Celebrity News

Ispovest Milene Radulović šokirala Srbiju: Mika Aleksić me silovao kada sam imala 17 godina

Glumica Milena Radulović silovanje je doživela kada je imala 17 godina dok je pohađala čuvenu školu glume kod Miroslava Mike Aleksića.

Ispovest Milene Radulović šokirala Srbiju: Mika Aleksić me silovao kada sam imala 17 godina

Glumica Milena Radulović (26) u iskrenoj ispovesti ispričala je traumu koju je doživela u školi glume Miroslava Mike Aleksića. Ona je poznatog vlasnika škole glume prijavila za silovanje i seksualno uznemiravanje sa još nekoliko devojaka koje su preživele isto.

Instagram screenshot

 

Glumica je rešila da progovori o dugogodišnjoj traumi, a osim nje, hrabrost da progovore, skupile su i druge devojke kojima se dešavalo isto. Iako se prvobitno plašila da govori o onome što je doživela, odlučila je kada je shvatila da nije sama i da se slično dešavalo još nekim polaznicama ove škole glume.

Tajči otvoreno o traumama: Stidela sam se divlje prošlosti, za silovanje sam krivila sebe

– Posle teške unutrašnje borbe, neke hrabre devojke i ja rešile smo da stanemo na put mračnom krugu zlostavljanja. Nećemo odustati – napisala je Milena na svom “Instagram” profilu. Nakon stravičnog priznanja Milena je dobila veliku podršku od svojih kolega i prijatelja. Miodrag Radojičić, Danica Maksimović, Marijana Mićić, Nina Janković, Danijela Vranješ, Ivan Bosiljčić, Ivan Mihajlović, Boki Perić, Milena Vasić, Nikola Rokvić, Sofija Milošević Dušica Jakovljević samo su neki od poznatih koji su Mileni uputili reči podrške.

Milena je u javnost izašla sa svojom pričom za "Blic" i kako se navodi, sve se dogodilo kada je imala 17 godina.

 
– Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se – rekla je Milena u svojoj ispovesti.

Posrnuli producent Harvi Vajnstin optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje!

– Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica. Zaista! – kaže Milena. O detaljima zlostavljanja ne želi da priča za medije. Sve je već kazala policajcima.

– Mika je vodio računa da se to (seksualno zlostavljanje, prim. nov.) dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno – navela je glumica Milena Radulović.

- Najstrašnije je što je teren pripreman godinama, od ranog detinjstva, od strane jednog monstruma, a devojke koje su sa mnom i ja ne možemo da dozvolimo da neko proživi ono što smo mi. Ovo nije osveta, iako je i ta faza u meni postojala, ali je davno završena. Sve mi, žrtve Miroslava Aleksića, ulazimo u ovo zato što je nedopustivo da se više i dan ćuti. Neke devojčice, rođene 2003. ili 2004. godine, upravo prolaze kroz takvu vrstu torture - kaže Milena Radulović.

- Neizmerno sam ponosna što devojke i ja posle određenog vreme- na zajedno stajemo ovome na put. Ovo nije „me too” pokret, apelujem da govorimo o silovanju maloletnih lica, monstruozno izmanipulisanih od strane narciosidnog psihopate, koje je Aleksić pripremao za čin odmalena. Moje obraćanje javnosti usmereno je na podršku svih prethodnih žrtava (a ovo traje 35 godina) da se jave tužilaštvu, bez straha, jer će naići na profesionalan rad i pristup, kao i na sve žrtve bilo kakvog seksualnog uznemiravanja ili silovanja. Niste same, nijedna devojčica, devojka ili žena ne sme da proživi, ili ne daj bože proživljava bilo šta slično - kaže Milena Radulović.

Milena ističe da nije poznavala dve devojke koje su zajedno s njom prijavile Aleksića policiji. 

- Ovo nije pitanje lične satisfakcije, ovo se mora zaustaviti, jer se dešava sada, ovih dana. Ako ćutimo, mi smo svedoci, dozvolili smo zlo! Znam da se moj glas čuje više, a i najstarija sam od devojaka koje su ga prijavile. Osećam ogromnu odgovornost prema toj deci, prema društvu, ali i prema sebi. Ovo je stvar koja mora da se dovede do kraja. Radimo ovo hladne glave. Očekujemo podršku, jer pedofiliju ne može da podrži niko. Ne plašim se osude javnosti, više nemam razloga da se bilo čega plašim. Takođe nadu i snagu ulio mi je besprekoran rad nadležnih koji su momentalno imali sluha za našu situaciju. Mi govorimo o silovanju maloletnica koje su godinama u kontaktu s monstruoznim manipulatorom koji nije samo izmanipulisao devojčice, svoje učenice, njihove roditelje, već celo društvo, svaka osoba koja je čula čuveno ime i prezime i imala pozitivno posredno ili neposredno mišljenje o ovom čoveku je njegova žrtva koliko i mi - kaže Milena Radulović, piše „Blic”. 

Miroslav Mika Aleksić filmski reditelj, producent, glumac i čuveni pedagog kroz čije radionice je prošlo više od 3.000 mladih, sinoć je priveden u stanicu policije na saslušanje...

Poznate ličnosti Mileni odaju veliku zahvalnost što je stala na kraj zlostavljanju devojčica...

Maja Nikolić, poznata voditeljka i novinarka ppružila je Milenu svu podršku u njenom priznjanu i zahvalila joj se na hrabrosti. 

- Hvala Milena sto si zaustavila zlostavljanje svih devojčica ubuduće. Hvala Milena u ime sve dece i u ime svih roditelja sto si prekinula ovu monstruoznost. Svi ti dugujemo podr+šku u ovome. Poštovanje do neba za tvoju snagu i tvoje dostojanstvo.

Podršku joj je pružila i Dušica Jakovljević koja joj je javno napisala kratko pismo...

- Jedna od najdivnijih devojčica odrasla je u divnu uspešnu mladu ženu. Nedavno, pričala sam o tome kako lepšu devojku nisam videla, kako pleni. Milena Radulović je primer za to kako ne mozete da naslutite nečiju borbu, necije traume, boli, jer sija, uvek! Jer je uspešna, jer ima to božanstveno držanje, jer nas sve obasja svojim osmehom gde god se pojavi. I onda - šamar realnosti... Iza mnogih osmeha kriju se priče za koje ne znate. Najnasmejaniji su svoj osmeh teško zadrzali, zato on sija vise od svih drugih. Bravo, hrabra devojko, bravo u ime svih zena koje ne smeju da govore...

Komentari (0)

Loading