Celebrity News

Aca Lukas za "Story": Mnogo sam grešio, ali se ne kajem

Kada folk zvezda Aleksandar Vuksanović (52), poznatiji kao Aca Lukas, objavi novi album, to uvek bude medijski bum, najviše zbog činjenice da njegova diskografija obiluje velikim hitovima.

Aca Lukas za "Story": Mnogo sam grešio, ali se ne kajem

 Ovog puta, osim komercijalne strane, talentovani muzičar je rešio da zadovolji i sopstvenu umetničku crtu, pa se na nekoliko pesama pojavljuje u ulozi autora.

“Uspavanka za ozbiljne bebe” album je na koji je Aca toliko ponosan da je ekipi našeg magazina, koju je ugostio u svom prostranom beogradskom domu, s detinjim entuzijazmom najpre puštao numere koje su njegovi favoriti na novom CD-u.

Otkrio nam je da je učestovao u svim aranžmanima i da pesme koje je pisao Nikola Grbić, njegov prijatelj iz detinjstva, smatra svojima, jer je u njihovom stvaranju bio prisutan od početka do kraja procesa. 


– Srećan sam što sam snimio album za svoju dušu, valjda će se nekom dopasti. Posle toliko hitova imam pravo na ovakav zaokret u karijeri. Ovo su pesme koje će ostaviti trag – kroz smeh nam govori Lukas koji ističe da je tip muzike na novim pesmama totalno po njegovom senzibilitetu i muzičkom ukusu.


Šta vas je inspirisalo za stvaranje novih pesama?

-  Na albumu ima mnogo žanrova koje volim, ali nema nijedne klasične folk pesme, pretpostavljam zbog toga što nam je tržište pretrpano takvim numerama. Zato sam želeo da napravim drugačiji album. 

Pročitajte: Aca Lukas tvrdi da nije švaler - Sonju volim i dalje!

Vaša bivša supruga Sonja Vuksanović izjavila je da joj je drago što vam je ona bila inspiracija za neke od novih pesama.

- Nikad nisam imao te momente – da imam neku osobu, pa patim za njom i onda tako tužan napišem pesmu. To mi se nikad nije desilo. Nemam inspiraciju te vrste. Ima pesama koje nisam ja pisao, a koje su inspisane mojim i Sonjinim životom i to stoji. Recimo, nova pesma “Hotel”.

Mogla je noć provedena u policijskoj stanici da bude opevana u pesmama da se ranije desila ta epizoda.


- Prespavao sam u zatvoru. Bio sam na trežnjenju, vozio sam u alkoholisanom stanju – imao sam 0,9 promila. Nisam hteo mnogo da se bunim, policija radi svoj posao. Dobio sam svoju kaznu, što novčano, što u vidu oduzimanja dozvole na sedam meseci. Mnogo volim da vozim, ali sada ću imati vozača. Nisam taj tip, ali sada moram da angažujem nekog za to. 

 Da li se kajete?


- Nikada se u životu ne kajem. Imao sam promašaja, ali se ne kajem. Svestan sam da sam pogrešio mnogo puta. Radim na filmu, seriji i romanu o meni. Knjigu će prirediti Vanja Bulić, s kojim intenzivno pričam svaki dan. Počinjaće ovako: “Ja sam srećan čovek jer sam na vreme shvatio da je život jedno veliko s....”. Život je mučenje, ne samo meni nego svima. Kada to shvatiš, onda si srećan. Koliko puta ujutro od muke pomislim: “Zašto li sam se i budio?”, ali srećan sam što sam svestan da se loše stvari dešavaju i da je to neminovnost života. 

Ceo intervju sa Acom Lukasom pročitajte u najnovijem broju magazina Story koji je u prodaji od 3. februara

story

 

 

 

Komentari (0)

Loading