Celebrity News

Dino Merlin: Veza sa srpskom publikom jača je od iskušenja

Intervju s jednom od najvećih muzičkih zvezda regiona ekskluzivnim ne čine samo njegov status, niti činjenica da dugo nije bilo prilike da razgovaramo, već i to što se za srpske medije poslednjih godina retko oglašavao, pa nam otkriva svoje viđenje komplikovanog odnosa s našom zemljom, ali i sve ono što mu se dogodilo na privatnom i poslovnom planu

Dino Merlin: Veza sa srpskom publikom jača je od iskušenja

Nijedna grandiozna karijera na svetu nije se dogodila sasvim slučajno, pa tako ni ona koju decenijama vodi balkanska muzička zvezda Dino Merlin. Mnogi Edina Dervišhalidovića (58) smatraju čarobnjakom regionalne scene baš zato što uvek ima odgovarajuću formulu za uspeh, a ove godine to je dokazao još jednom.

U periodu kada su zbog vanrednih okolnosti brojne njegove kolege čuvale svoje nove pesme za neka bolja vremena i promociju koja bi verovatno lakše doprla do miliona ljudi, Dino je znao da dobra muzika ume da pronađe svoj put i u najtežim okolnostima. Štaviše, da u ovim teškim vremenima može da bude i vrlo lekovita.

Dino Merlin: Jako sam ponosan na svoju decu koja su sama izabrala put i iškolovala se

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlin)

Dino Merlin - veza sa srpskom publikom: Svaki susret s njima za mene je svečanost

Zato je posle izvesnog perioda poslovne pauze iznenadio publiku kada je predstavio novi singl „Mi“, nešto smelije i potpuno drugačije u odnosu na ono na šta nas je navikao, i ubrzo se našao na prvom mestu svih lista, prestigavši inače neprikosnovene idole današnje tinejdžerske publike. Merlin sada ponosno najavljuje ceo novi album, ali pre svega dve nove pesme koje će predstaviti baš u novogodišnjoj noći, kada će održati onlajn koncert kao najlepši praznični poklon svojoj publici. Posebna atrakcija u tom programu sigurno će biti premijera njegovog dueta s novom zvezdom Senidom, a Dino tu saradnju najavljuje tek kao početak iznenađenja koja je svojim obožavaocima pripremio za godinu pred nama.

Nedavno ste napravili svojevrstan povratak muzičkoj sceni kada ste objavili numeru “Mi”, uz potpuno osveženje ne samo vašeg muzičkog izraza već i vizuelnog identiteta. Da li ste se osećali lagodno tokom pravljenja svih tih promena?

- To je rezultat procesa koji počinje spontano. U vreme pandemije moramo prevazići mnoga ograničenja. Srećom, na raspolaganju nam je neverovatna tehnologija, ne samo u produkciji već i u komunikaciji i jedine prave granice i ograničenja jesu naša kreativnost i, naravno, finansijske mogućnosti. Ipak je ponekad bolje znati nego imati. Nikada mi nije nelagodno kada radim na novim pesmama, novom video-spotu ili nečemu trećem bitnom za moju muziku.

Dino Merlin: Pesma"Da šutiš" krije istinitu tužnu priču

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlin)

Dino Merlin - S publikom nemam nikakav nesporazum 

Pandemija je poremetila svačije planove, ali čim ovo prođe, nadate li se druženju sa srpskom publikom i u kojoj meri vam je ona nedostajala sve ovo vreme?

- Svaki susret s mojom publikom za mene je svečanost. Nakon ove pauze silom neprilika, jedva čekam da počnemo ponovo s koncertima. S obzirom na to da dolazi i novi album, imamo još jedan razlog za susret. Osim što smo se poželeli, s novim albumom imamo i novi povod. Nove pesme su uvek važan razlog za nove susrete, sa starom i novom publikom. Moram priznati da sam nestrpljiv i da se unapred veoma radujem.

Dino Merlin dobio prvo unuče! Srećni roditelji mu dali ime po pradedi!

Foto: Edvin Kalić

 

Po čemu biste izdvojili srpsku publiku od ostalih, posebno imajući u vidu vaš komplikovan odnos s našom zemljom, vidite li ga uopšte kao takav ili su za taj opis više odgovorni mediji?

- Na moje veliko zadovoljstvo, moja publika u Srbiji je brojna. Tako je bilo i u bivšoj zajedničkoj državi, a tako je i sada. Sa svojom publikom nemam nikakav nesporazum. Moje pesme su same našle svoj put, kao što je publika našla svoj put do mene i mojih pesama. S publikom imam svugde isti odnos, vežu nas pesme. Jaka je to veza. Ponekad slepa kao ljubav. Ta veza je preživela i medijske nasrtaje, s obe obale Drine. Ipak, mediji su nam sudbina, ali ja sam po opredjeljenju maratonac, iako sklon čestim sprintovima, nisam trkač na kratke staze. Veza s mojom publikom u Srbiji je izdržala sva iskušenja, sve vrtloge vremena u kojem živimo. I ne samo da je opstala već buja, cveta i donosi nove mirise kao zajedničku nagradu.

Ceo intervju s Dinom Merlinom pročitajte u najnovijem prazničnom dvobroju magazina "STORY"!

story

 

 

Komentari (0)

Loading