Celebrity News

Đorđe David oca je izgubio sa samo 15 godina, a ovaj čovek načisto mu je promenio život

Pevač se sa bolom prisetio trenutka kada mu je preminuo otac, koji mu je bio veliki idol. A onda je sreo njega...

Đorđe David oca je izgubio sa samo 15 godina, a ovaj čovek načisto mu je promenio život

Đorđe David oca je izgubio kada mu je bilo samo 15 godina. Jednog sasvim običnog dana, u jednom treptaju oka, ostao je bez svoje najveće podrške i idola. Pevač taj dan nikada neće zaboraviti, a porodična tragedija zauvek je promenila tok njegovog života. 

- Moj otac je bio član saveza komunista, i do su svi gledali da prigrabe neku lovu i vikendice, a njega to nije zanimalo. On je bio tajni savetnik u Titovom kabinetu. Bila je u pitanju politička nameštaljka, izrežirana. On i ja smo bili u kolima, meni dlaka sa glave nije falila a on je ostao na mestu mrtav. Ali bio je i ostao autoritet u mojoj glavi. Ja sam se nakon toga strašno promenio, jer je moj heroj bio poražen. Nisam imao ni 15 godina i to su stvari koje mladom čoveku naprave lom u glavi – rekao je Đorđe i dodao da je upravo zato odbio da ide očevim stopama:

– Tražio sam da se bavim nečim što daje slobodu, a to je umetnost.

Pročitajte: Đorđe David o koroni - Imao sam posla s demonima!

foto: Boško Karanović

 

Odlučio je da muzika bude njegov život i da se pesmom bori protiv svih nepravdi i bola koje život nosi. Pevač ne krije da je u jednom momentu naišao veoma težak period života i da je samo zavaljujući Saši Popoviću uspeo ponovo da stane na svoje noge. 

- Mediji godinama unazad, bez obzira na moju koncertnu aktivnost, nisu bili toliko zainteresovani za mene i moju muziku. Kad kažem „da sam ispao iz koloseka“, onda mislim na to da nisam shvatio koliko je ta tehnologija daleko otišla i koliko je u stvari bitno i važno za ovaj posao kojim se bavimo, da imamo medije koji će sve da proprate - rekao je Đorđe David u intervjuu za  „Grand Magazin" i dodao: 

- Zahvaljujući „Zvezdama Granda“ i pozivu Saše Popovića, sve je to došlo na svoje mesto. Mislim da sam živ primer da čovek celog svog života treba da bude spreman jer se nikad ne zna kad će se šansa ukazati.Bukvalno mi je druga šansa data u 53-oj godini i mislim da to zajedno sa svojim bendom iskorišćavam na najbolji mogući način. Otvorila su mi se mnoga vrata i srećan sam što su ljudi počeli ozbiljno da me shvataju. Vreme je i bilo, s obzirom da sam 5. novembra napunio 56 godina, da mi dete ima 6,5 godina - iskreno je priznao pevač. 

Pročitaje: Đorđe David pozitivan na koronavirus: Očajan sam! Ljudi, čuvajte se! (foto)

foto: ATA Images

 

 

 

Komentari (0)

Loading