Celebrity News

Izgovaramo je svakodnevno: Kraljica Elizabeta ovu reč smatra vulgarnom

Kraljica Elizabeta ovu reč nikada ne izgovara i brani drugim pripadnicima kraljevske porodice da je koriste.

Izgovaramo je svakodnevno:  Kraljica Elizabeta ovu reč  smatra vulgarnom

Biti deo kraljevske porodice ima svojih prednosti ali i mana. Iako kraljevske titule pružaju raskošan život najčešće u palati, nije sve tako idealno kao što izgleda.

Nije tajna da za članove kraljevske porodice postoje kodeksi ponašanja kojih svi članovi treba da se pridržavaju – od toga da ne smeju nositi helanke i crnu odeću do suzdržavanja od određene hrane, kao što su školjke ili beli luk.


Helanke, nikako ne

Photo by Shaun Botterill Getty Images Via Guliver

 

 

Dve vojvotkinje trebale su da nauče protokol oko trudnoće, od same najave trudnoće do načina oblačenja u tom periodu. Šta znači obući se udobno, a da to ne podrazumeva helanke.

Ključno pravilo kraljevske porodice kao i svake druge jeste često korišćenje reči “trudna”, a baš tome se kraljica protivi.

Kraljica Elizabeta smatra da je reč “trudna” veoma vulgarna i umesto toga koristi frazu “proširenje porodice” ili nešto tome slično. Navodno ona podstiče i ostale pripadnike familije da se vode njenim primerom i da ne koriste tu reč.

Pročitajte: Drami nikad kraja! Bivše vojvode uvredile kraljicu ovom odlukom!

Photo by Chris Jackson/Getty Images Via Guliver

 

 

Kada je ova vest dospela u britanske i svetske medije mnogi su burno odreagovali.

Trudnoća je najlepša reč i najlepše stanje. Po kom principu može neko to smatrati vulgarnim? Za mene je to sveta reč i nikad je se ne bi odrekla. Ovo nema veze sa razumom” bio je jedan od komentara.

Komentari (0)

Loading