Celebrity News

Hana Hadžiavdagić: Moja borba za majčinstvo

Dirljiva ispovest Hane Hadžiavdagić.

Hana Hadžiavdagić: Moja borba za majčinstvo

Ata Images

Bosanska blogerka Hana Hadžiavdagić Tabaković, kako sama kaže borila se za majčinstvo godinama, a sada je operisana. Kako je prošla operacija, i šta su sada njene najveće nade iskreno je otkrila.

- Kod nas je sramota pričati o ženskom reproduktivnom zdravlju i sramota je pričati koliko se žena bori da dobije decu, idu na veštačke oplodnje. Koliko zapravo muškaraca ne može imati decu, pa je to još i veća tabu tema nego ženski problemi. Mi kao narod, kao celina, kao Balkan, moramo razbiti predrasude, moramo početi da gledamo napred. Mlađe generacije koje dolaze će imati više problema s reproduktivnim zdravljem zbog načina života, zbog vazduha koji udišemo, zbog virusa koji nas okružuju, zbog hrane koju jedemo i zbog nezdravog života generalno - počela je svoju priču za "Avaz" Hana.

Pročitajte: Ivana Korab za "Story" - Teška borba za majčinstvo

- Imala sam cistu na jajniku, imala sam polipe na materici, ništa toliko ozbiljno, ali nešto što je mene sprečavalo da ostanem u drugom stanju. Nisam znala, jer nisam bila dobro pregledana, nisam bila na pravom ultrazvuku. Mnogo žena tako pokušava da zatrudni, a ne zna u čemu je problem. A ovo su mali zahvati koji menjaju život iz temelja - iskrena je Hana.

Hana Hadžiavdagić otkriva šta je trenutno njena najveća želja.

- Sad se nadam bebi uskoro. Tarik i ja smo pokušavali godinama da dobijemo bebu, a nismo znali u čemu je problem dok nisam malo dublje počela da kopam. Nadam se da će uskoro biti beba.

Blogerka se na svom "Instagramu" javila iz bolnice i otkrila kako se oseća nakon operacije.

Pročitajte: Stiže devojčica - Trudna Jelena Janković!

- Hvala vam na stotinama, hiljadama poruka koje iz minute u minutu pristižu iz svih krajeva sveta. Hvala vam na poklonima, cveću, čokoladama koje ste poslali, ali i na telefonskim pozivima. Hvala svima koji su pitali kako sam. Hvala na pitanju bolje sam, oporavljam se iako su dve teže operacije iza mene. Hvala celom timu bolnice na stručnosti, profesionalnosti, ljubaznosti, organizaciji - napisala je i dodala:

- Iskreno, nisam mogla ni da zamislim da će biti zaista ovako ugodno iskustvo - operacija! Ali zaista je tako. Drago mi je što sam javno digla glas o ženskom reproduktivnom zdravlju, to nije tabu tema, to nije nikakva sramota nego hrabrost miliona žena koje se bore sa samo jednim ciljem...istim ciljem. Radujem se da u skorijoj budućnosti ispod krova ove bolnice začujem najdraži plač, dečji plač - napisala je ona i sa pratiocima podelila svoje najiskrenije želje.

 

Komentari (0)

Loading