični stan? Zbog njih?

–  Lakše je kad smo svi zajedno. Oporavljamo se od gubitka zajedno i imamo priliku da sagledavamo situaciju u kojoj smo skupa. Bitno je da ne budemo odvojeni i usamljeni, najgore je kada je čovek usamljen. Može se reći da je to emotivno-strateški potez.

 Kako se drže Vila i Nebojša sada?

– Nebojši je najteže. Kroz poslednje stadijume bolesti prolazio je s mamom, a i toliko su godina bili u braku. Vila i ja imamo obaveze pa smo preokupirani nekim drugim stvarima i ne razmišljamo non-stop o gubitku. Nebojša je u penziji, sam je i stalno razmišlja o tome. Zato je dobro što smo svi zajedno. Vila studira, ali trebalo bi uskoro da počne da radi.

Ceo intervju sa Lavom Pajkićem pročitajte u najnovijem broju magazina " Story", koji je u prodaji do 1. decembra

story

 

 

Komentari (0)

Loading