Celebrity News

Srce velikog čoveka prestalo je da kuca: Preminuo Džej Ramadanovski

Zauvek nas je napustio sjajan pevač i veliki umetnik

Srce velikog čoveka prestalo je da kuca: Preminuo Džej Ramadanovski

"Nedelja, i svi ste tu, a mene s vama nema. Daleko negde sam, na put bez povratka vaš sin se sada sprema. Nedelja, i više vas ja zagrliti neću..." stihovi su koje je Džej Ramadanovski (56) otepavo pre mnogo godina, a danas svaka reč oslikava stravičnu istinu - Džej je preminuo.

Kako navode domaći mediji, Džej je preminuo danas, kada mu je srca iznenada stalo. Nešto posle 14h lekari su pokušali da ga reanimiraju, ali nisu uspeli. Pevač je pre tri godine operisao srčane zaliske u Beču i tada su mu doktori rekli da mora strogo da vodi računa o ishrani i zdravom životu. Iako je bio svestan rizika, nije se pridržavao propisanih pravila. 

- I danas sam na vezi sa lekarima iz Austrije. Kontrolišu me i podsećaju da vodim računa o sebi, izbegavam velika okupljanja i da pazim šta jedem - rekao je juče Džej u jednom od svojih poslednjih intervjua, za "Informer" i dodao: 

Pročitajte: Džej Ramadanovski u strogom karantinu - Korona virus bi za mene bio koban

Ata Images

 

-  Ali nema ništa od moje dijete i zdravog života. Nagojio sam se otkako se slabo krećem. Doktori mi pričaju da moram da pazim šta jedem, a ja naručujem brzu hranu. Volim i da popijem, mada i to sad retko radim jer se ne viđam ni sa kim. Ne smem nigde da izlazim da ne bih došao u rizik da se zarazim. Već sam imao zdravstvenih problema sa srcem i virus za mene može da bude koban. Ne viđam se sa čak ni sa najboljim prijateljima i moram da priznam da mi mnogo nedostaje kafana. Boem sam u duši i jedva čekam ponovo da odem u neku birtiju kad sve ovo prođe, iako ne bih smeo da pijem .

Džej je rođen 29. maja 1965. godine u Beogradu. Iz braka sa bivšom suprugom Nadom ima dve ćerke – Anu i Mariju. Iako je muzika oduvek bila sastavni deo njegovog života, prelomni trenutak za početak profesionalne karijere desio se 1987. godine kada su njegov talentat uočili kompozitor Aleksandar Radulović Futa i tekstopisac Marina Tucaković.

Napisali su mu pesmu "Zar ja da ti brišem suze" s kojom je nastupio na festivalu "Mesam" i osvojio treću nagradu publike. Posle manje uloge u filmu "Hajde da se volimo 2" iz 1989. godine njegova karijera je krenula uzlaznom putanjom. U periodu od 1987. do 2018. godine snimio je 13 studijskih albuma i isto toliko kompilacija. Nastupao je na festivalima, punio dvorane u Srbiji i regionu, te održao nekoliko velikih turneja po Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Australiji. Smatraju ga jednim od najboljih folk izvođača te generacije.

Pročitajte: Džej Ramadanovski preživeo tešku operaciju, pa priznao - Želeo sam da se nikad više ne probudim

ATA Images

 

 

Komentari (0)

Loading