Celebrity News

Od ovoga ćete zaplakati: Najveće zvezde regiona oprostile su se od Đoleta, ove reči paraju dušu

Veliki broj pevača, glumaca i javnih ličnosti su svoju tugu podelile bilo njegovom pesmom ili stihom koji su voleli, koji ima posebno mesto u njihovim životima. Posebnu vrstu počasti su odale regionalne zvezde koje su sa Đorđem Balaševićem bili prijatelji ili saradnici.

Od ovoga ćete zaplakati: Najveće zvezde regiona oprostile su se od Đoleta, ove reči paraju dušu

Najveće zvezde regiona duboko su povređene vešću da nas je napustio Panonski mornar.

Aleksandra Radović je naglasila kako nam je “naš Đole” lečio rane svojim rimama.

- Otišao je naš Đole... Sigurno na ono mesto za kojim žudimo svi... Gde se dušom samo vidi i živi ljubavlju... Jer je to zaslužio svime što nam je dao. Lečio je naše rane svojim rimama... Učio nas prvim akordima uz "d-moll", zasmejavao sa scene, pa onda dovodio do suza... Pevao satima i satima... To je mogao samo on... - napisala je ona.

 

 

- Naš pesnik, naša legenda, večiti dečak i zanesenjak... Nepravedno ostavljen po strani, bez nagrada i odlikovanja koje je, itekako, zaslužio... Đole. Neka mu Gospod podari naselje rajsko. Počivaj u miru, volimo te! - dodala je Aleksandra na društvenim mrežama.

Dino Merlin sa suzama u očima je otpevao deo Đoletove pesme

Veliki Dino Merlin je sa velikom tugom u glasu otpevao Balaševićevu prsmu “Ne volim januar”.

- Ne volim februar, ni bele zimske vragove. U svakom snegu vidim iste tragove. Tragove velikih stopa, broj 40  i ko zna, kako u nezaborav odlaze - otpevao je Merlin Đoletov hit promenivši neke reči u stihovima. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlin)

 

- Zbogom, veliki Đole - napisao je Merlin uz video. 

Severina: Čime se hraniš kada tako pišeš?

Severina je na poseban način dala omaž velikom pesniku Đoletu Balaševiću. Ona je podelila sa svojim pratiocima priču kako je upoznala Đoleta i šta je on njoj značio.

Ona se oglasila na svom Instagram profilu i progovorila i o njihovom prvom susretu.

- Ovo je naš prvi susret 2001. godine u Novom Sadu. Slučajno smo se sreli u jednoj pizzeriji... Pitala sam ga čime se hrani da piše onakve tekstove... nasmejao se... A onda me jednu večer nazvao i rekao da nije nikada imao gosta na koncertu i da bi volio da gostujem na njegovom koncertu u Novom Sadu, kao gost iznenađenja. Bila sam u Nemačkoj i ispala mi je slušalica iz ruke... nisam ništa govorila, nisam verovala, a on je nastavio: "Ako će ti to biti problem zbog gostovanja u Srbiji, razumeću ako me odbiješ...""Ako me odbiješ?" Pa moja prva kupljena kaseta je 'Boža zvani Pub', kupljena u “Fotomuzikaliji" u Splitu 1982. Nasmejala sam se i rekla da je baš duhovit. "Da li bi mi otpevala 'Virujen u te' i 'Ja samo pjevam', to su mi najlepše pesme. Znam sve što si napisala... A i moj sin Aleksa bi volio da dođeš na koncert."To je bio osjećaj kao da sam položila sve na fakultetu (mojoj mami umesto maturske slike prilažem ovu). Kao da me dekan zove da budem s njim na bini, kao neki najbolji student iz klase... Mislila sam se, okej, ako me sad nazove i Springsteen, mogu mikrofon o klin...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

 

- Meni je to bilo isto. Najavio me ovako: "Kaže meni moj sin - tata, sve je to okej, ali ja bih da dovedeš Severinu na koncert. Ljudi u publici su se smejali i mislili da priča vic. A onda je rekao: "Kakav bih ja to bio otac, da ne ispunim sve želje... Sine, evo ti Severina..." Pevala sam i 'Virujen u te' i 'Ja samo pjevam' i nakon toga smo ostali u kontaktu... On je napisao onaj izmenjeni tekst pesme na Porinu “Mala je dala” 2001."Dušo, znaš, koliko god te neko volio, nikad te neće razumeti i ne očekuj da te razumeju... Tamo gore na bini ne razume te niko ko nije gore odigrao puno utakmica... Olujno je tamo gore di nas nije puno stiglo..."Ti si bio vrh, ona višnja na vrhu torte, bila sam i 'Provincijalka' i 'Devojka sa čardaš nogama'. Sve žene su čekale baš takvog, iz tih pesama... i bio si takav. Ne znam kako se oprostiti... Otišao je stražar dubljeg smisla. Voli te tvoja Marija.

Zdravko Čolić: Ovo je nedoknadiv gubitak

Pevač Zdravko Čolić je rekao kako oseća veliku prazninu gubitkom velikog pesnika I prijatelja.

 

 

- Zatečen sam vešću o smrti Đorđa Balaševića. Za tako velikog čoveka i umetnika mislite da vas nikada neće napustiti. Otišao je veliki pesnik i moj veliki prijatelj i zato će svima nama ostati ogromna praznina. Ovo je bolan udarac. Nenadoknadiv gubitak za kulturni i javni život čitavog regiona, kao i svih poštovalaca njegove muzike u svetu. Otišao je jedan od najboljih. Hvala ti Đole za sve - rekao je Čolić za "Kurir".

Komentari (0)

Loading