Celebrity News

Modni kameleon - Nećete verovati svojim očima, i ovo je Senidah

Kraljica trepa, hip-hop princeza, modni kameleon, prva dama balkanskog repa... samo su neki od epiteta koji se vezuju za jednu od najlepših žena na balkanskoj sceni koja nam zapravo dolazi iz susedne Slovenije.

Modni kameleon - Nećete verovati svojim očima, i ovo je Senidah

Put Senide Hajdarpašić do slave je bio dug, a malo je poznato da je na početku karijere izgledala drugačije.

Mlada muzička zvezda Slovenije

Njeni snovi su počeli da se ostvaruju zahvaljujući sestri, a prvu pesmu "Pustinja" snimila je davne 2010. godine.

 

 

Nakon toga je postala članica soul-pop benda "Muff".  Snimili su dva albuma, "Muff"  2014, a "Unity" u aprilu 2018. godine, kao i nekoliko singlova. Prvi album je bio u pop-rock fazonu, a već na drugom, Senida dobija svoj prepoznatljiv trep zvuk. "Muff" je tada  proglašen albumom godine u Sloveniji. Kako se njen zvuk menjao tako ga je ona saglašavala i sa svojim stajlinzima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senidah (@senida_h)

Mega hit “Slađana” je sve promenio

Senida je sa svojim saradnikom Anžem Cazzafurom odlučila da okuša sreću van granica Slovenije i snimila pesmu "Slađana". Pod pseudonimom "Senidah", atraktivna brineta brzo je kupila publiku na prostorima bivše Jugoslavije, a trep-hip-hop singl obeležio je 2017. godinu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senidah (@senida_h)

 

Singl "Crno srce" na kome je sarađivala sa Cobijem, Benjaminom Krnetićem i Janom Magdevskim je jedan od najbolljih pesama i spotova koji su se pojavili na našim prostorima. Kao Crna Dalija dominirala je svakim kadrom toga spota sa ogromnim crnim šeširom.

Saradnja sa Bubom i Džalom

Usledila je saradnja sa bosanskohercegovačkim dvojcem Džala Bratom i Buba Korelijem, koji je iznedrio hit "Kamikaza" koja do današnjeg dana broji preko 92 miliona pregleda. S obzirom na to da je za vrlo kratko vreme osvojila regionalno tržište, Senidu mediji od tada nazivaju "prvom damom balkanskog trepa".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senidah (@senida_h)

 

Sve za dobru pesmu

Ona priznaje da bi zbog dobre pesme naučila bilo koji jezik, te da trenutno peva na mešavini srpskog, hrvatskog, slovenačkog i crnogorskog koji naziva "balkanskim jezikom".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senidah (@senida_h)

 

Jedna od najvećih želja joj se ostvarila, pa je poslednji duet snimila sa jednom od najvećih balknskih zvezda - Dinom Merlinom, što joj je, kako kaže, bio i "highlight" 2020 godine. Takođe, veoma zapažen stajling i šminka u ovom video ostvarenju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senidah (@senida_h)

 

Time je najavila i nastavak saradnje sa srpskim muzičarima, te istakla da "Srbi razumeju njenu emociju".

 

Komentari (0)

Loading