Celebrity News

Jovana Joksimović ekskluzivno za "Story": Idem dalje uzdignute glave

EKSKLUZIVNO

Jovana Joksimović ekskluzivno za "Story": Idem dalje uzdignute glave

U prvom i ekskluzivnom intervjuu nakon što je uz ogromnu pažnju javnosti napustila „Prvu“ televiziju, poznata novinarka i voditeljka otkriva detalje medijske bure kroz koju je prošla, a otvoreno nam govori i o odnosu s bivšim kolegom Srđanom Predojevićem, kao i novim izazovima pred kojima se sada nalazi

 

Posle vrlo prijatnog zajedničkog popodneva u kojem nam je pokazala svoj prepoznatljiv vedar osmeh i još jasniju želju da gleda u svetlu budućnost, ne bismo mi mnogo brinuli za Jovanu Joksimović (39), uspešnu novinarku i voditeljku za koju je javnost u poslednje vreme, utisak je, brinula i previše. Neki su to činili iz srca, prepoznajući njen nagli odlazak s „Prve“ televizije kao zasigurno stresnu situaciju, pitajući se gde će omiljenu voditeljku Jutarnjeg programa moći da gledaju dalje. Međutim, Jovana ne može da se otme utisku da je bilo i dušebrižnika koji su se iz nešto drugačijih motiva bavili njenom doskoro nepoznatom televizijskom budućnošću. Odluka je napokon pala i neizvesnosti više nema. U ekskluzivnom intervjuu, prvom otkako je preživela medijsku buru, autorka nam potvrđuje da će karijeru nastaviti na televiziji „K1“ i otkriva da će voditi jutarnji program pod nazivom „UranaK1“, čije će emitovanje početi sedmog decembra. Poletna i puna novog, neugasivog elana, čini se da jedino zabrinuta nije bila Jovana. Krupne poslovne i zasigurno životne promene koje su joj se nametnule na početku ove televizijske sezone, odlučila je da maksimalno upotrebi u svoju korist a obećava da će publika rezultate videti u periodu koji je pred nama.

Da li je prošlo dovoljno vremena da saberete utiske o medijskoj buri koju ste preživeli i kako vam se ona čini sa ove distance?

- Samo kao nepogoda koja je prošla. Nemam nikakvu negativnu emociju prema svemu tome, niti mislim da mi se nešto loše desilo. Držala sam se nekih svojih principa, držaću ih se i dalje, a promena posla je nešto na šta sam u životu odavno navikla. Uostalom, ostati na jednom mestu čitavog svog profesionalnog života verovatno je najgora stvar koju možete da uradite svojoj karijeri. To bi značilo da ste unapred odustali od svakog izazova i napretka. Sve zajedno, moglo bi se reći da je čitav slučaj, bar kada je o mom osećaju reč, stavljen ad acta i zaboravljen. Idemo dalje.

Miloš Nadaždin

 

 

Da li ste zbog nove životne etape uzbuđeni ili uplašeni?

- Sve sam samo ne uplašena. To ne znači da sam bez treme ili uzbuđenja, ali to je onaj pozitivni osećaj koji vas tera da date najbolje od sebe. Za mene je ovo što radim više od posla. To je moj poziv, to jesam ja, na mnogo načina to je i moj život, i radim ga kao oni koji nemaju nameru da svoj život protraće. Uvek hoću da uradim više nego juče, da napravim nešto bolje nego ono najbolje što sam uradila. I ta potreba kreira tu stvaralačku tremu, ali strah nikako.

Kada ste se nakon uobičajene letnje pauze vratili na „Prvu“ televiziju, da li vas je taj čuveni „otkaz preko instagrama“ iznenadio ili ste neke signale mogli da osetite ranije?

- Znate šta, da sada nešto mnogo o tome, što bi rekli, razglabam, to bi značilo da mi je stalo ili da mi je krivo. A nije, ni jedno ni drugo. Ne žalim, niti sam i trenutak žalila. Toj televiziji sam dala izuzetan jutarnji program, vrlo sam zadovoljna kvalitetom koji smo dostigli, nemam čega da se stidim, naprotiv, ponosim se time što sam radila i to je jedino što ću na kraju pamtiti. Kada podvučem crtu, ako ostvarim ono što nameravam i ovaj poduhvat na K1 bude nešto posebno, novo, najbolje u ovoj zemlji, a biće, onda će to samo značiti da je odlazak s „Prve“ nešto najbolje što mi se dogodilo u životu.

Miloš Nadaždin

 

Iako ste najavljivali tužbu protiv odgovornih iz te kuće, odustali ste od toga, zbog čega?

- Zbog svega što sam već rekla. To bi bilo kao da patim za starim nameštajem, bavim se njegovom sudbinom, iako ga nikada više neću koristiti. Došla sam u novu kuću, moju kuću i ona mi je priroritet. Prašinom na starudiji neka se bave drugi.

U kakvom ste trenutno odnosu s dugogodišnjim kolegom i kumom Srđanom Predojevićem i da li je istina da ga je ozbiljno pogodilo vaše razmimoilaženje u koracima i stavovima, poput toga da odustanete od tužbe?

Odgovor na ovo pitanje, kao i ostatak EKSKLUZIVNOG intervjua sa Jovanom Joksimović pročitajte u najnovijem broju magazina "Story", koji je u prodaji od 2. decembra!

story

 

 

 

Komentari (0)

Loading